Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 23:05, 26 kwi 2013

Do góry
Kasiek napisał(a)
Dajanko gdzie jestes?

A cóż to za piękności Kasiu? ty wiesz co lubię Jak to gdzie jestem ?walczę z perzem,kamieniami ale ogródek warzywny dzisiaj skończyłam ,śliczności mówię ci. Oj napracowałam się przy nim .Jutro wkleję zdjęcia bo dzisiaj nie zdążyłam, wszystko mnie boli ale jutro dalej pracuję Zawzięłam się na robotę he,he O zapomniałabym Mam młode kocięta ,moja podopieczna zrobiła mi numer pod tarasem i się okociła .Teraz mam przechlapana Moja Moli płacze bo chce tak wejść a ja jej nie pozwalam, bidulka na smyczy po działce chodzi i płacze za kiciusiem Nie mogę jej puścić niech kicia ma spokój Musze popytać czy ktoś nie chce kotka ,nie wiem ile ich jest ale widziałam szarego i czarnego Tatusia znam, piękny kocur cały czarny z wielkimi zielonymi oczami .Kiedyś to i ja tak wyglądałam ,teraz mi tylko zielone oczy zostały ha,ha .Buziaczki Kasiu ode mnie Jutro obiecuję jakieś fotki już wkleję
ogrodoweimpresjejolki 23:02, 26 kwi 2013

Do góry
Podpatrzyłam dzisiaj, ze czosnki maja pąki kwiatowe czekam

a na skalniaku wiosenka

Marzy mi się Siedlisko.... 22:57, 26 kwi 2013

Do góry
Przyjazny ogród 22:56, 26 kwi 2013

Do góry
Nie wszystkie pąki magnolii przetrwały marcowe mrozy, ok 30 % jest uszkodzonych.

Fajny jest moment kiełkujących host
Ogrodowe skarby 22:56, 26 kwi 2013

Do góry
Wczoraj robiłam objazd po szkółkach a mam ich trochę u siebie Nie mogłam się powstrzymać i kupiłam derenia dwie odm. pęcherznicę trawę ale nie znam nazwy wierzby 3 w formie piennej i 3 jako krzaczki no i jeszcze ostruszkę - kolor nie znany.

Ogród naturalny, pachnący lasem .. 22:54, 26 kwi 2013

Do góry
debora_abc napisał(a)
Gęsiówka i motyl :

Śliczny widoczek Pozdrawiam
Marzy mi się Siedlisko.... 22:54, 26 kwi 2013

Do góry
Dzisiejsze widoczki
Sasanki coraz większe

Wiąz Camperdownii

Skalnica

Szachownica kostkowata
Nasz przydomowy ogródek 22:50, 26 kwi 2013

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
A teraz pokażę co zrobiłem w ciągu 2 dni metodą łopatologiczną. Posadzone tuje już sobie patrzą na nową rabatkę. No i Krysia mi na obiad serwowała zupy regeneracyjne z wkładką mięsną.

Na taczki nie patrzcie - data produkcji 1980, są zardzewiałe ale przeglądy techniczne przechodzą spoko.

Posprzątane - i co ja będę robił w następnych dniach.

Pięknie, Zbyszku, A ta wkładka mięsna to nie z tych grządek-rabatek przypadkiem? Kancik brzytwa! Mucha nie siada, komar za pozwoleniem!
Nigdy nie mów nigdy 22:49, 26 kwi 2013

Do góry
Kindzia napisał(a)
I teraz relacja
Z Zabrza do Czańca, tam kupiliśmy Nigrę, faktycznie szczepiona wysoko Mina mojego eMusia bezcenna jak zobaczył jej gabaryty, ale jakoś upchnęli ze szkółkarzem Potem Pisarzowice i 3 kulki bukszpanowe, były w jednej szkółce dwa stożki, nie za duże, ale chcieli po 200 zł ! Czyli stożków nie mam...

potem przymiarka

czekają do jutra.

Zawsze z kulek można powoli i stożki uformować....fotki montażu ciurkadełka plizzz
Nasz przydomowy ogródek 22:43, 26 kwi 2013

Do góry
A teraz pokażę co zrobiłem w ciągu 2 dni metodą łopatologiczną. Posadzone tuje już sobie patrzą na nową rabatkę. No i Krysia mi na obiad serwowała zupy regeneracyjne z wkładką mięsną.

Na taczki nie patrzcie - data produkcji 1980, są zardzewiałe ale przeglądy techniczne przechodzą spoko.

Posprzątane - i co ja będę robił w następnych dniach.

Kondziowy Ogród :) 22:40, 26 kwi 2013

Do góry
Ludu złoty!!!!!! Twoją setunię bym przegapiła!!!! Już się poprawiam, mój pierwszy kwiat magnolii z tego roku, dzisiejszy

Ogrodowe skarby 22:38, 26 kwi 2013

Do góry
Ewa4 napisał(a)
Byłam i kwiatka zostawiam.Miłych prac.Pozdrawiam

Dziękuję za odwiedzinyi i za wiosenny kwiatuszek Bardzo mi miło
Przyjazny ogród 22:38, 26 kwi 2013

Do góry
Tojad Fischera Aconitum carmichaelii

Słabiutkie w tym sezonie

Zdjęcie z 20, tak więc już pewnie kwitnie, a ja jeszcze nie zauważyłem.
Pigwowiec

No i ulubiony mój barwinek
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 22:34, 26 kwi 2013

Do góry
Na kolejną setunię świeżutki tulipanek

Nigdy nie mów nigdy 22:32, 26 kwi 2013

Do góry
I jeszcze dla Elizy szydlaste, które od Niej dostałam w zeszłym roku. Tydzień temu myślałam, że nie przetrwały zimy

konwalie też się pokazują

ciurkadełko na kolorowo świeci i ciurka!!!

Teraz tylko na chwilkę do Was i łóżeczko
Ogród naturalny, pachnący lasem .. 22:31, 26 kwi 2013

Do góry
fragment wrzosowiska (robi się), na razie trawy, porosty i mech:

Moje Takie Tam w Ogródku 22:31, 26 kwi 2013

Do góry
Tak jest zdecydowanie lepiej zapomniałam , że to mam ...... Patrz tylko na linie , reszta nieważna na razie
Puste pole z wysepką kwiatową 22:30, 26 kwi 2013

Do góry
Danuś, ćśśśś .............. już dawno nie miałam takiego komfortu - chyba gadziny odtrąbiły generalną przeprowadzkę . Ale podejrzewam, że szybko się rozniesie po okolicy, że są u mnie podziemne pustostany .
A ja latam jak z piórkiem, bo wiatr w oczy, więc ręce do kolan. Najpierw spalił się nam wertykulator, więc trzeba było jechać po nowy, teraz dosiewam trawę, ale na tym betonie nie jest łatwo, bo noże nie przerżnęły darni. No i na tarasie demolka, bo znowu na obrzeżach wstały kafle . Wolałabym przy kwiatkach dłubać
A moja czerwona szachownica, którą nabyłam w ub. roku w Wojsławicach lada chwila otworzy koronę I to mój cały łan, bo żólte mi wyginęły.

Za to mam inne żółte

Przyjazny ogród 22:28, 26 kwi 2013

Do góry
Bogdziu, dzięki za wizytę, w momencie gdy przeglądałaś forum - zerknąłem - zarejestrowanych było ponad 70 osóbek.
Zbysiu, dzięki za porady, jak już tak ogród szczelnie wypełnię i poukładam kompozycyjnie, to obiecuję zdjęcie z lotu ptaka, bo teraz to ciężko z ziemi coś fajnego zrobić.
Bogdziu, Aniu, Zbysiu mimo ogromnej ilości roślin jakie macie, ogarniacie to i pęknie się wszystko komponuje.
Gdybym znał symbol emotki ok. to bym go wpisał
Wszystkich Was pozdrawiam

Nigdy nie mów nigdy 22:28, 26 kwi 2013

Do góry
Korony miałam też czerwone, które się straciły te nie kwitły w tamtym roku, a teraz ta jedna żółta, jak się okazało, się okociła i są dwie I będą kwitły!!!

Lilie wyłażą

Żurawki były jeszcze w niedzielę takie marne, właściwie nie było ich widać

trzmieliny nie miały jeszcze nowych listków, a dziś...

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies