Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mój własny zielony zakątek.....czyli początek własnego ogrodu 14:03, 26 kwi 2013

Do góry
Anita a powiedz mi lawendę masz w donicach? i jak się sprawuje? bo różne opinie czytałam

Przemiany mojego ogrodu ciąg dalszy- wklejam kilka nowych fotek. Wczoraj po południu udałam się na zakupy i od razu zaczęłam sadzić. Oto rezultaty:

Tak jak widać zakupiłam troszkę stokrotek, smagliczkę, lobelię, orliki i oczywiście dalie, powtykałam to wszystko w wolne miejsca i oczywiście podlałam.

Wczoraj mój tata powyciągał mi kilka kamieni spod tarasu- tak się zastanawiałam co z tym zrobić i postanowiłam zrobić taki malutki skalniaczek w okół pnia drzewa (drzewo zostało ścięte został tylko pień).
Teraz jestem na etapie zastanawiania się jakie roślinki tutaj dobrać.

A tak dookoła troszkę się kolorowo zrobiło...

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 14:02, 26 kwi 2013

Do góry
Aaaa! W Londynie ma być 12-14 stopni i zachmurzenie duże buu

Dzisiejsze żurawki, oczywiście no name:
Holandia...patrzę......i podziwiam:)..i uczę się :) 13:58, 26 kwi 2013

Do góry
Enya73 napisał(a)

mniam... cuuuudne cukierkowo, pudrowo różowe...
Kcem!
Ogrodnik Mimo Woli cd 13:56, 26 kwi 2013

Do góry
bociek napisał(a)
Anek, dobrze, ze Ci sie to samospalenie nie udalo
Szklarnie masz fantastyczna, wszystko urosnie, nic sie nie martw, w takiej szklarni to sama radosc rosnac Serbow dosadz, one sa cudne

Buziam Aniuska

Brakujące serby zamówione na telefon w szkółce.. czekają, aż będę mieć ciężarówka wolnego by przywieźć.... śliczne są Byle sie tylko przyjęły, bo sadzimy niezbyt pforesjonalnie, ale czasu brak A ja sama nie mam siły na takie wielkie drzewka

A każdemu wstawiam obrazek to i tu dołożę jaką fotkę dzisiejszą
Szafirkowa rzeczka.... dobra.. mały potoczek

Ogrodnik Mimo Woli cd 13:52, 26 kwi 2013

Do góry
weronika77 napisał(a)
Aniu, nacieszyłam oczy Twoimi hiacyntami, a tulipany też piękne. Ja też pracuję w ogrodzie, a rano zapowiadam, że nic nie robię tylko odpoczywam, a wieczorem padam na nos. Wciąż kłamię, że nic już nie kupuję, a jakoś ten nałóg mnie ściga, a potem praca. Pozdrawiamy.

Też mówię, że koniec z wariactwem..... a jaki to koniec każdy widzi Tak już chyba musi być..
Ja też mam jak ty miniaturowe bratki.... posadzone w zeszłym roku i rosną Tylko moje żółte

Ogrodnik Mimo Woli cd 13:48, 26 kwi 2013

Do góry
ka1sia napisał(a)
Dobrze mowisz, Aniu, ogrod ma być przyjemnością i już! nic na siłę a że grządki trochę nierowne?... to co? ...roślinkom to chyba jakoś szczególnie nie przeszkadza Buziaki ślę!

Jedne lubią spokój a inne lubią jak się o nie dba..... ale jak ta żaba się nie rozdwoję...... w pracy mnie wnerwili, wiec przerwuję się Dzięki temu mam szansę zobaczyć c okwitnie, bo na tych upałąch , jedne dzień i po kwitnięciu

Mazury i mój kawałek ziemi 13:46, 26 kwi 2013

Do góry
Moje pierwsze tulipanki
i inne kwiatki które wreszcie zakwitły
Ogrodnik Mimo Woli cd 13:45, 26 kwi 2013

Do góry
an_tre napisał(a)
Aniu jak zwykle twój ogród jest pełen życia tyle się tu dzieje, ale nie może być inaczej skoro ogrodniczka jest tak żywa jak sprężynka

Ja najchętniej bym tylko leżała Ale się nie da......
Tak jak mój misiek najchętniej leży na rabatce...... teraz go rozumiem.. pachnące fiołki wokół i obwódka z bukszpanów A środek wykopany Taki to mój pies esteta.

Działka wkoło Lubczyka :) 13:43, 26 kwi 2013

Do góry
Ewa4 napisał(a)
Kasiu przyszłam ze skromnym bukietem do Ciebie podzielić się moją wiosną
Pierwsze tulipanki kwitną zostawiam Ci i miłego weekendu.

jakie śliczniutkie przepiękne są dziękuję kochana i również udanego, miłego weekendu? dobrze pamiętam, że na targi teraz jedziecie ?
Ogród przydomowy - na zmiany gotowy... 13:40, 26 kwi 2013

Do góry
zajrzałam dzisiaj na rynek w celu - może coś sie trafi - i kupiłam 2 heliotropy, cieszą mnie bardzo bo w zeszłym roku nie mogłam ich dostać w okolicy,tylko gdzie je postawić - w domu czy już posadzić w ogrodzie - proszę o radę czy nie za zimno w nocy na nie...

z tzw. złomem był 1 pan i zakupiłam lampę - trzeba ją odświeżyć albo zmienić kolor,niestety nic więcej nie wypatrzyłam ale będę zaglądać

Ogrodnik Mimo Woli cd 13:38, 26 kwi 2013

Do góry
Loosiuu napisał(a)
Fajna szkapa
Z tą perfekcją jest dokładnie tak jak mówisz... to jest najważniejsze. Ważne by wypoczywać w ogrodzie a nie przeżywać swego rodzaju Katharsis.

Łoosiu.. piękny avatarek.... Katharsis mam codzinnie i w domu i w ogrodzie...... próbuję sobie tłumaczyć, że ten bałagan to nic wielkiego, są inne rzeczy I tak sobie tłumaczę..... bo nic wiecej już nie potrafie zrobić mądrzejszego..
Moje drzewka nabierają tuszy... listki rosną w oczach.. luście urosną ---- bałągan trochę przykryją

Ogrodowe skarby 13:31, 26 kwi 2013

Do góry
Byłam i kwiatka zostawiam.Miłych prac.Pozdrawiam
Rajski ogród Ani 13:30, 26 kwi 2013

Do góry
Na resztę pięknego i słonecznego piątku puchate sasanki Pozdrawiam odwiedzających
...a ja do pracy buuuu

Działka wkoło Lubczyka :) 13:25, 26 kwi 2013

Do góry
Kasiu przyszłam ze skromnym bukietem do Ciebie podzielić się moją wiosną
Pierwsze tulipanki kwitną zostawiam Ci i miłego weekendu.
Ogródek na trzy lata 13:23, 26 kwi 2013

Do góry
Warzywnik jest zadowolony i daje oznaki życia:

No i z serii "reaktywacje" - kolejne dzwonki posadzone jakiś czas temu w ogródku, na zasłużoną emeryturę po dłuższym pobycie w naszym salonie w roli ozdoby stołu, jednak żyją (chociaż nie rzuca się to w oczy):

Ich ubiegłoroczny poprzednik ma się świetnie, więc może i tegoroczny egzemplarz wbrew pozorom rokuje nadzieje na ogrodniczy sukces (nie wiem po co ja to robię, przecież i tak ich nie zabiorę do domu):

A teraz do roboty. Deprechę najlepiej zmóc konstruktywnym zajęciem. Takim jak proste prace kuchenne na przykład.

Ogródek na trzy lata 13:14, 26 kwi 2013

Do góry
Skimmia rozkwitła:

Czosnki mają pierwsze pąki:

Pokazały się funkie, 'Halcyon' jak zwykle pierwsza:

Ogródek na trzy lata 13:12, 26 kwi 2013

Do góry

Ogródek na trzy lata 13:10, 26 kwi 2013

Do góry
Tak : ) to na pewno za kolonie. Bardzo dziekuję za gratulacje, ale teraz to chyba już nie wolno. Może to i dobrze, dużo się tego gromadziło w popularnych wątkach i zmniejszało "zawartośc merytoryczną".

Byłam w ogródku. Mokro ale kolorowo.

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:02, 26 kwi 2013

Do góry
szafirki coraz piękniejsze.....żagwiny zaczynają, aż miło

wilczomlecz od Ani an_tre, wysiał się wszędzie......trawy idą bosko, nie wiem co to, ale chyba miscant mornig jakoś tam

jak zakwitną, fajnie będzie tu patrzeć na tulipany pod nosem i na wprost

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:02, 26 kwi 2013

Do góry
tawuła wczesna też w pąkach...mahonia prawie kwitnie, alez ona ma pachnące kwiaty!

berberysy już bordowe i Susan gotowa

forsycje w pełni kwitnienia i tawuła kolorowa, lubię je bardzo za to bogactwo koloru

skimmia o zapachu konwalii ....dostała oprysk Florovitem, dolistnie
powojniki bujaja, wszystkie, ale część będę przesadzać

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies