Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój kawałek raju II

Mój kawałek raju II

jotka 23:02, 13 cze 2013

monteverde napisał(a)

Aniu pod koniec czerwca czosnki w ogóle powinno po przekwitnięciu wykopać a wsadzić spowrotem po przesuszeniu w październiku, cop za tym idzie powinno sie też głowki obcinać, ale ja nie obcinam głowki Schubertowi, bo tak mi sie przekwitnięta podoba, że zostawiam ją w ziemi do następnego roku, ale przez to straciłam na wiosnę jedną cebulę przybyszowa tylko b edzie kwitła
Będę w W-wie

Cenna rada Chyba zastosuję, tym bardziej, że muszę im zmienić miejsce na bardziej wyeksponowane
Ruszę więc i Szuberta ... choć się boję
monteverde 23:08, 13 cze 2013

Ewelinko i Megi dzięki za odwiedziny, było bardzo wesoło ja popracowałam jeszcze do 21.40 powsadzałam prawie wszystko pozdrawiam
nebel 23:10, 13 cze 2013

A, Megi to kto?
Ewelinkę znam, oczywiście wirtualnie. Zaglądam do jej ogrodu regularnie
monteverde 23:10, 13 cze 2013

Bogdzia napisał(a)

W takim razie goście byli bardzo potrzebni.

Tak Bogdziu, byli potrzebni Bogdziu czy już zasilać rh i azalie i co im dać?
monteverde 23:12, 13 cze 2013

nebel napisał(a)
A, Megi to kto?
Ewelinkę znam, oczywiście wirtualnie. Zaglądam do jej ogrodu regularnie

Megi ma wątek "warmińskie dylematy" a co najgorsze, że im fotki cyknęłam, ale aparatem Ewelinki, a Ewelinka moim mnie muszę ją poprosić aby wstawiła z jedną fotkę
Megi 23:15, 13 cze 2013

monteverde napisał(a)

Ja się odwqracałam a Megi cieła spotkanie z udziałem Megi i Ewelinki w moim warmińskim

A jak źle ucięłam to za karę będę pielić u Ani a jak dobrze uciełam, to Ania u mnie ?

a tak na serio, to było bardzo udane popołudnie, oczywiście za krótkie, ale postaramy się nadrobić wkrótce. Dziękuję Aniu za prezenty, Ania jak zawsze z sercem na dłoni ugości każdego - wszystkie już posadzone, a horti przygotowana do ukorzeniania czeka w słoiczku z wodą, bo nie mogłam znaleźć ukorzeniacza, więc jutro kupię i posadzę już do doniczek - mam nadzieję, że sposobem Joaśki się nam uda, bo sadzonek wyszło bardzo dużo
Ściskam

nebel 23:17, 13 cze 2013

Dzięki to mi wystarczy
A Megi może się spodziewać mojej wizytu u siebie:
Równe z Was kobiety
monteverde 23:19, 13 cze 2013

Ale Wam ładne zdjęcia zrobiłam , dzieki Ewelinko, że wstawiłaś do zobaczenia 22.06 dziewczyny
monteverde 23:24, 13 cze 2013

Megi napisał(a)

A jak źle ucięłam to za karę będę pielić u Ani a jak dobrze uciełam, to Ania u mnie ?

a tak na serio, to było bardzo udane popołudnie, oczywiście za krótkie, ale postaramy się nadrobić wkrótce. Dziękuję Aniu za prezenty, Ania jak zawsze z sercem na dłoni ugości każdego - wszystkie już posadzone, a horti przygotowana do ukorzeniania czeka w słoiczku z wodą, bo nie mogłam znaleźć ukorzeniacza, więc jutro kupię i posadzę już do doniczek - mam nadzieję, że sposobem Joaśki się nam uda, bo sadzonek wyszło bardzo dużo
Ściskam

To mnie cieszy, żeś taka pracowita, ja też nie leniuchowałam i oprócz rh i 2 tych wiekszych liliowców wszystko posadziłam i czatowałam trochę na tego kocura, obstawiłam całą różę uschłymi patykami od zeszłorocznych róż oczywiście z kolcami, ciekawa jestem co on zrobi nie ma za co, na zdrowie i do 22.06
monteverde 00:30, 14 cze 2013

Róże zaczynają kwitnąć, nie tak jak u Marka, bo on chyba im jakiegoś szaleju zadał ale i tak cieszą
Eden Rose

Rosa du Roi

Rose de Rescht pierwszy kwiatek przekwita
następne róże

Maigold

bodziszek

drobnica czosnkowa zaczyna kwitnąć
prezent od Megi z tamtego roku rozrósł się