Beatko ale mnie zaskoczyłaś dzięki cieszę się bardzo że Ci zakwitł to jest bardzo fajna roślinka bo zrobi się duża kępa i te kwiatki białe ładnie to wygląda .Ja odpuściłam sobie dziś ogród bo chyba za ostro się zabrałam do pracy i już momentami to nie była przyjemność tylko z musu bo ja wszystko sama robię to wiesz ale jutro znowu trawa do koszenia cała ,pielenie ale odpoczełam ,nabrałam sił więc znowu to będzie przyjemne popracować w ogrodzie
Jolu czy ma przyzsawki? Jeśli tak to podobnie jak u Danusi będzie sam się piął po murku. Ewentulnie możesz mu na razie pomóc jakimś sznureczkiem lub żyłką
Czy masz etykietkę jaka to dokładnie odmiana?
Zapytaj szefowej jak go rozpiąć na murze, moje bluszcze zawsze przy kratkach rosły...
Klon palmowy Acer palmatum 'Atropurpureum' przemarzł mocno i odbija przepięknymi przyrostami To tylko i wyłącznie moja wina, gdyż rozhartowałem go ciągłym zakrywaniem i odkrywaniem. Lepiej by miał w ogóle nie osłonięty na zimę
W planach mam runiankę przed domem, o której już wcześniej mówiłem. Niestety gleba jest tam dość uboga, więc trzeba ją wzbogacić. Kupiłem granulowany obornik bydlęcy i ziemię ogrodniczą która przypomina chyba składem próchnicę, którą stosuje Danusia. Mam zamiar przekopać ziemię mieszając ją z tymi produktami. Najpierw z ziemią, a po 2-3 tygodniach kolejny raz wzbogacając obornikiem. Dzięki temu gleba powinna mieć polepszoną strukturę i być bardziej zasobna w składniki pokarmowe. Dodatkowo powinna się zwiększyć jej buforowość, przez co nie będzie problemu z szybkim wysychaniem. Na wszelki wypadek wyściółkuję jeszcze przekompostowaną korą. Jesienią kupił bym Pachysandrę.
Oto rzeczona ziemia. Czy jest rzeczywiście podobna do próchnicy?
Dzisiaj z powodu późnego powrotu do domu zdążyłem tylko poobłamywać przyrosty sosnom i wyściółkować korą pod platanem.
Zapowiada się upalny i burzowy weekend Może uda mi się coś więcej porobić.
Witaj Ewuś spracowana siadłam przy kompie i nadrabiam !! Skarpa nabiera fajnego wyglądu ale tak jak pisałaś roślinki muszą się rozrosnąć ( to samo jest u mnie) aby efekt był zniewalający Dzisiaj chyba skończyłam obsadzać strumyk piszę chyba bo pewnie jeszcze coś tam upchnę Dobrze że jestem bliżej końca a może mi się tylko tak wydaje bo jakoś pomału zmęczenie mi wychodzi
I jeszcze Kwiatuszek dla Ciebie ( od Ciebie rośnie i kwitnie chyba mu dobrze )
Ja mam odmianę Elite - granatowo-niebieska. Ma takie bardziej "tulipanowate" liście. U mnie też ich na razie niewiele. Jeśli zdobędę jesienią tę samą odmianę to dosadzę trochę.