Sorki, że wybiórczo odpowiadam, ale pracuję...
Naparstnice są kwiatami dwuletnimi, i pierwsza możliwość, że w tym roku tworzą rozetę tylko z liści, a zakwitną za rok..
Druga możliwość, że jeszcze pędy wypuszczą... u Was było długa zima, długo zimno, wiec mogą być opóźnione, moje niektóre też dopiero ruszają z pędami..
Aniu dla Ciebie moja biała piwonia o zachodzie słońca!
Ha, ha, ha.. wiedziałąm że sie skusisz i moja argumentacja Ci przypadnie do gustu
Moje ostróżki ,a raczej ostruże.. bo wielkie są.. pochodzą z różnych źródeł..
z allegro od Grzegorza Gruchały, nie wiem czy jeszcze sprzedaje.. bo to było 2 lata temu, dużo kupiłam i do tej pory kwitną..
kupowałam w Gospodarstwo ogrodnicze Paweł Gardulski , prowadzi sprzedaż internetową
i na allegro (ale też internetowy sklep) u pani o nicku asiagaw (tylko nie kupuj tu żurawek, bo dostałam z opuchlakiem) ma ładne rośliny, ale zniechęciłam się dodatkiem w żurawkach..
i kupuję gdzie dorwę w dobrej cenie..... wiec źródło moich jest bardzo różnorodne jak i ostróżki
Ania, pracuj sobie pracuj - ja tylko pozdrawiam Wczoraj rozpoczęłam też walkę ze ślimakami - jak zobaczyłam ile mi zeżarły, walczę z mszycami toczę już jakiś czas, mrówki mój M miał wykańczać ale coś kiepsko mu idzie... Topsinem szałera zrobiłam... słońce świeci (aż mi nieswojo ) - to chyba idzie ku lepszemu....
Buziole i miłej pracy