Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:08, 09 cze 2015

Do góry
Od wiosny nie ruszany Ice Dance, jedyny zabieg to wyrwanie kwiatostanów

Ptasie łapcie w ogóle nietknięta ładnie zarosła

Prarie Fire częściowo wymieniona na buchanani

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:05, 09 cze 2015

Do góry

Jak ta kocimiętka mi się nie podoba z tymi rozchodnikami, zbyt mdłe mają odcienie zieleni. Tak swoją drogą kocimiętka wyrosła okropnie, posadziłem 4 malutkie kępki podzielone z innej rabaty. Na szczęście jest to sztywna odmiana i się nie pokłada

Na dowód, że nie ma tu żadnego ideału, spore pustki, zero kancików, dużo chwastów, zarośnięte, na dodatek coś mnie żywopłocik martwi bo w połowie wygląda kiepsko
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 19:57, 09 cze 2015

Do góry
No i kilka zdjęć zrobionych w sprincie, nie tylko z powodu braku czasu, ale też 1% baterii

Ascot, kolor strasznie trudny do uchwycenia. Kwiat nie pachnie, ale jest wielki i piękny. Nie konweniuje mi kolorystycznie do rabat (trzeba było słuchać Marzenki ) ale co zrobię, że strasznie podobała mi się na zdjęciach, a w rzeczywistości mnie nie zawiodła

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 19:48, 09 cze 2015

Do góry
Ewo jak go kupiłem pąki nie wyglądały zachęcająco i myślałem, że w ogóle nie zakwitnie, ale jednak pokazał, że jest piękny i duży nie rośnie, a to w sumie też zaleta

Bożenko bodziszek podstawiony tymczasowo, ale nie mogłem nie uwiecznić tego zestawienia. Można za to bodziszka posadzić z inną niższą róża

Kasiu tak jest jutro biorę się za te kropki. tak sobie tylko gdybam, że słabe młode sadzonki zapewne bardziej podatne na choroby. Przyglądałem się tym listkom i to chyba jest oparzenie bo liście podrosły i troszkę się zdeformowały.

Ilonko już byłem
Na Łowieckiej 19:40, 09 cze 2015

Do góry
Tak to jest Rio ona musi troszkę nabrać sił żeby się wybarwić. Za miesiąc dwa powinna już ściemnieć, a w przyszłym roku będzie ognista
No, a sadzonki takie jak powinny być, wielkie rozrośnięte kępy to łądne przez sezon później brzydną, a z takich sadzonek rosną o wiele zdrowsze rośliny
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 16:33, 09 cze 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Mateusz oczywiście możesz pytać, ale nie gwarantuję, że będę w stanie coś pomóc

Pan magister to powinien wiedzieć xd oczywiście żartuje. Ale będę miał na uwadze twoje wykształcenie i może kiedyś o coś poproszę
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 16:03, 09 cze 2015

Do góry
Reniu to turzyca Ice Dance ta ze zdjęcia sadzona wiosną, ale mam zeszłoroczną i też świetnie rośnie

Agato o patrz, a zawsze robię zdjęcia wieczorem i rano nie koniecznie jednak w słońcu No sen maleństwa trzeba wykorzystać.
Czy takie dopieszczone i bez przypadkowości to nie wiem, mnóstwo prac się zaczyna nawarstwiać, a czasu jak na lekarstwo. Sa miejsca całkowicie przypadkowe, ale jakoś rosną, na razie nie mam chęci i czasu na zmiany. Plany są, ale na przyszłość
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 15:51, 09 cze 2015

Do góry
Luki napisał(a)
... Sporo przesadzania na niej też będzie bo teraz widzę niedociągnięcia. Wieczorami jak słońce tak świeci podoba mi się najbardziej
Zdjęcia robione wieczorem z ostatnimi promieniami słońca, a cień zrobiłem własną osobą

Widać, ze u Ciebie wszystko dopieszczone, bez przypadkowości
Słońce poranne i wieczorne - to podstawa w fotografii profesjonalnej, więc masz wyczucie
ja zwykle robię w pełnym słońcu (bo wtedy dziecko spi w wozku), za co mąż mnie "klnie"
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 15:49, 09 cze 2015

Do góry
Luki napisał(a)

Łukasz
Co to za turzyca?
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 15:23, 09 cze 2015

Do góry
Aniu tak różowa jak na pierwszych zdjęciach nie jest, ale te pierwsze pąki na prawe miały ładny różowy kolor, następne już inne, a dzisiejszy w ogóle nie przypomina pozostałych kolorem. Myślę, że aparat to jedno, ale moje wątłe krzaczki i inna gleba to drugie Niestety kolory potrafią oddać tylko zawodowcy w tym fachu

Aga na zdjęciu jest bodziszek, zobaczymy jak się będzie rozrastać bo na razie mały i marniutki.

Danusiu nikt nie odpowiedział na moje pytanie w sprawie róż, ja na wszelki wypadek zareagowałem tym co miałem w domu bo posadziłem tam sporo róż, niektóre są wątłe i słabe zatem zapewne bardziej podatne na choroby. Panikować jednak nie panikuję bo jak na razie za mało się znam
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 15:19, 09 cze 2015

Do góry
Mateusz oczywiście możesz pytać, ale nie gwarantuję, że będę w stanie coś pomóc

Reniu za poszukiwania róży bardzo dziękuje, z pw również

Aniu niestety w szkółkach czasem sami nie wiedza jak roślina radzi sobie w ogrodzie, a nawet jak wysadzają do ogrodu to nie są w stanie tego sprawdzić pomijam już uczciwość, której coraz częściej brakuje.

Ewo to nie takie śmieszne czasem na prawdę się zastanawiam jak dany kolor nazwać i często stoję nad czymś co zakwitło i zastanawiam się jaki to ma kolor

Agato tak na rabacie są bukszpany, na zdjęciu ładne w rzeczywistości troszkę brązowe, ale są kopane. W przyszłym roku już będą idealne widzę to po tych, które sadziłem w zeszłym roku Lubię już tą rabatę mimo, że jeszcze kilka roślin brakuje, a reszta musi się dopiero rozrosnąć, ale nie narzekam. Sporo przesadzania na niej też będzie bo teraz widzę niedociągnięcia. Wieczorami jak słońce tak świeci podoba mi się najbardziej
Zdjęcia robione wieczorem z ostatnimi promieniami słońca, a cień zrobiłem własną osobą
Rododendronowy ogród II. 15:02, 09 cze 2015

Do góry
Luki napisał(a)
To ja przypominam, że w drodze z lub do Kapiasa wystarczy zjechać 13 km z trasy

No jakbysmy mogły zapomniec o Tobie?????????????????????????
Rododendronowy ogród II. 15:01, 09 cze 2015

Do góry
To ja przypominam, że w drodze z lub do Kapiasa wystarczy zjechać 13 km z trasy
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 12:41, 09 cze 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Aniu prawda taka, że moje nie mają ani takiego koloru jak na moim jak i na Twoim zdjęciu, ja zdjęcia robię w pośpiechu zazwyczaj późno po podlewaniu, ale skoczę się teraz spróbować zrobić jak najwierniejsze kolorystycznie.

Dużo zleży też od monitora. Ale widocznie mam inną, bo u mnie nawet wieczorkiem jest porcelanowa i nigdy taka różowa. U mnie dziś foto chyba najbardziej realne
Ogród cioci czyli ciociogród :) 12:11, 09 cze 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Jak już tyle osób jest pewnych na niedzilę to ja się jakoś dostosuje i przesunę kilka spraw nie ma problemu

No to fajnie
Ogród Małej Mi - sezon 2015 11:57, 09 cze 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Uwielbiam tu zaglądać i podziwiać te kwitnące szaleństwo, muszę się doszkolić u Ciebie, aby jeszcze więcej i u mnie kwitło
Queen mnie przeraziła, mam nadzieję, że moja tak nie wyrośnie, w sumie to nie ma prawa bo ziemia całkiem innego sortu.
Piwonie również cudne i posadziłbym więcej tylko gdzie ale upatrzone Do Tell i Celebrity będą moje i koniec. Coś mi się wydaje, że warzywnik się pomniejszy
Cieszę się, że masz troszkę czasu, aby się rozerwać

Czasu więcej nie mam, ale czasami trzeba coś innego zrobić niż ogród, praca, dom.

Queen możesz przycinać, ja jej nie tnę, bo stanowi drugi plan.. pasuje by była wysoka.

Cudo Az mnie korci by wyciepać Comte a posadzić szpaler Queenek

Żurawka - Heuchera 11:45, 09 cze 2015

Do góry
Takich plam jeszcze nie spotkałem bo przypalenia od samego słońca zazwyczaj są brązowe. Jednak może tak spaliło liście bo były mokre od podlewania i słońce w upały zrobiło swoje.
Ogród cioci czyli ciociogród :) 11:33, 09 cze 2015

Do góry
Jak już tyle osób jest pewnych na niedzilę to ja się jakoś dostosuje i przesunę kilka spraw nie ma problemu
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 09:53, 09 cze 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Do czego to doszło... ja taki wielki przeciwnik róż dzisiaj się nimi zachwycam

Pierwsza Queen of Sweeden mnie zachwyciła

Kolor idealny

tym mnie rozwalasz - moja wypierdek, przepraszam za wyrazenie, ale caly czas zla jestem (kupilam kiepska sadzonke przez net)
kolor? zalezy od slonca, pory dnia, pory kwitnienia; u mnie tez taka bywa o zachodzie lub wschodzie
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 09:50, 09 cze 2015

Do góry
Luki napisał(a)

wow!!! cudowna rabata! to buksy? u mnie tego wlasnie brakuje - Twojego ladu i porzadku, wyregulowania, ach! jakbym tak chciala
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies