Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Mala_Mi 12:41, 09 cze 2015

Luki napisał(a)
Aniu prawda taka, że moje nie mają ani takiego koloru jak na moim jak i na Twoim zdjęciu, ja zdjęcia robię w pośpiechu zazwyczaj późno po podlewaniu, ale skoczę się teraz spróbować zrobić jak najwierniejsze kolorystycznie.

Dużo zleży też od monitora. Ale widocznie mam inną, bo u mnie nawet wieczorkiem jest porcelanowa i nigdy taka różowa. U mnie dziś foto chyba najbardziej realne
Agawita 12:48, 09 cze 2015

Piękne połączenie kolorów róży i bodziszka (chyba) a zdjęcia robisz świetne... Ale to już wiesz
bdan 13:13, 09 cze 2015

Łukasz i co z diagnozą odnosnie zmian na listeczkach róż. Tak się zastanawiam, czy na każdą zmianę należy natychmiastowo reagować. Ja to w ogóle nie rozpoznaję chorób róż, w zeszłym roku nic nie pryskałam (eden rose i pomponella)
Luki 15:19, 09 cze 2015

Mateusz oczywiście możesz pytać, ale nie gwarantuję, że będę w stanie coś pomóc

Reniu za poszukiwania róży bardzo dziękuje, z pw również

Aniu niestety w szkółkach czasem sami nie wiedza jak roślina radzi sobie w ogrodzie, a nawet jak wysadzają do ogrodu to nie są w stanie tego sprawdzić pomijam już uczciwość, której coraz częściej brakuje.

Ewo to nie takie śmieszne czasem na prawdę się zastanawiam jak dany kolor nazwać i często stoję nad czymś co zakwitło i zastanawiam się jaki to ma kolor

Agato tak na rabacie są bukszpany, na zdjęciu ładne w rzeczywistości troszkę brązowe, ale są kopane. W przyszłym roku już będą idealne widzę to po tych, które sadziłem w zeszłym roku Lubię już tą rabatę mimo, że jeszcze kilka roślin brakuje, a reszta musi się dopiero rozrosnąć, ale nie narzekam. Sporo przesadzania na niej też będzie bo teraz widzę niedociągnięcia. Wieczorami jak słońce tak świeci podoba mi się najbardziej
Zdjęcia robione wieczorem z ostatnimi promieniami słońca, a cień zrobiłem własną osobą
Luki 15:23, 09 cze 2015

Aniu tak różowa jak na pierwszych zdjęciach nie jest, ale te pierwsze pąki na prawe miały ładny różowy kolor, następne już inne, a dzisiejszy w ogóle nie przypomina pozostałych kolorem. Myślę, że aparat to jedno, ale moje wątłe krzaczki i inna gleba to drugie Niestety kolory potrafią oddać tylko zawodowcy w tym fachu

Aga na zdjęciu jest bodziszek, zobaczymy jak się będzie rozrastać bo na razie mały i marniutki.

Danusiu nikt nie odpowiedział na moje pytanie w sprawie róż, ja na wszelki wypadek zareagowałem tym co miałem w domu bo posadziłem tam sporo róż, niektóre są wątłe i słabe zatem zapewne bardziej podatne na choroby. Panikować jednak nie panikuję bo jak na razie za mało się znam
ren133 15:49, 09 cze 2015

Luki napisał(a)

Łukasz
Co to za turzyca?
agatanowa 15:51, 09 cze 2015

Luki napisał(a)
... Sporo przesadzania na niej też będzie bo teraz widzę niedociągnięcia. Wieczorami jak słońce tak świeci podoba mi się najbardziej
Zdjęcia robione wieczorem z ostatnimi promieniami słońca, a cień zrobiłem własną osobą

Widać, ze u Ciebie wszystko dopieszczone, bez przypadkowości
Słońce poranne i wieczorne - to podstawa w fotografii profesjonalnej, więc masz wyczucie
ja zwykle robię w pełnym słońcu (bo wtedy dziecko spi w wozku), za co mąż mnie "klnie"
Luki 16:03, 09 cze 2015

Reniu to turzyca Ice Dance ta ze zdjęcia sadzona wiosną, ale mam zeszłoroczną i też świetnie rośnie

Agato o patrz, a zawsze robię zdjęcia wieczorem i rano nie koniecznie jednak w słońcu No sen maleństwa trzeba wykorzystać.
Czy takie dopieszczone i bez przypadkowości to nie wiem, mnóstwo prac się zaczyna nawarstwiać, a czasu jak na lekarstwo. Sa miejsca całkowicie przypadkowe, ale jakoś rosną, na razie nie mam chęci i czasu na zmiany. Plany są, ale na przyszłość
mateuszmichn 16:33, 09 cze 2015

Luki napisał(a)
Mateusz oczywiście możesz pytać, ale nie gwarantuję, że będę w stanie coś pomóc

Pan magister to powinien wiedzieć xd oczywiście żartuje. Ale będę miał na uwadze twoje wykształcenie i może kiedyś o coś poproszę
Pszczelarnia 17:31, 09 cze 2015

Łokietek i mnie zachwycił.