Violu najbliżej Ascot rośnie różowa szałwia Rosenwein, niekwitąca jeszcze różowa pysznogłówka, i róże Queen of Sweeden, troszkę dalej jest jeszcze ostnica, rozchodnik Matrona, fioletowa szałwia i róża Maria Theresia. Czy to będzie ładnie wyglądać? mam nadziję, że tak najwyżej mamy przecież łopaty

Moje Ascot mają dwa pąki kwitnące i teraz wypuściły mnóśtwo nowych, ale na nie będzie trzeba trokszę poczekać.
Małgosiu kule mają się dobrze poza delikatną utratą koloru, ale to normalne bo przecież kopane, małe bukszpaniki są podejrzane, muszę je dobrze obserwować

Moje z zeszłęgo są wręcz nabite młodymi przyrostami, nawet w CO takich gęstych nie mają

a cena 20 razy niższa
Alicjo bardzo mi miło, że tak piszesz tym bardziej, że z rabat na początku wątku niewiele już zostało bo prawie wszystko zostało zmienione mam nadzieję na lepsze

Żurawki do pewnego momentu kolekcjonowałem, teraz nadal mam sporą kolekcję, ale nie poszukuje wyszukanych i drogich odmian bo jest wiele innych roślin, któe wolę mieć w zamian
Również nie mam zbyt dobrej ziemi, bardzo piaszczysta. Wszystkie sadzę do ziemi zmieszanej z kompostem a taka mieszanka najbardziej im odpowiada i nawożę 3-4 razy w sezonie. Wiosną granulowanym wieloskładnikowym w sezonie dolistnie lub podlewam florovitem. Nawożenie kończę w lipcu
Ewo trawniczek to prawie sama koniczyna, ale na zdjęciach nie widać. Podlewałem ten fragment w upały, aby nie wyschnął