Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród wśród pól i wiatrów

Ogród wśród pól i wiatrów

jolka 21:23, 09 cze 2015

KasiaW76 napisał(a)
Jolu nie będziesz obciążała go kosztami? Masakra jakas...tez bym się poryczala....

Kasia, ja poryczałam wczoraj, a dziś sobie tłumaczę,
że są większe tragedie i staram się jakoś ogarnąć temat.
jolka 21:25, 09 cze 2015

Kawa napisał(a)
Jolu a zwrociłaś mu uwagę? chyba jakies konsekwencje powinien ponieść. Przykro mi bo wiem ile to kosztuje czasu, zachodu i pieniedzy.

Najgorsze to, że Ci panowie od kostki nie mogą na razie przyjść.
Przyjechali, obejrzeli, powiedzieli że dwa dni roboty im to zajmie.
O kosztach na razie nie myślę, po prostu przykro mi na to patrzyć.
jolka 21:28, 09 cze 2015

horcia napisał(a)
Współczuję

Dobrze, że jesteście
Mam się gdzie "wypłakać", bo nie każdy rozumie o co mi w ogóle chodzi..
Parę kamyczków się poprzestawiało, a ja robię aferę...

Luki 21:33, 09 cze 2015

Tak patrzę i myślę, że nie powinnaś ponosić żadnych kosztów bo kostka po prostu została źle wykonana. Jak może się tak rozpaść, nawet 30tonowy samochód nie powinien zrobić takich szkód. Zależy czy masz gwarancję na wykonanie kostki. Niestety kierowca popełnił duży błąd bo nie powinien wjeżdżać na podjazd pod domem jednorodzinnym z takim obciążeniem bo podjazdy nie mają podbudowy na takie obciążenie, ehh szkoda słów, ale najgorsze, że tylko same problemy.
Trzymam kciuki, aby jak najszybciej zniknęło Ci to zmartwienie z przed oczu.
jolka 21:35, 09 cze 2015

Mam do Was takie pytanie: co to jest za roślinka??

Sąsiad mnie dziś o nią zapytał, skarżył się, że zaczyna kwitnąć i nagle usycha. Chciałabym mu coś podpowiedzieć, bo on jest raczej taki "nie internetowy" i sam sobie nie wyszuka, ale trudno mi pomóc, bo nie znam tej rośliny. Przepraszam za jakość zdjęć z tel. kom. i z góry dziękuję za pomoc w identyfikacji.

jolka 21:43, 09 cze 2015

Luki napisał(a)
Tak patrzę i myślę, że nie powinnaś ponosić żadnych kosztów bo kostka po prostu została źle wykonana. Jak może się tak rozpaść, nawet 20tonowy samochód nie powinien zrobić takich szkód. Zależy czy masz gwarancję na wykonanie kostki. Trzymam kciuki, aby jak najszybciej zniknęło Ci to zmartwienie z przed oczu.

Hej Łukasz. Panowie od kostki twierdzą, że podbudowa jest zrobiona na samochód do 20 t (40 cm jakiejś tam podsypki) i ten nie miał prawa tam wjeżdżać. Tak jak mówiłam, zależy mi po prostu na zniknięciu tego sprzed oczu.

Jeszcze mam trzy samochody ziemi wysypanej przed wjazdem. Muszę jakoś zorganizować jej przetransportowanie do ogrodu. Wstępnie mam zamówioną na sobotę małą koparkę i mały ciągniczek z przyczepką. Jeśli uda się obu gości zgrać i pogoda nie przeszkodzi będziemy walczyć w sobotę.

malgorzata_s... 21:48, 09 cze 2015

To jest chyba czosnek ozdobny Nectaroscordum Siculum.Jak zachowuje się jak te nasze kuliste to niestety tak ma że liście usychają w czasie kwitnięcia. Współczuję perypetii z ciężarówką. Pozdrówka
jolka 21:55, 09 cze 2015

malgorzata_szewczyk napisał(a)
To jest chyba czosnek ozdobny Nectaroscordum Siculum.Jak zachowuje się jak te nasze kuliste to niestety tak ma że liście usychają w czasie kwitnięcia. Współczuję perypetii z ciężarówką. Pozdrówka

Małgosiu jesteś niezawodna!! Masz 100% racji, sprawdziłam w necie fotki lepsze od mojej i to na 100% jest ta roślina. Dziękuję.

A ciężarówka ... ech, szkoda słów
AnnaCh 22:13, 09 cze 2015

jolka napisał(a)
ja poryczałam wczoraj, a dziś sobie tłumaczę,
że są większe tragedie i staram się jakoś ogarnąć temat.

Dokładnie tak, jak ja byłam w ciąży, to kopaliśmy fundament pod ogrodzenie i pan koparkowy uszkodził kabel elektryczny. Pół osiedla nie miało prądu. Jak ja się zwyłam, jak mi pan w elektrowni powiedział, że naprawa na nasz koszt wyniesie ok 1500 zł. Potem sobie powiedziałam, że ja i moje dziecko jesteśmy ważniejsi i są gorsze problemy, a to są tylko rzeczy i pieniądze. Odkopaliśmy kontakt do znajomego energetyka i policzyli nam jakoś po kosztach, wyszło 408 zł
Czasami to tylko strasznie wygląda, a później wychodzi nie aż tak źle. Trzymaj się i nie przejmuj, pamiętaj to tylko rzeczy.
KasiaW76 22:40, 09 cze 2015

Nie smutaj się, nos do góry ważne, że idzie naprawić, szkoda tylko kasy... Szczerze to chciałabym mieć taki problem obecnie ehhh