Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Tess"

Pod Laskiem 10:19, 20 sty 2015

Do góry
Mam zdjęcie nr 1

Wpadnę później, a Ty napisz, dlaczego ten kawałek chcesz robić w pierwszej kolejności i co tam chciałabyś zrobić (czy część ozdobną, czy wypoczynkową, czy użytkową), jakie jest nasłonecznienie i jakie rosliny lubisz i chciałabyś tam mieć.
A i wymiary tej rabaty.
W Gąszczu u Tess 10:12, 20 sty 2015

Do góry
U mnie też poprószyło.
Pod Laskiem 10:08, 20 sty 2015

Do góry
Tess napisał(a)
Wołałaś mnie?

Zuch dziewczyna! Wystarczyło słowo, a już sytuacja przedstawiona. Brawo, to lubię.

Tess prześle zdjęcie działki na której trzeba coś wymyślić działka nr 1
Pasja posiadania ogródka 10:06, 20 sty 2015

Do góry
Aga, jak jesteś z podkarpacia, to może masz do Małej Mi (ogrodnik mimo woli) niedaleko? Ma masę bylin i co roku nadmiar siewek. Pewnie by się chętnie podzieliła.

Edytuję: już wiem, gdzie mieszkasz. Ciut daleko, ale pewnie bywasz w Rzeszowie.
Oranżeria świetna, zazdroszczę pozytywnie.
W Gąszczu u Tess 10:03, 20 sty 2015

Do góry
Ewa, w płynie. To chyba taka zawiesina jest. W sklepie ogrodniczym.
W Gąszczu u Tess 08:57, 20 sty 2015

Do góry
Nie, promanal po miedzianie.
Tak napisał Waldek. Najpierw miedzian na grzybowe (w styczniu), potem promanal. Waldek twierdzi, że dopiero jak będzie 12 stopni.

o gruszy tu:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/3826-choroby-grusz?page=2

Kitku -
Dla odmiany czas na zmiany... 08:28, 20 sty 2015

Do góry
Tess napisał(a)
Sesleria skalna czy jesienna?
Chodzi za mną skalna.
Perowskię na jaką wysokość zamierzasz ciąć?

Tess, to sesleria heufleriana...nie wiem czy o tą Ci chodzi?....perowskie zetnę na ok 5-7 cm od ziemi...tyle miały sadzonki kiedy je kupiłam...a niektóre przycinałam jeszcze po majowych przymrozkach....ciąć śmiało...wtedy się nie pokłada...
Dla odmiany czas na zmiany... 08:11, 20 sty 2015

Do góry
Tess napisał(a)
No do Ogrodów.

Tesiulka...jakoś tak mi głupio z tą moją szopą na pierwszej stronie...jeśli się przeniosę to z nowym wątkiem...oczywiście o szopie tez będzie...buźka i dzięki za dobre słowo
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 23:06, 19 sty 2015

Do góry
Tess napisał(a)

Się uśmiałam Zupełnie jak u mnie jeszcze rok temu. Zobaczymy, jak będzie w tym roku - na wszelki wypadek trawy dostarczą mi do pracy

Tessiu,
dawno się tak szczerze nie uśmiałam
Dziewczyny w pracy mi podpowiadają żeby powiedzieć eMusiowi że od nich dostałam takie kwiatki...pomyśli jeden tak, ale cztery...podejrzana sprawa...
A w tamtym roku przez moje przesadzanie eM się do mnie nie odzywał cały dzień bo nie daję roślinkom urosnąć
pozdrawiam Tessiu
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 23:03, 19 sty 2015

Do góry
JoannA napisał(a)

Ja planuję jeszcze dokupić parę różyczek, Andrzej mnie chyba ubije A ciemierniki trzymam jeszcze w pracy żeby ich nie zobaczył
Dobrze że nie wchodzi na O. bo by się wydało.

Się uśmiałam Zupełnie jak u mnie jeszcze rok temu. Zobaczymy, jak będzie w tym roku - na wszelki wypadek trawy dostarczą mi do pracy
Dla odmiany czas na zmiany... 22:59, 19 sty 2015

Do góry
Widziałaś dobrze.

Ależ piękne i pomysłowe upominki dla Babć!
Działka wkoło Lubczyka :) 22:55, 19 sty 2015

Do góry
Nowy mebel - garderoba. Jak ja lubiłam ten okres w moim życiu, gdy się urządzaliśmy w nowym domu. Każda nowa rzecz tak bardzo cieszyła.
Kasiu, zdrówka dla wszystkich
"Niezdecydowana ogrodniczka" 22:52, 19 sty 2015

Do góry
Trawki zimozielone?
Jurajski Ogród 22:49, 19 sty 2015

Do góry
Agnieszko, współczuję. Trzymaj się, kochana.
To uczucie pustki i smutku minie.
Potrzeba czasu.
Pod Laskiem 22:20, 19 sty 2015

Do góry
Wołałaś mnie?

Zuch dziewczyna! Wystarczyło słowo, a już sytuacja przedstawiona. Brawo, to lubię.

Moje ogrodowe przedbiegi PART I : planowanie ogrodu 22:14, 19 sty 2015

Do góry
Magda, znalazłam Cię!
Gdzie się podziewasz?
W Gąszczu u Tess 22:13, 19 sty 2015

Do góry

A to iluminacje na Placu Powstańców Warszawy, niestety kiepsko wyszły.

W Gąszczu u Tess 22:10, 19 sty 2015

Do góry
Joku napisał(a)
Miałam takie grusze we własnym ogrodzie. Strasznie wysokie. Bardziej chorowały na zgniliznę, ale rdza też się pojawiła. Nawet nie podejmowałam walki. Może je przyciąć? Żeby dostęp był łatwiejszy.

Nie bardzo jest jak. Babcia, miast przycinać z góry, podcinała gałęzie od dołu (pewnie żeby więcej miejsca na rośinki było). Pierwsze gałęzie zaczynają się dopiero gdzieś na wysokości trzech metrów.
Nie mogę znaleźć zdjęcia z całą gruszą, ale tu trochę widać - dom za nią ma jakieś 4 metry.

Iwk4 napisał(a)
Ja ci nie pomogę z gruszą, szkoda jej.
Ja po raz pierwszy będę pryskać miedzianem. On jest na grzyba na owocowe zwłaszcza. Chciałam w tym tygodniu, ale temperatura spadła poniżej 0. Musze poczekać.

Ano szkoda. Ja z miedzianem muszę trochę poczekać, bo promanalem już popryskałam, zanim Waldek Ogrodowisko oświecił, że robi się akurat na odwrót

MarzenaG napisał(a)
Teresko chciałaby dusza do raju.. chętnie bym się do Wilanowa wybrała ale już pewnie nie zdążę . W piątek wyjazd na ferie, powrót dopiero 1 lutego, nie wiem czy jeszcze będą iluminacje

Marzenko, zdążysz. Iluminacje w Wilanowie do 15 marca mają być.
Tu link: http://wilanow-palac.pl/godziny_otwarcia_cennik_kontakt.html

monteverde napisał(a)
Moja przedwojenna grusza była bardzo wysoka i też jej liście czerniały i opadały dostęp do grusz był prawie niemożliwy czekaliśmy aż same spadną, a wiadomo jak spadną to sie rozpadną więc ją obcięłam dałam opryski i w 2014 miala olbrzymie owoce oczywiście mniej ale były, teraz czeka mnie cięcie wilków, ale nie wiem czy już je ciąć czy czekać do lutego? tak ciepło jest boję się żeby nie popłakała, Tesia przytnij swoją, przy okazji prześwietlisz gałęzie i będzie lepsza, nie zapomnij o opryskach

Aniu, napisałam powyżej, jak to wygląda. Nie wiem jeszcze, co zrobię.
A z cięciem nie poradzę - nigdy nie cięłam drzew owocowych.

Obiecałam Pszczółce, że jeśli nie zapomnę, zrobię fotkę iluminacji "Warszawo kocham Cię" na wieżowcu. Nie wyszły.

Ale pokażę dekoracje świąteczne na Świętokrzyskiej. Nie wszystkie fotki są dobrej jakości, wybaczcie.

Moja "przyziemna" :) pasja 17:45, 19 sty 2015

Do góry
Jagodaa napisał(a)
Jak widać, żaden żywopłot na całej długości ogrodzenia po mojej stronie nie przejdzie. Jedynie bluszcz.

A trzcinnik?
Gusiarz ma w takiej szparce szpaler trzcinnika. Magnolia polecała, że da radę.
Ogródek Iwony 17:39, 19 sty 2015

Do góry
Mnie się zdaje, że też. Ale niech potwierdzą angielskie dziewczyny.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies