Tess
22:10, 19 sty 2015

Nie bardzo jest jak. Babcia, miast przycinać z góry, podcinała gałęzie od dołu (pewnie żeby więcej miejsca na rośinki było). Pierwsze gałęzie zaczynają się dopiero gdzieś na wysokości trzech metrów.
Nie mogę znaleźć zdjęcia z całą gruszą, ale tu trochę widać - dom za nią ma jakieś 4 metry.
Ano szkoda. Ja z miedzianem muszę trochę poczekać, bo promanalem już popryskałam, zanim Waldek Ogrodowisko oświecił, że robi się akurat na odwrót

Marzenko, zdążysz. Iluminacje w Wilanowie do 15 marca mają być.
Tu link: http://wilanow-palac.pl/godziny_otwarcia_cennik_kontakt.html
Aniu, napisałam powyżej, jak to wygląda. Nie wiem jeszcze, co zrobię.
A z cięciem nie poradzę - nigdy nie cięłam drzew owocowych.
Obiecałam Pszczółce, że jeśli nie zapomnę, zrobię fotkę iluminacji "Warszawo kocham Cię" na wieżowcu. Nie wyszły.
Ale pokażę dekoracje świąteczne na Świętokrzyskiej. Nie wszystkie fotki są dobrej jakości, wybaczcie.