Zeta piękny wianek
Wiem,że wcale nie takie proste jest zapleść taki okrągły
Pomyliłam się wcześniej myląc Roztocze z rozlewiskiem Tess przepraszam.
Pozdrawiam serdecznie Zetka
Dzisiaj rano była piękna pogoda.....ponieważ mój wczorajszy wyjazd po patyczki skończył się awarią samochodu....postanowiłam skorzystać ze słońca i poszłam z dziewczynkami na spacer ...przy okazjii przytaszczyłam gałązki brzozowe....trochę leszczyny .....i takie tam ...
Postanowiłam upleść wianek wiosenny....
Po spleceniu gałązek brzozowych...co wcale nie okazało się łatwe....mój wianek zaczął przypominać....hahaha wianek...
No a potem dotarłam do moich zapasów Broniszowych ....
I wyciągnęlam pistolet na gorący klej.......
Po kilkunastu minutach wianek wyglądał już tak.....
Można jeszcze po prostu przeplatając ,,sinusoidalnie" wykonać wianek z gałązek - praktycznie ze wszystkiego: wierzby, lipy, brzozy, leszczyny, winobluszczu... wszystko co ma dłuższe i w miarę giętkie pędy
Sylllwia, a dziś wspominałyśmy z Anią nasze spotkanie Ja też już zdjęłam wszelkie dekoracje świąteczne i czekam z utęsknieniem na wiosnę. No myślę, że można by jakieś wianki zacząć pleść z myślą o Wielkanocy i wiośnie. Pomysły są, a jakże. Tylko materiałów brak. A byłaś na giełdzie ostatnio? Jest już coś w klimacie świątecznym czy tylko walentynki?
Witaj Sylwia w Klubie Kiedy spotkanie? Może jakieś wianki, żeby zimę jakoś przemienić w wiosnę?
Pozdrawiam serdecznie
Anitko, wczoraj wianek świąteczny z furtki i drzwi zdjęłam, bo już 2-go lutego było i przydałby się jakiś inny, trzeba poszukać jakiś inspiracji wielkanocnych, masz już jakieś pomysły?
Ja też szukam inspiracji i znalazłam .....tulipany w kaloszu hihihihi albo jajka i tulipany w złożonym parasolu......no brzeboj roku normalnie....nigdy bym na to nie wpadła...
Witaj Sylwia w Klubie Kiedy spotkanie? Może jakieś wianki, żeby zimę jakoś przemienić w wiosnę?
Pozdrawiam serdecznie
Anitko, wczoraj wianek świąteczny z furtki i drzwi zdjęłam, bo już 2-go lutego było i przydałby się jakiś inny, trzeba poszukać jakiś inspiracji wielkanocnych, masz już jakieś pomysły?
czekam na wianek ...znaczy się na to coś co Ci wyjdzie.....
Prędzej będzie ....to coś.....no może będzie trochę wianek przypominać hahaha...
A Ty się czorcie ze mnie nie śmiej ...no .....bo ...foch z przytupem będzie... jak to Seba mówi hihihihihi
Z poszukiwania nici nie dojechałam w wyznaczone miejsce..
Nasz pełnoletni bumek stanął i odmówił wjazdu pod górkę...
Dobrze że byłam z moim M bo inaczej byłaby pewnie moja wina....
I co ja bym zrobiła ....nawet tel nie wzięliśmy...
Ale okazało się że wskaźnik paliwa padł i poprostu jechaliśmy z pustym bakiem .....oo zgrooozooo
Wianek zronię może jutro ...ogolę moje brzozy przed wejściem bo chochrają mi już czuprynkę....
No zobaczymy jak mi pójdzie hihihi....
Odpoczywam po wczorajszej imprezie ....wnętrzowiskowej .....
Jadę z psiakami na łąki co by się wybiegały....
I jadę po jakieś gałązki na wianek hihi
Pozdrawiam czorty poranne.....i popołudniowe..
Sebastian, nadrobiłam zaległości. Wianek - cudny! Szukam takiego do łazienki.
Kwiatki wiosenne - też cudne. Bez dwóch zdań. Prymulka ma piękny kolor. Zagapiłam się na doniczki. Bardzo ładnie i elegancko prezentują się storczyki w jednakowych doniczkach. Poproszę o namiary na sklep.
P.s. A pochwal się zastosowaniem siecznej i ortocentrum w życiu codziennym. Będę czekać cierpliwie. Mam zakontraktowany czas do 67 roku życia a później będę improwizować. A kto wie, kiedy taka wiedza może się przydać?
Sebastian, nadrobiłam zaległości. Wianek - cudny! Szukam takiego do łazienki.
Kwiatki wiosenne - też cudne. Bez dwóch zdań. Prymulka ma piękny kolor. Zagapiłam się na doniczki. Bardzo ładnie i elegancko prezentują się storczyki w jednakowych doniczkach. Poproszę o namiary na sklep.
P.s. A pochwal się zastosowaniem siecznej i ortocentrum w życiu codziennym. Będę czekać cierpliwie. Mam zakontraktowany czas do 67 roku życia a później będę improwizować. A kto wie, kiedy taka wiedza może się przydać?
Można powiedzieć, że sezon świąteczny prawie zakończony.
Choinka, ozdoby świąteczne zniknęły.
Wianek z mchu zdjęty, a rozchodnik, mech znalazły nowe zastosowanie w odsłonie wiosennej.
Justi dawno mnie nie było u Ciebie, a tutaj jak zwykle dużo się dzieje i piękne zdjęcia Najbardziej mnie zauroczyło zdjęcie choinki z lampkami, orzechowy wianek i przecudne zdjęcie kuli cisowej w bajkowej, śnieżnej scenerii To ujęcie jest mistrzostwem świata !!! Marzyły mi się takie fotki, ale mi nie wychodziły - tego śniegu jakoś tak nie było widać Za to tutaj jest bosko pozdrawiam Cię kreatywna kobieto