Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Magdalenka

Ogród Magdalenka

noemi 14:50, 03 lut 2013

Konstancja30 napisał(a)
nie zapomnę jak na któreś święta wielkanocne z zapałem zbierałam mech ze wszystkiego na czym był uprzejmy porosnąć ... plus brzozowe konarki ... wyglądało to świetnie ...

tak samo jak dzikie stokrotki, które same się zaprosiły w trawnik ... szukałam dla nich małych flakoników aż eureka znalazłam podobnie jak jabłuszka tam gdzie bywam każdego dnia ...
chcesz takie flakoniki ? ...

hihihi tylko my rozumiemy takie zachowanie ... a flakoniki śliczne są ...nio ... poproszę ...
Milka 22:47, 03 lut 2013

Madziu szalejesz, juz myślisz o wiosennych wiankach
fajny był ten nasz wypad
Wieloszka 09:34, 04 lut 2013

No i jak zwykle fajnie robiło się z Tobą zakupy - mój Ty antykokoszkowy głosie rozsądku
Moje zakupy stoją na razie w garażu i czekają na wolną chwilę na posadzenie. Wciąż myślę o tej misie z ZC - idealnie by pasowała na fioletowe hiacynty, no muszem ją mieć!!!
Świetny był Twój pomysł z mchem - ze wszystkim dobrze się komponuje! A Twoje hiacynty i storczyka w mchowej skarpetce będę zgapiać Do fioletowej misy (tej mniejszej) wstawiłam cyklamena i teraz zaś będzie mi jednej brakować
Fajnie, ze już myślisz o wiankach wiosennych - mi się wciąż wydaje, że do wiosny taaaak daleeeeko Więc Ty się przygotujesz na wiankowanie, a ja.................. będę kopiować
aga_pe 09:42, 04 lut 2013

Wieloszka napisał(a)
No i jak zwykle fajnie robiło się z Tobą zakupy - mój Ty antykokoszkowy głosie rozsądku
Moje zakupy stoją na razie w garażu i czekają na wolną chwilę na posadzenie. Wciąż myślę o tej misie z ZC - idealnie by pasowała na fioletowe hiacynty, no muszem ją mieć!!!
Świetny był Twój pomysł z mchem - ze wszystkim dobrze się komponuje! A Twoje hiacynty i storczyka w mchowej skarpetce będę zgapiać Do fioletowej misy (tej mniejszej) wstawiłam cyklamena i teraz zaś będzie mi jednej brakować
Fajnie, ze już myślisz o wiankach wiosennych - mi się wciąż wydaje, że do wiosny taaaak daleeeeko Więc Ty się przygotujesz na wiankowanie, a ja.................. będę kopiować

Aguś, luty przeleci szybciutko to wianki trza zacząć kręcić. Magda szukaj inspiracji, może coś podpatrzę. W którymś komputerze mam kilka wiosennych kompozycji, muszę poszukać

pozdrawiam kwiaciarki
Wieloszka 10:10, 04 lut 2013

aga_pe napisał(a)

Aguś, luty przeleci szybciutko to wianki trza zacząć kręcić. Magda szukaj inspiracji, może coś podpatrzę. W którymś komputerze mam kilka wiosennych kompozycji, muszę poszukać

pozdrawiam kwiaciarki

Szukaj dziewczynko inspiracji, szukaj Bendem miała od kogo zgapiać
Buziam Aguś!
baraga1904 10:36, 04 lut 2013

...ależ zazdraszczam pozytywnie Waszej grupie wrocławskiej - super zakupy, super pomysły i super ekipa...
Milka 11:37, 04 lut 2013

ku pamięci

gusiarz 12:27, 04 lut 2013

Hej Magdziu - widzę, że zakupki udane bardzo. Tak, też mech uwielbiam miłością dozgonną, jak i trawy wszelkie. I tak pomyślałam, że można na podkłady wianków zamiast sianka używwć tych traw, które się wiosną ścina. Muszę wypróbować, bo może te trawki będą zbyt suche i zamiast się ładnie układać pokruszą się i połamią... Niedługo ścinanie, więc można sprawdzić. A jak się uda to na boże narodzenie będzie jak znalazł.
Pozdrawiam kakaowo
aga_pe 12:37, 04 lut 2013

nie trzeba czekać do Bożego Narodzenia. W necie znalazłam coś takiego
http://dompodbrzoza.blogspot.com/2011/05/somiano-stokrotkowy-wianek-na-drzwi.html

taki też mi się podoba
http://deccoria.pl/warto-zobaczyc/artykuly-wianek-z-hiacyntami-,5,123.html
Tess 12:55, 04 lut 2013

Fajne insiracje, Ago_pe

Magdziu, wpadłam podziękować Ci za linka do instruktażu robienia wianków z gałązek (Anity). Jakoś na niego wcześniej nie trafiłam.

Smaka mi narobiłyście tymi wiosennymi zakupami