Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Igiełkowy ogródeczek 17:28, 14 maj 2013

Do góry
Mam też takie:
Picea abies Puch:

Tą już znacie

Świerki omorica nana i świerk kaukaski Aureospicata:

I klonik na koniec:

Igiełkowy ogródeczek 17:23, 14 maj 2013

Do góry
Kolejne zakupy- dużo jeszcze czeka na posadzenie:
Pinus parviflora Negishi i Picea sitchensis Silberzwerg:

Pinus mugo Pal Maleter, Pinus sylvestris Globosa Viridis:

Pinus nigra Syców:

Igiełkowy ogródeczek 17:15, 14 maj 2013

Do góry
Z tą sosenką miałam niezłe zamieszanie, spodobała mi się, ale jak zobaczyłam cenę to już jakoś mniej, udało się ostatecznie znaleźć za 45 zł:

Igiełkowy ogródeczek 17:12, 14 maj 2013

Do góry
Moje zakupy

Abies concolor Piggelme i Pinus contorta Frisian Gold:

Dwa różaneczniki na podkładkach INKARHO:
Fantastica i Hachmann's Charmant:

Pinus mugo Jacobsen:

Ogród Nebel 17:11, 14 maj 2013

Do góry
nebel napisał(a)
A to jest raczej rdzawnikowiec - rdza jałowców i gruszy. W każdym razie, nie zamierzam ryzykować. Krzak został wykopany, a narzędzia umyte mydłem potasowym. Na razie tyle wiem i zrobiłam.

Hej jak to ustaliłaś??
Kraina Czarów w fazie projektów 17:10, 14 maj 2013

Do góry
regli napisał(a)
Tak mnie dzisiaj naszło to Twoje miejsce:
Jakby tu w tej dziurze między drzewami zrobić jakąś rabatkę żwirkową na wyeksponowanie czegoś ciekawego. Może bonsai (jak lubisz, bo ja akurat nie bardzo), jakiś fajny głaz. Głaz jest bezproblemowy, nie trzeba podlewać, strzyc, nawozić Albo rzeźby. I w temacie rzeźb podeślę Ci taki wątek: https://www.ogrodowisko.pl/watek/1546-ogrod-z-perspektywa-na-przyszlosc?page=116

hahah no czytam i nie wierzę! Tyle co wczoraj M mi mówił, że może rzeźbę tam postawimy jakąś
Żwirku nie za bardzo chcę... bo ja nie mam cierpliwości do wybierania igieł ze żwirku... nie mam pojęcia jak go utrzymać w czystości.... Bonsai.... ja też tak średnio.... ale zamiast żwirku mogę zrobić inną powierzchnię i może faktycznie coś wyeksponować... tylko czy tu jest tak ładnie żeby stawiać rzeźbę? Co prawda już tam trochę jaśniej jest, jak usunęłam gałęzie z ziemi , ale poczekam jeszcze na usunięcie drzew i wtedy zobaczę... a za link dziękuję... zaraz patrzę!!!
Dzięki, że myślisz o mnie
Igiełkowy ogródeczek 17:09, 14 maj 2013

Do góry

Ze szkółki multiflora:
Igiełkowy ogródeczek 17:04, 14 maj 2013

Do góry

Igiełkowy ogródeczek 17:01, 14 maj 2013

Do góry
A teraz obiecane zdjęcia, kilka ujęć ze szkółki IBUKI- niestety była brzydka pogoda, więc zdjęcia też takie sobie i robione na szybko

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 17:00, 14 maj 2013

Do góry
i zaczyna wisteria, ale się cieszę

Ogrodnik Mimo Woli cd 16:58, 14 maj 2013

Do góry
Obejrzałąm, pięknie kwitnie wszystko, no szok i skandal! a buksiki pięknie sobie wyhodowałąś! no i nowe dobrałąś, co tam nowego planujesz
dzięki za kwiatki i wielkie gratki i dla ciebie Rysio

Igiełkowy ogródeczek 16:57, 14 maj 2013

Do góry
ZbigniewG napisał(a)
Gosia widzę że muszę zrobić jakąś prowokację bo jesteś jakaś tak zaspana

Zaspana forumowo i owszem, czasu brak, latam ze swoimi igiełkami i zastanawiam się wkopać tu czy może 10 cm dalej

Zbyszek jeszcze raz dzięki za namiar na szkółkę w multiflora, zrobiłam tam małe zakupy, byłam pod wrażeniem ilości jakie tam mają i cen- w moich okolicach jakieś 150% drożej, jeszcze trochę dokupiłam w Pisarzowicach i okolicy i wyszedł cały samochód
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 16:43, 14 maj 2013

Do góry
potwór się zbudził

pomponiki do strzyżenia

wyspa kwitnie i śmierdzi, ale wygląda pięknie
Kraina Czarów w fazie projektów 16:42, 14 maj 2013

Do góry
Tak mnie dzisiaj naszło to Twoje miejsce:
Jakby tu w tej dziurze między drzewami zrobić jakąś rabatkę żwirkową na wyeksponowanie czegoś ciekawego. Może bonsai (jak lubisz, bo ja akurat nie bardzo), jakiś fajny głaz. Głaz jest bezproblemowy, nie trzeba podlewać, strzyc, nawozić Albo rzeźby. I w temacie rzeźb podeślę Ci taki wątek: https://www.ogrodowisko.pl/watek/1546-ogrod-z-perspektywa-na-przyszlosc?page=116
Działka, która kiedyś (może) będzie ogrodem 16:34, 14 maj 2013

Do góry
Już wszystko tłumaczę. Tylko zaznaczam, że to luźny pomysł i wszelki uwagi (zwłaszcza krytyczne) mile widziane. Ten czerwony kwadrat, a właściwie różowy , to altanka. Czarny bez i gruszka do wycięcia. Z bzem problemu nie będzie, z gruszką muszę szanownego małżonka, wielbiciela gruszek, przekonać Jakoś tak na wprost altanki miejsce na ognisko oddzielone od reszty działki jakimś murkiem, żywopłotem czy cóś w tym stylu. Ostateczny kształt nie został sprecyzowany, natomiast jest mnóstwo inspiracji i ciężko się na coś konkretnego zdecydować. Plac zabaw zostaje tu gdzie jest, w grę może ewentualnie wchodzi jakieś oddzielenie od części altankowej, np. drugą pergolą. Pozostała wolna przestrzeń chyba pozostanie wolną przestrzenią z trawnikiem. A jak mi już dzieci z domu wyfruną, to sobie ją jeszcze raz ciachnę, poszatkuję i wymyślę coś zupełnie innego
Pozostaje jeszcze problem jak ten murek wkomponować w całość, bo ja se dziabnę taki mur na środku trawnika to może być śmiesznie
Na razie wiem, że robię sobie żywopłot z borówek i już się cieszę. Muszę pomierzyć ile mi tych krzaczków potrzeba i rozejrzeć się skąd je wziąć. Bez kosztowo najlepiej
Haniu, bardzo dziękuję za instruktaż.
Madziu i Alu, dzięki, że chociaż Wy mnie wspieracie. A Twojej Alu koncepcji poszatkowanie tej działki, to w sumie jestem ciekawa. I wiesz, to projekt na lata. Nie wiem czy do emerytury zdążę, więc jakbyś miała kiedy chwilkę, to napisz dokładniej co byś tu zrobiła.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 16:33, 14 maj 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)
i te tulipany co miały byc białe lilikształtne, ale im są dłużej, tym bardziej mi sie podobają

Irenko, ale tulipany !!! Stoją na baczność jak w wojsku reprezentacyjnym, ani drgną )
Irysy też jakieś wczesne, moje jeszcze schowane w liściach, piękne.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 16:19, 14 maj 2013

Do góry
iryski cieszą

firletka kwiecista i paprocie

powoli i tu pod śliwą wszystko wyłazi
hosty bujaja...ta druga też olbrzymka, musze ją wykopac i podzielic, bo paprocie ja dominuja i nie może swojegp piękna pokazać

jaśminowce w pąkach
Ogród Nebel 16:11, 14 maj 2013

Do góry
Witaj Regli,
Ale czy nie pomyśliłaś ogródow . Mam niewiele kwiatów, ze względu na dwie suczki, które cały rok biegają luzem po ogrodzie.
Ogród ma 1200m2. A ilość roślin. No cóż trochę tego jest. Ale dążę do takiej sytuacji, o jakiej pisała Danusia nie dawno, że wyrwała u siebie tylko parę chwastów. I jest to jakiś sposób. Mi niestety jeszcze daleko. 3 lata temu zaczęłam likwidować swój trwanik około 500m2. Dlatego przebudowuję powoli ogród, robię to sama. Właśnie przywieziono mi 6 cisów, które będę sadziła. Ile mi to zajmie? Ocencie sami
Zdjęcia ogrodu będa się oczywiście pojawiały sukcesywnie. I tak będą też perspektywiczne, bo mi również takie ujęcia pomagają w dokonywaniu wyborów przy następnych zakupach.

To co 'słychać' na mojej hortensjowej rabacie. Wczoraj układałam kamienie. Mam ich trochę i muszę w jakiś sposób zagospodarować.(zdjęcie z przed chwili) A cisy będą rosły tak, aby załoniły mi ten gospodarczy zakątek, od thuj na dł. 3m

Ogródeczek jagody99 16:10, 14 maj 2013

Do góry
Maria667 napisał(a)
Jagoda!
Dawno u Ciebie nie byłam. Jak tu kolorowo!
Masz całą masę różnorakich piękności Jak ogród botaniczny w pigułce. Piękne sandaville
Zostawiam słoneczne kwiaty

Dziekuje za odwiedziny Mario
Ja ciagle ogladam Twoj ogrod nie zawsze zostawiam slad bo wiadomo byloby stale pieknie pieknie pieknie
Zazdroszcze Wam tych powierzchni bo ja nie mam sie gdzie podziac mam tak malutki moj ogrodek
ale co tam jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma
pozdrawiam
dziekuje za przepiekne sloneczne kwiaty
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 16:08, 14 maj 2013

Do góry
teraz rządzi tamaryszek i kalina,

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies