Skrzynię super!!! I tak sobie myślę, że to chyba lepsze od normalnego warzywniaka tak jak u mnie....- mniej szkodników chyba... A do tego jakie ładne
Pozdrawiam i dołączam wiosenne zdjęcie
Kupiłam jeszcze do donic sanwitalię i moje marzenie - heliotrop
Mam nadzieję że się wyrobię i dziś to posadzę
Plany - planami a i tak kupiłam nieco inne kwiatki do tych donic
Myślę jednak że tragedii nie będzie.
Oj,a heliotrop pięknie pachnie!
cofnęłam się do początku Twojego wątku...a tak jakoś....i powiem Ci, ze te zdjecia na pierwszej stronie niesamowite są....zafundowałam sobie powrót do przeszłości...nie potrafię tego opisać, ale dziękuję...
a chciałam o Twojej cudnej altance
po pierwsze chciałam powiedzieć ,że bardzo mi się ona podobuje...ja ją widzę na taki romantyczny styl ...nie wim czy masz w planach zmianę koloru kratek, ale jeżeli tak to czy myślałaś o biały?
a jeśli chodzi o roślinki to wiesz ja to tak za bardzo się nie znam, ale oczami wyobraźni widzę róże pnącą,mnóstwo hortensji podsadzonych tak jak pisałaś hostami lub żurawkami, a na obzeżach jakieś sezonowe oooo, i się nagadałam
Kasiu dziękuję za reklamę. Bonsai ma się dobrze i służy za przykład do naśladowania. U nas są tacy goście co go wcale nie zauważają. Pozdrawiam również.
Aniu, Haniu - tuje podlane i niech rosną. Trochę małe ale co tam. He he sąsiadka znowu dostanie białej gorączki. Właśnie zrobię przed nimi rabatkę a tak naprawdę to dalszy jej ciąg. Na początku są trawy
i rozchodniki okazałe. Potem piwonia drzewiasta, dwie przesadzone piwonie spod domu i perukowiec.
Jak mnie co nie zje to będę dumał co dalej. Tak sobie myślę że zamiast się szykować do dalekiej podróży to widzicie co wyprawiam. Miłego dnia Wam życzę.
Z opuchlakami , to jest niezła zabawa .. Dorosłe chrząszcze wyżerają brzegi liści nocą .. Więc w ciagu dnia ma się złudzenie ,że rośliny są wolne od problemu.. A w nocy kiedy już śpimy.... hajda na wyźerkę.. Tym czasem larwy zżerają korzenie już od temp powżej 0st.. I jak się człowiek nie zorientuje , to nagle widzi zmarniałą roślinkę , a jak ją chwyta , to wychodzi z ziemi praktycznie bez korzeni.. Więc czujnym trza być
Tak wyglądają liście trzmieliny , gaulterii i bluszczu ...