Jak ostatnio kosiłem trawę i sąsiadka szła to powiedziała mi, że "Ty jesteś jak ten facet z telewizora"
Pomyślałem, że ten prowadzący z Roku w ogrodzie, a Ona " A długo pan tak będzie jeszcze kosił
fachowa robota ręcznie można się wykończyć, albo już się nie wyprostować na drugi dzień haha
Czysty profesjonalizm. Czemu mi umknęły takie ładne krzaczki, to jakiś cis Danusiu?
Żeby na niej dobrze rosło, trzeba całą przekopać z kompostem lub inną materią organiczną, same dołki nie wystarczą w glinie, bo woda się będzie zbierała jak do garnka i rośliny mogą byc podtopione i zamierać. Ważne jest ukształtowanie terenu, może skarpę trzeba rozszerzyć i złagodzić albo wypłaszczyć ale budując murki oporowe.
Ten pomysł z Anglii mi się podoba, ale to na większy teren.
Dziekuje Danusiu za wizytę Skarpę chyba nie bardzo da się wypłaszczyć, bo wtedy to już wogóle zostanie mi kawałek wąski między skaprą a domem. Jedyne chyba to ją przekopać. Trochę już to robiłam, ale dużo jeszcze zostało. Na całej długości skarpy ułożyłam pseudo murek z piaskowca, i przez to optycznie się zmniejszyła chyba, ale problem pozostał.
Żeby na niej dobrze rosło, trzeba całą przekopać z kompostem lub inną materią organiczną, same dołki nie wystarczą w glinie, bo woda się będzie zbierała jak do garnka i rośliny mogą byc podtopione i zamierać. Ważne jest ukształtowanie terenu, może skarpę trzeba rozszerzyć i złagodzić albo wypłaszczyć ale budując murki oporowe.
Ten pomysł z Anglii mi się podoba, ale to na większy teren.
Patrzę na zdjęcie, goście na pierwszym planie, ale widać też, że Zbyszek niesamowicie podciągnął się z ogrodem. Czy widzicie, jak pięknie zaokrąglony jałowiec i ten drugi, co cięliśmy z Witkiem (kulisty) ???
U mnie Witek z reguły myje okna, czasem ja, a czasem ktosik wynajęty
Wynajmij mnie - będę miał super widoki na zewnątrz
Kto wie?.. umiesz myć?
Michał zapowiedział wyprowadzkę...pokój wolny będzie
Myję od chyba pięciu lat - i nikt nie umie myć tak jak ja
Myję bardzo dokładnie, a do tego potrzeba cierpliwości
Bo najpierw futryny, potem parapet - potem szyby wodą z płynem do mycia naczyń, do sucha wytrzeć, potem z płynem do mycia okien, a potem polerowanie - koniecznie bawełnianą koszulką