Dziękuję, klimat powoli sie realizuje, rośliny zarastają, a te dechy - to aby chociaż trochę zasłonić tę szkaradną zieleń ekranu akustycznego. Za nim jest Most Północny, który z resztą jest na połowie naszego ogrodu.
A to mój rokitnik i rokitnikowa rabatka
Te patyczki z listkami to moje hortensje posadzone parę tygodni temu.
witam, mam problem od wiosny bo wsadziłem nowe różaneczniki i prawie wszystkie sie przyjeły poza jednym, niektóre juz kwitną ale ten jeden ma liście takie oklapnięte i jakos mizernie wygląda. co moze być przyczyną ? jakaś choroba? brak jakis składników? pomożecie? na zdjęciu to ten na pierwszym planie. ten w tle sadzony tego samego dnia i super kwitnie.Dodatkowo cos i wrzosy zaczeły mi marnieć, rosły pięknie aż do teraz(zdjecie nr 2)
No to mam fotę W końcu możecie zobaczyć to, o czym tak ględzę:
Pomiędzy różanecznikami będzie przejście skośną ścieżką do dalszej części działki (na polankę widoczną w oddali, z żółtymi workami). W tyle za różanecznikiem widać świerka, jest on oddalony o jakieś 5 metrów. Tuż za różanecznikiem rosną w rzędzie blisko siebie 3 sosny, ale dwie będą wycięte i się tam odrobinę jaśniej zrobi.
Będę wdzięczna za pomysły, co z tym wszystkim zrobić...
Leje równo
Udało mi sie zanim przemokłam kompletnie porozsadzać siewki szarłatu i zrobić 'mokre' zdjęcia.
Dzisiaj wreszcie moim ukochanym FinePixem, ktory leżał odłogiem, czekając na baterie.... Tak, tak, czasem najprostsze rzeczy czekają niezwykle długo na realizację
Najpierw to co kwitnie nie zważając na te deszcze
Azalia wielkokwiatowa 'Sun Chariot'
Dziś zakwitł pierwszy biały irys w tym roku Pierwszy raz w życiu zakwitł, parę lat temu, robiąc mi niespodziankę w dzień obrony mojej magisterki. Wychodziłam wtedy z domu, cała zestresowana, a tu takie cudo. Od tej pory, co roku gdy zakwita, przypomina mi te chwile
Moje bielone dzwoneczki
zakupione niedawno, niezawodne osteospermum
i rząd bzów za garażem
Wiosna w moim ogrodzie
mój stosunkowo nowy widok. Trawnik wreszcie nie jest zmącony słupkami na pranie A po prawej moja nowa rabata kwietna w kształcie półkola
nierówna walka z mniszkiem
orliki szaleją
pierwszy kwiat róży w tym roku. Pachnie bosko