Wrzucam dla Agaty i nie tylko kilka zdjęć z ogrodu japońskiego w Pisarzowicach, gdzie byłam w weekend majowy
Warto tam się wybrać na zakupy i nie tylko. Można zobaczyć kawałek japońskich klimatów oraz napić się herbaty w japońskiej herbaciarni, skąd po obydwu stronach rozciąga się widok na dwie wspaniałe aranżacje ogrodowe.
Polecam
W dali magnolia Aleksandria zakwitła po 6 latach ciągle była przesadzana.i Concerto kremowe.
Tulip. Glucki też pomylone, są różne i nie wiadomo które odpowiadają nazwie. Pierwsze trzy to moje stare tu rosły wcześniej.
Liliokształtne Alladyn, Mona Liza, Marylin biały z czerwienią.
Balerina
Muszę się pochwalić. Udało mi się posadzić moje zakupy. Rabata była trochę za wąska więc poszerzyłam na tyle ile miałam siłę. Jeszcze trzeba ją trochę poszerzyć, wysypać korą i dosadzić trzeciego, którego posadziłam za blisko żywopłotu ale to już pestka wezmę się za to później.
Na zdjęciach trudno określić odległość, ale są dwa metry od żywopłotu, wystarczy?
Pokazesz fotki? Bardzo lubie liliowce,sporo ich teraz dokupilam i czekam ,bo one jeszcze takie malutkie
Debro nie ma za co dziekowac...bede tu czestym gosciem jesli pozwolisz, lubie tu u Ciebie bywac,czasem tylko tak cichutko posiedze i podziwiam,a szczegolnie Twoja drewniania drozke,jest po prostu piekna