Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

popcorn 20:34, 25 maj 2013

Bogdzia napisał(a)

Najlepszy kawał miesiąca.

Szczera prawda!! No costy! Z tego zmeczenia chyba nie czujesz, Bozenko!!
Bogdzia 20:50, 25 maj 2013

popcarol napisał(a)

Szczera prawda!! No costy! Z tego zmeczenia chyba nie czujesz, Bozenko!!

Jeszcze myślę logicznie i tylko na kawał to wygląda. Dobry kawał bo śmieszny. Jutro sieję sałatę od Ciebie.Aż sama nie wierzę ze będzie u mnie sałata.
popcorn 20:54, 25 maj 2013

Bożenko ależ pachniało! Naprawdę! Przecudnie!
Gdybym wiedziała ze Ci się spodoba, to bym Ci sadzonki tez przywiozła
Tam w instrukcji bylo napisane ze po 2 tyg można ścinać małe listki, to mix wymieszany z jakimś rodzajem podłoża od razu. Mam nadzieje urosną, będą bezproblemowe i smaczne

pozdrawiam Was serdecznie!!
Bogdzia 20:58, 25 maj 2013

popcarol napisał(a)
Bożenko ależ pachniało! Naprawdę! Przecudnie!
Gdybym wiedziała ze Ci się spodoba, to bym Ci sadzonki tez przywiozła
Tam w instrukcji bylo napisane ze po 2 tyg można ścinać małe listki, to mix wymieszany z jakimś rodzajem podłoża od razu. Mam nadzieje urosną, będą bezproblemowe i smaczne

pozdrawiam Was serdecznie!!

Ja też mam nadzieję że bedzie się czym pochwalic przed Wami a potem co zjeśc. Pozdrówka i spotkamy sie u Szefowej.
popcorn 22:02, 25 maj 2013

Moje rabatki dzisiejsze...

Maliny ładnie rosną, w obwódce z babcinej funkii:

I mam w tym roku ziemniaki! Cale 5

Rzut oka na warzywnik:

Dom:

Żurawie:

Wisienka Umbraculifera:

Czosnki Mount Everest - im lepiej trzymają się liście w porównaniu z fioletowymi:

Brateczki w balii przy wejściu:

Róża White Meidiland na pniu:

I cala rabata. Dobrej nocy!

meg60 22:58, 25 maj 2013

no kochana masz się już czym pochwalić - przepięknie !!! Pozdrawiam.
agniecha973 23:24, 25 maj 2013

Karolina ma ziemniaczki swoje! Zobaczysz jakie smaczne takie świeżo kopane, wyszorowane i ugotowane bez obierania. Ja takie uwielbiam.
Margarete 02:44, 26 maj 2013

popcarol napisał(a)
I u mnie - dzisiejsze prace

Nowa rabata - dzięki Małgosi wpadłam na pomysł ze wzdłuż podjazdu mogę mieć wielka bylinowa rabatę Dziękuję!! Na razie prostokącik pod hortensje

Na plocie betonowym sąsiadów (nie wiem czemu to jest takie popularne, bo brzydkie jak noc - ale tanie...) ma się piąć bluszcz - dopiero w ub. roku sadzony i mały.

I kanciki:

Kupiłam sobie w szkółce niedaleko Bogdzi azalie japońską - biała, cudna jest Tylko kwaśną ziemie muszę kupić

Karolina a ty na jakie baterie chodzisz... na te znanej firmy o nazwie na D....... bo ja byma tyle juz nie zrobiła co ty po powrocie, od Bogdzi.
Najpierw zrobiłam obiad i potem wskoczyłam do ogrodu na małą godzinkę ale ty.... szatan nie kobita...skad czerpiesz energię ????
A co do rabaty to fajny pomysł, czekam na ciąg dalszy...
popcorn 07:50, 26 maj 2013

Małgosiu - dziękuję!! Musze zajrzeć do Ciebie!!
Aga - przy każdej okazji gdy jest u nas mój Tato pyta "a gdzie masz ziemniaki" to będę mu miała wreszcie co pokazać

Małgosiu - M i Młodej nie było, nic nie gotowałam, nic nie jadłam, wpadłam w szal Zrobiłam kanciki, a potem wymyśliłam ze te horti może posądzę - wiec zabrałam się za zdzieranie trawnika i zeszło mi do 20tej

Zaraz zbieramy się na kiermasz rolniczo-ogrodniczy, nawet M chętny 50 km od nas...

http://www.lodr-bratoszewice.pl/aktualnosci/xxiii-targi-rolniczo-ogrodnicze-w-koscierzynie
Madzenka 08:16, 26 maj 2013

Ależ ci bujnął ogród. Uwielbima czosnki. Ktore lepiej wyglądają u Cibie fioletowe czy białe?