Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "AngelikaX"

Na zielonej... trawce :) 12:38, 23 lut 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)
Sebek posłuchałam rady jakiej udzielił mi Pan przy zakupie, ale takze wydają mi się liche te gałązki - zrobię jak piszesz

potwierdzam slowa Sebak tez ciachnęłam u samej ziemi i sie mocno zagęściły wreszcei
Na zielonej... trawce :) 11:54, 23 lut 2017

Do góry
Zawsze przed pierwszym nawożeniem działamy z wertykulatorem i zależy od pogody jest to końcówka marca, początek kwietnia mniej wiecej - jednego roku nawet pamiętam, że to druga połowa kwietnia dopiero - chodzi o to by gleba nie była zbyt mokra

Z tym, że robimy nie tylko areacje ale też wertykulację - u mnie bardzo gęsty trawnik filcu po zimie jest naprawdę sporo

W ubiegłym (normalnie sprawdziłam date kiedy to było) to 2 kwietnia był - od razu po daje nawóż i podlewam - sprawdziłam foto z 16 kwietnia był już zieloniutki
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:41, 23 lut 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)

ps. to co tam się robi ładnego? - będę śledzić FB

różnie
zegary stojaki lampy
Na zielonej... trawce :) 11:40, 23 lut 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)

Kasiu mam specjalny nawóz dedykowany do lawendy (agrecol)

Trawnik naworzę też Agrecolem - szybki efekt dywanowy. Najbardziej mi pasuje - eM raz zrobił "po swojemu" kupił jakiś inny i była kicha

ps. Mam też dedykowany do hortensji z tej samej firmy (ale został mi z ubiegłego sezonu )

Angeliko kiedy pierwsze nawożenie stosujesz. Areacje też robisz przed nawożeniem??
Odcienie zieleni 2 11:00, 23 lut 2017

Do góry
Efffa napisał(a)

a ja nadal jestem pod wrażeniem widoku z twojego tarasu.A powiedz mi te zasłonki to masz jakieś specjalne czy to zwykła tkanina?

miło mi

to "zwykła" tkanina znaczy nie jest specjalnie przeznaczona na zewnatrz kupione gotowce w Leroy Marlin - wstawiłam u siebie linka
To miejsce trzeba kochać 10:44, 23 lut 2017

Do góry
Cześć witam się tym razem u Ciebie - ale masz cudny rozkład działki - uwielbiam ogrody dwupoziomowe od razu przypomniał mi się pewien odcinek "Pokochaj swój ogród" z Domo+ gdzie też był pokazywany ogród w tej formie... bajeczny zresztą

Bardzo mi się podobają Twoje nasadzenia

Zaznaczam wątek, będę zaglądać
Na zielonej... trawce :) 10:29, 23 lut 2017

Do góry
kasia_c napisał(a)

A czym nawozisz lawendę?
Ja też już czekam na zakupy roślinne i doczekać się nie mogę.
Ja postanowiłam za radą Madzenki posypać trawnik dolomitem na start (bo chyba mam trochę kwaśną ziemię). A Ty jakiego nawozu na trawnik używasz?

Kasiu mam specjalny nawóz dedykowany do lawendy (agrecol)

Trawnik naworzę też Agrecolem - szybki efekt dywanowy. Najbardziej mi pasuje - eM raz zrobił "po swojemu" kupił jakiś inny i była kicha

ps. Mam też dedykowany do hortensji z tej samej firmy (ale został mi z ubiegłego sezonu )
Na zielonej... trawce :) 10:20, 23 lut 2017

Do góry
Hej Beata dziękuję Ci bardzo - fajnie poczytać takie pochwały - od razu cieplej na sercu się robi

również pozdrawiam

ps. wysłałam do Ciebie priv
Droga do spełnienia 09:57, 23 lut 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)

Wiosna zbliża się wielkimi krokami

Ale nie jestem pewna czy to hosty,przynajmniej moje najpierw wyglądają jak zbiorowisko małych stożków, a Twoje jakby "otwierały się" już

no właśńie dzisiaj poszłam popatrzeć co to może być i wiecie co
kiełki hosty mam!!!
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 09:14, 23 lut 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)
Poczytałam artykuł i wynika z niego, że tak jak w modzie tak i w trendach wszystko już praktycznie było - bazujemy na powtarzalności 10 lat temu ciemne drewno było bardzo trendy, kolory ziemi - kurcze nie zdążyłam zmienić a znów jestem na czasie
ps. to co tam się robi ładnego? - będę śledzić FB

To dokładnie tak jak ja, zastanawiałam się nad zmianą a teraz się okazuje że to co mam będzie hitem
Na zielonej... trawce :) 08:30, 23 lut 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)
Sezon ogrodowy w szkółkach się jeszcze nie rozpoczął, więc póki co nabyłam tylko nawozy do trawnika i lawendy poczekają jeszcze troszkę ale SĄ

A czym nawozisz lawendę?
Ja też już czekam na zakupy roślinne i doczekać się nie mogę.
Ja postanowiłam za radą Madzenki posypać trawnik dolomitem na start (bo chyba mam trochę kwaśną ziemię). A Ty jakiego nawozu na trawnik używasz?
Ogródek Iwony II 08:06, 23 lut 2017

Do góry
Hej Wpadam z rewizytą, ale kawał pracy masz za sobą - podziwiam, widać na każdej rabacie wpływ ogrodowiska

Będę zaglądać - wątek zaznaczam Pozdrawiam
Na zielonej... trawce :) 08:01, 23 lut 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Witaj Angeliko. Wczoraj przyszłam od Reni obejrzeć firanki i przepadłam na długi wieczór. Jeszcze wszystkiego niezobaczyłam, ale utknęłam w trakcie oglądania fotek... Masz pięknie. Świetnie zrealizowane nasadzenia. Ścieżka ze żwirku fajnie eksponuje podział ogrodu. Zazdroszczę ci lasku brzozowego. Gdyby nie drzewa owocowe, dziś też bym posadziła brzozy. Ciekawa jestem wiosny
Pozdrawiam serdecznie

Cześć Iwonka dziękuję, miło mi Cię gościć - zapraszam
Na zielonej... trawce :) 07:59, 23 lut 2017

Do góry
Sebek posłuchałam rady jakiej udzielił mi Pan przy zakupie, ale takze wydają mi się liche te gałązki - zrobię jak piszesz
Na zielonej... trawce :) 22:10, 22 lut 2017

Do góry
Ogród w remoncie 22:10, 22 lut 2017

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
Andżeliko tu zobacz.

Dziękuje, już zerkam
Na zielonej... trawce :) 22:10, 22 lut 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)
Tak widzę, że napisałaś - mam Twój wątek w obserwowanych lecę...

Ja Twój też mam
Na zielonej... trawce :) 22:08, 22 lut 2017

Do góry
Tak widzę, że napisałaś - mam Twój wątek w obserwowanych lecę...
Na zielonej... trawce :) 22:00, 22 lut 2017

Do góry
Pati tak, już się witałyśmy, ale nie dzisiaj więc Witaj

mam je zadołowane w donicach
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:54, 22 lut 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)

ano

Teoretycznie wiemy o co chodzi tylko jak to zastosować w praktyce?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies