Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Odcienie zieleni 2

Odcienie zieleni 2

Efffa 18:30, 22 lut 2017

Iwk4 napisał(a)

I bardzo dobrze. Tak jest ładniej.

ojj zdecydowanie ładniej Iwonka
Makao_J 18:33, 22 lut 2017

Wariatki
Anda 18:39, 22 lut 2017

frezja napisał(a)

Wiesz, jak przeczytałam "na naszej ulicy zabronione są PLOTKI"...)))

Dopiero zobaczylam A ulice dalej juz sa dozwolone i tam chodzimy na plotki
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
AnnaCh 18:47, 22 lut 2017

Efffa napisał(a)
Zdecydowanie ładniej wygląda tak przestrzeń, zaraz mnie tu wszyscy okrzycza, ale ja nie jestem za tym by szczelnie się grodzić żywopłotem zostawiając otwór tylko na bramę, oczywiście nie mówię tu o miejscu relaxu- tarasie, tu to co innego.
Ja nie będę krzyczeć, bo też tak uważam Chciałabym, żeby na mojej ulicy były zakazane płoty od frontu, jakże by było ładniej, a tak każdy płot z "innej parafii" Niektórzy to się tak odgradzają, że wygląda to jak przed jakąś tajną instytucją
malkul 19:53, 22 lut 2017

Efffa napisał(a)

hmmm, to zostawie i nie będe obcinac, najwyzej jak mówisz , że w sezonie mnie będzie wkurzać, to wytnę.Dziękuje,

Z pracą sie powoli uspakajam, i pięknie to napisałaś.

heheh nei do konca
ja bym obcięła w trakcie sezonu nei tnij bo ci padnie
AngelikaX 11:00, 23 lut 2017

Efffa napisał(a)

a ja nadal jestem pod wrażeniem widoku z twojego tarasu.A powiedz mi te zasłonki to masz jakieś specjalne czy to zwykła tkanina?

miło mi

to "zwykła" tkanina znaczy nie jest specjalnie przeznaczona na zewnatrz kupione gotowce w Leroy Marlin - wstawiłam u siebie linka
makadamia 10:33, 28 lut 2017

Dołączam się do klubu przeciwniczek zasłoniętych przedogródków.

Amerykanie faktycznie mają otwarte przedogródki i zdaje się że jest to regulowane przepisami lokalnymi. Mają za to potężne trawniki przed nimi i muszą je utrzymywać. Co więcej, jak ktoś się zaniedba, to go sąsiedzi upominają, bo jedna zaniedbana nieruchomość obniża wartość wszystkich budynków w okolicy.
Swoją drogą, słychać już głosy przeciwko tym wielkim przedogródkom, bo są nieekologiczne (mnóstwo wody zużywają) i wymagają dużo pracy. Za wzór stawiane są nasze europejskie mikre ogródki frontowe.

Mnie się podobały przedogródki angielskie - są jeszcze mniejsze niż nasze, a płotki (albo żywopłoty) niziutkie. I jakoś nikt nie płacze, że mu przechodnie w okna zaglądają.
Tutaj takie trochę bardziej podrasowane przykłady:
jeden i drugi
Efffa 10:36, 28 lut 2017

Makao_J napisał(a)
Wariatki

hahaha, od dawna mnie to zastanawialo, wiec uwierzylam we wszystko
Efffa 10:37, 28 lut 2017

AnnaCh napisał(a)
Ja nie będę krzyczeć, bo też tak uważam Chciałabym, żeby na mojej ulicy były zakazane płoty od frontu, jakże by było ładniej, a tak każdy płot z "innej parafii" Niektórzy to się tak odgradzają, że wygląda to jak przed jakąś tajną instytucją

tajna instytucja powiadasz, hahahah
Ja też nie chcialam ogrodzenia, chetnie bym go nie robila, ale ze względu na psy ze wsi, muszę.Ale żywoplotu od frontu nie mam zamiaru robić, chyba , że z niskiego cisa
Efffa 10:38, 28 lut 2017

malkul napisał(a)

heheh nei do konca
ja bym obcięła w trakcie sezonu nei tnij bo ci padnie

będę Cię sluchać,
powiedz mi Ty dalej nie lubisz tej klosownicy?Pamiętam jak się na nią nerwowalaś!