Kropka dziś mi towarzyszy
W dużych marketach typu Castorama, albo OBI na pewno są.
Syla, odpowiedziałam w wątku Ochrona... https://www.ogrodowisko.pl/watek/1128-choroby-zywotnikow
Tylko się zastanawiam, czemu nie zrobiłeś na froncie granitowej kostki???[/quote Danusiu tak żałuje tej decyzji z kostką ale mam namiastke granitu.
Jak tak człowiek przyjdzie do pracy i nie wie, w co ma ręce włożyć, to powinien zacząć od obejrzenia fotek Twojego ogrodu... Balsam dla duszy, uczta dla oczu, ukojenie nerwów, no i zastrzyk inspiracji dla wyobraźni! Od razu inaczej zaczyna się dzień ! A tak a propos tego zastrzyku - w wątku u Olgi napisałaś, że polecasz lawendę, zamiast kocimiętki - ale co posadzić na gliniastej, mokrej ziemi (mimo odwodnienia), gdzie wcześniej lawenda po prostu zgniła? Czy wystarczyłoby wykopać pod sadzenie większe dołki i nasypać dobrej ziemi (no właśnie, jaka to ta zasadowa, dobra ziemia, dla lawend) ???
Danusiu slucham Cie i napewno sie dostosuje, stworze wiec kompozycje z tych roslinek ktore beda dobrze znosily cien. Zapytam tez w szkolce czy cos moga innego zaproponowac Buziaczki
Tutaj trzeba usunąć żółtego bukszpana i dosadzić świeżego a wiosną dociąć cały żywopłocik "na brzytwę". Kolumknowego cisa przytnij w zgrabny obelisk Widzę za rogiem Pinus parviflora - sosnę drobnokwiatową, kiedyś je sadziłam, były hitem w latach 90 tych. Rabatki oczywiście do pielenia Zatrudnij członków rodziny, czy pracujesz sam w ogrodzie?