Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Hortensjowo 12:07, 21 maj 2022

Do góry
Helen napisał(a)

Ale śliczny
Jeszcze takiego nie widziałam
Gdybyś miała nadmiar, to chętnie przygarnę jedną sadzonkę
Piękną masz wiosnę a judaszek cudny mógłby być cały czas taki obsypany kwieciem
Różaneczniki - choroby i szkodniki 11:50, 21 maj 2022

Do góry
Marcin89 napisał(a)
Mój pierwszy różanecznik, odmiana 'Percy Wieseman'.

Witaj Marcinie,

piękna odmiana, sam jej nie mam ale widziałem ją u sąsiada i zaobserwowałem,
że jest ona dość wrażliwa na mróz i dlatego wymaga zimowego okrycia i miejsc osłoniętych.
Nie wiem w jakim rejonie Polski mieszkasz ale warto mieć to na uwadze.

Pozdrawiam
Różaneczniki - choroby i szkodniki 11:44, 21 maj 2022

Do góry
Adela napisał(a)

Adamie, dostosowałam się do Twoich rad i widzę zdecydowaną poprawę. Dzięki i serdecznie pozdrawiam

Witaj Elżbieto

cieszę się bardzo, że mogłem pomóc.
Widzę, że ma piękny kolor i dużo kwiatostanów
W ten sposób możesz podlać taki różanecznik 3 razy w sezonie. (odstępy 4 tygodniowe)
Nie za często aby nie doprowadzić do nagłego i do zbyt dużego stężania soli pokarmowych w glebie, na co jak wiemy różaneczniki (i nie tylko one) bardzo źle reagują.
Pamiętaj tylko aby nie polewać nigdy po liściach i aby ostatnie takie nawożenie wykonać nie później niż na początku lipca.
Ja w sierpniu tuż przed zawiązywaniem pąków kwiatowych robię jeszcze tylko mieszankę samego roztworu siarczanu potasowego.

U mnie w ogrodzie w nocy zaobserwowałem już dorosłe opuchlaki tzn. te które przezimowały zimę.
Ale spokojnie mam je pod kontrolą

Pozdrawiam serdecznie

Działka prawie w Borach Tucholskich 11:11, 21 maj 2022

Do góry
Małymi krokami-Ogród Wioli 10:48, 21 maj 2022

Do góry
Wyszłam zobaczyć ile dokładnie tego deszczu spadło... Beczka pod rynną malutko wody złapała , może ze 100l,ale to pewnie dlatego , że był ulewny deszcz i wtedy mało wpada do beczki .
Bo studnia prawie pełna

Zakwitł "babciny" rodek który rósł w przedogródku zanim zaczęłam w nim zmiany

Wieje i oczywiście brak prądu, ech

U kogo jeszcze popadało ?
W samym słońcu 10:38, 21 maj 2022

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
Dla bodziszków musi być duuuużo miejsca. Spokojnieok 60cm minimum. Inaczej pożre wszystko.
Zobacz moje

Zacytuję żeby zdjęcia zostały
No prezentuje się ten bodziszek bardzo zacnie! Jest ogromny!
Ile sztuk u siebie posadziłas?

Planowałam kupić 5 sztuk, ale widzę, że nie będę miał gdzie takie wielkoludy posadzi
Wszystkiego po trochu 10:34, 21 maj 2022

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Dziś miałyśmy z Jolą i Vitą ogromną przyjemność oglądania tego przepięknego powojnika na żywo w ogrodzie Mirki Ale nie tylko on grał tu pierwsze skrzypce, bo kwitły również przepiękne azalie i rododnendrony. Jak zawsze Mirka mnie zaskakuje niesamowitą kolekcją rzadkich roślin i niesamowitą wiedza o nich Miereczko, dziękuję bardzo za zaproszenie i gościnę

Mirka masz piękny ogród! Podobają mi się u ciebie kształty rabat ja u siebie mam podobne ale bez obwódki kostki tylko kancik
W samym słońcu 10:20, 21 maj 2022

Do góry
Dla bodziszków musi być duuuużo miejsca. Spokojnieok 60cm minimum. Inaczej pożre wszystko.
Zobacz moje

Wszystkiego po trochu 10:06, 21 maj 2022

Do góry
Dziękuję Wam dziewczyny za takie miłe słowa, ogród jak każdy ma swoje lepsze i gorsze okresy. Mój zawsze najlepiej prezentuje się wiosną, są ogrody jak np Ewy że swoje apogeum osiąga w sierpniu, kiedy kwitną jej ogrodówki Inne najpiękniejsze są jak kwitną trawy i hortensje bukietowe.
Dzisiaj rano u nas wreszcie trochę pada deszcz, ogród nabrał kolorytu, i przy porannym świetle jest soczyście zielony

Albo Christopher Wren albo NN, jako pierwsza z azali kwitnie

druga Pontyjska

I powojnik pożerający coraz więcej balkonu i.. innych rusztowań

Mój ogrodowy pamiętnik 10:05, 21 maj 2022

Do góry
Judith napisał(a)
Przecudne te lawendowe kulki! Już teraz, a co dopiero jak zakwitną!

Też mi się podobają te kopułki .
A w innym miejscu wyglądają zgoła inaczej .

Nie wiem czy przemarzły czy o co im chodzi ale jest tam 6 szt. i wszystkie tak samo wyglądają albo gorzej.
Mój ogrodowy pamiętnik 10:04, 21 maj 2022

Do góry
Nowa12 napisał(a)
Przyszły raureify. Nie mogli prostszej nazwy wymyślić .

Tak wygląda porównanie ze sporobolusem. Więc turzyca rzeczywiście mocno rozjaśniająca jest i właśnie takiej trawki szukałam.

Mi się bardziej ta ciemnozielona trawa podoba
W samym słońcu 10:03, 21 maj 2022

Do góry
sarenka napisał(a)
Zastanawiam się jak bodziszki rozanne posadzić, mam na tej rabacie sporo wolnego miejsca
Czy sadzić plamami czy jednak jako obwódką z jednej strony rabaty. Słońce jest wszędzie.

Sadziłabym plamami w środku a nie z przodu, bo zje Ci inne rośliny. No chyba, że te w środku są sporo wyższe. Albo, że Rozanne posadzony jako obwodka ma przysłonić inne rośliny.
Zapytaj Helen, Ona w zeszłym sezonie posadziła aż za dużo tego bodziszka

https://www.ogrodowisko.pl/watek/9716-hortensjowo
W pogoni za wymarzonym ogrodem 10:00, 21 maj 2022

Do góry
Wiśnie NIGRA nie do kupienia. Zastanawiam się nad jakimś innym drzewem. Może głóg, może coś innego. Sama już nie wiem. A może szukać tej Nigry i czekać aż w końcu się pojawi gdzieś w szkółce szczepiona na wysokim pniu, bo takie szczepione na metrze to były.
Migdałek bardzo humorzasty. Coś mu się tam działo, spryskałam Tobsinem i ścięłam krótko. Najwyżej wykopię go i też będę musiała posadzić coś innego na jego miejscu, bo zależy mi żeby przed oknem coś rosło. Żeby było na co popatrzeć, a przy okazji zasłoni trochę domy naprzeciwko . Tak to wygląda teraz. Jeśli nie odbije, to myślałam o karaganie, albo o czymś innym zielonym, by oko cieszyło jak siedzę w fotelu w salonie.

A takie koleusy w tym roku posadziłam do doniczek. Bardzo mi się podobają. Są tak pięknie cieniowane od żółtego przez pomarańcz aż do fioletu. Zdjęcie tego nie oddaje.

Bratki z tamtego roku pięknie się rozsiały. Uwielbiam je, bo są takie wdzięczne i nie mają dużych wymagań. Rosną gdzie się da.

W samym słońcu 09:47, 21 maj 2022

Do góry
I dwie śś Prince William
W samym słońcu 09:46, 21 maj 2022

Do góry
Zastanawiam się jak bodziszki rozanne posadzić, mam na tej rabacie sporo wolnego miejsca
Czy sadzić plamami czy jednak jako obwódką z jednej strony rabaty. Słońce jest wszędzie.
Sezon 2017 u Hanusi 09:44, 21 maj 2022

Do góry
Jolu, Sypię, przeweażnie jesienią, po garści na krzak. POwinnam była to zrobić wtedy, ale nie zdążyłam i teraz trzeba nadgonic. Raz w roku wystarczy.
Ponieważ dużo się podlewa, to i dużo się wypłukuje. A u mnie po tej mokrej zimie, nawet koniecznie dodatkowo zakwasić.

Aktualnie kwitną. Ale fotki nie mam. Trochę podlało. Teraz wietrznie. Siedzę w domu.

W samym słońcu 09:44, 21 maj 2022

Do góry

Bodziszek się zbiera

Coś Anna ma przyrosty
W samym słońcu 09:41, 21 maj 2022

Do góry
Część już wysciolkwane kompostem. nie wiem co ja zrobię z taką gorq konpostu...
Moje dwie z 3 sadzoenk werben
Orlaya - będzie kilka sadosebnk na tył za kocimiętkami

Czy owoce z pissardi są jadalne?
W samym słońcu 09:25, 21 maj 2022

Do góry
Ogrodowe marzenie Mrokasi 09:18, 21 maj 2022

Do góry
mrokasia napisał(a)
Parę widiczków na poprawę humoru .

Pomogło, humor poprawiony.

Zielono i bujnie u Ciebie.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies