Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zieleń, drewno i antracyt

Zieleń, drewno i antracyt

antracyt 11:05, 03 wrz 2022

Martka napisał(a)
Moc wraca, bardzo dobrze, 1/3 rabaty to już coś! Oraz będą kolejne bukieciki

Zuza, widziałam dziś tę dalię na żywo. Na zdjęciu piękna, a co dopiero w realu... Wyobraziłam sobie oglądając rabaty daliowe, ile radości możesz mieć ze swoich pomponów, tych matematycznie ułożonych i tych rozczochranych

Właśnie za tą różnorodność kocham dalie Jedyny minusik, że nie pachną
Martka 22:13, 03 wrz 2022

Nie pachną, ale mają też większe słabości. Nie zimują u nas w ziemi Może to powoduje, że są wyjątkowe, bo ich posiadanie w ogrodzie oznacza determinację i jest tylko dla silnych jednostek ?
Rób foty, dużo fot takie ulotne to daliowe piękno.

Magara 23:41, 03 wrz 2022

Martka napisał(a)
Nie pachną, ale mają też większe słabości. Nie zimują u nas w ziemi

O, to, to
Ja po covid smak mam ale węchu zero. Podobno to dziwne.
Zuza, tak trochę na wyrost, ale się upraszam o sygnał, taki głośny, z trąbką może być, jak te dalie trzeba będzie wykopywać
antracyt 10:16, 04 wrz 2022

Oj dziewczyny, powtarzę znowu to samo... każdy ma jakiegoś bzika Przecież jest mnóstwo roślin wymagających pracy, czasu, uwagi. Gdyby się uprzeć, to dalie mogą być traktowane jak jednoroczne. 10zł za karpę to tak naprawdę cena lepszej sadzonki pelargonii. Pomyślcie ile pracy, czasu i kasy wymaga pielęgnacja trawnika. Dalie przy tym to pikuś
Magara, kiedy pierwszy przymrozek zetnie dalie to czas na wykopki. Oby jak najpóźniej.
Martko, specjalnie dla Ciebie

Na koniec zdjęcie niedzielnego pracusia Już dawno nie widziałam tak zatopionego w pyłku bzyka
Basieksp 10:32, 04 wrz 2022

Bzyk uwija się przed zimnem dalie są cudne, tylko trzeba mieć na nie miejsce, na sadzenie i później na przechowywanie, ja nie mam piwnicy i to mój największy problem, dlatego tylko kilka sztuk ich mam
Martka 11:05, 04 wrz 2022

Oj Zuzko, no ten argument to jest nie do zbicia, przyznaję. Jednoroczne wszak też zdarza się kupować tylko że… ja już czuję, jak to się skończy kupię jako jednoroczne, potem będzie mi szkoda wyrzucić, zawiozę karpy do brata do piwnicy, potem przeschną, potem nie będę mogła wyobrazić sobie ogrodu bez, dokupię jeszcze więcej, potem zbuduję piwniczkę …… i fru, daliowa bedzie oczkiem w głowie, z honkami, Cafe au Lait i całą resztą zupełnie jak w pewnej piosence „Bo to się zawsze tak zaczyna, sam nawet nie wiesz jak i gdzie…”

Tymczasem chętnie jednak podglądam Twoje dalie, królewskie rabaty mają, czysta przyjemność! Dziękuję za moją ulubienicę, a wręcz za moje, gdyż wiadomo, w międzyczasie jest ich więcej

Hmmm… a Zuzo, jak to się u Ciebie zaczęło?
Martka 16:59, 04 wrz 2022

W podziękowaniu za dalie

Źródło: Kalendarz fundacji Przekrój na rok 2022
antracyt 18:51, 04 wrz 2022

Basieksp napisał(a)
Bzyk uwija się przed zimnem dalie są cudne, tylko trzeba mieć na nie miejsce, na sadzenie i później na przechowywanie, ja nie mam piwnicy i to mój największy problem, dlatego tylko kilka sztuk ich mam

Bzyk był dosłownie cały w pyłku, a jak odlatywał, to roznosiła się za nim żółta smuga
antracyt 19:00, 04 wrz 2022

Martka napisał(a)
W podziękowaniu za dalie

Źródło: Kalendarz fundacji Przekrój na rok 2022

Ha, zapamiętam sobie
Zaglądamy do tego samego kwartalnika

Jeżeli chodzi o początki daliowego bzika, to właściwie idealnie opisałaś mój przypadek Była jedna, potem druga, potem wszystkie zimą padły, ale spróbowałam jeszcze raz... no i ostatecznie stałam się posiadaczką niewielkiego zestawu. Ale mam wrażenie, że ten mój bzik to jednak kontrolowany, nie planuję nowych zakupów tej zimy - przynajmniej na razie
Magara 23:23, 04 wrz 2022

antracyt napisał(a)

nie planuję nowych zakupów tej zimy - przynajmniej na razie

Hehehehehe. Jak do zimy daleko to łatwo być nieplanującym

Martka - sztos Chyba wydrukuję, oprawię i na płocie powieszę