Aga, żebyś wiedziała jak on pachnie....... z odległości kilku metrów.. jak nalepsiejsza pierfuma Sadź koniecznie! Bzy nie są drogie, można kupić spore egzemplarze za rozsądną kwotę. Mój był "miłością od pierwszego spojrzenia. Zobaczyliśmy go z mężem i kupiliśmy - był wtedy w fazie kwitnienia. Po zakupie stał przy drzwiach do domu, bo nie mogłam się nacieszyć jego zapachem. Nawet nie wiem co to za odmiana, ale kwitnie obficie, kilka kiści z jednego miejsca... Kup najlepiej teraz - będziesz widziała jakie ma kwiaty
A co do pomysłów - fiesz, że jestem do Twojej dyspozycji Hosty też upchniemy, Ty sienieboj Tylko mi tą fotkę pstryknij, co?
Mam takie tawułki i uwielbiam ich cytrynowy kolor, moje to Golden Princess Będą świetnie wyglądały na tle żywopłotu
Ale najbardziej zachwyciła mnie brama zapraszająca do wejścia do czarodziejskiego ogrodu...
... i to drugie ujęcie - pełna perfekcja formy i treści
A nie od cioci ..ja Ci go przywiozłam jak mnie pamięć nie myli to z truskawkami i bodziszkiem i jeszcze iryski jakieś były tylko u mnie jeszcze nie kwitły więc nie wiem jakie ale pewnie ich nie masz ....
I na koniec dzisiaj kandydatka na piękność, też w paski - hosta Breeder's Love. Jeszcze maleństwo, budzi się po drugiej zimie u mnie. Ubiegła bardzo jej zaszkodziła, w ubiegłym roku miała z 5 cm.
Pigwowiec truskawki i poziomki kwitną a tak wyglądają krzewy po wyłożeniu skoszoną trawą tutaj krzewy goji
bodziszek Espresso floks kanadyjski variegata
Ja się chyba zastrzelę Poczytałam o tym bluszczu co mi Ala nakazała. No fajny. Ale, po pierwsze zagraża siatce, bo ją wygina i po kilku latach trza rozplątać i wyrzucić; a po drugie jest trujący. No dzieciom tłumaczę, że nie wolno żreć z działki wszystkiego, ale psu sąsiadów za diabła nie wytłumaczę. Nasz pies właściwie nie ma zapędów do objadania roślin (no chyba, że są to maliny, porzeczki, śliwki i groszek), ale jak Lunka (husky sąsiadów) obżerała przerastającą na ich stronę magnolię, to nasza też postanowiła jej pomóc i obżerała z naszej strony. Przyjdzie mi chyba wybetonować wszystko i skończą się problemy z działką.