Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 16:14, 07 maj 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Przezimowała już drugą zimę bez okrycia pienna róża 'White Dorothy'

u mnie też, ale moja różowa
wracam nadrabiać
Problemy z tujami 16:13, 07 maj 2013

Do góry
1,5 roku temu sadzilam kilka tuj.Dzis dosadzilam w innym miejscu kolejne 3.Widze, ze jest roznica w kolorze,nowe sa naprawde soczyscie zielone. Nawozilam wieloskladnikowym nawozem do iglakow, wiec nie wiem czego im brakuje.Ale ta zielen jest przygaszona.Dzis jedna z nich przesadzalam w inne miejsce i ma potezne korzenie jak na tylko 1,5 roku na tym miejscu.
Pierwsze to nowa tuja,na trzeciej fotce starsze.Ta zlotawa,to inna odmiana.Zdjecie nie oddaje jednak roznicy.Na zywo ja widac.

Michael my Garden 16:13, 07 maj 2013

Do góry
Witam ponownie po długiej nieobecności
ale przyznam sie szczerze, że zaglądam na ogrodowisko i staram sie być na bieżąco

Zapewne sie zastanawiacie co nowego u mnie a tu niestety nic wszystko po staremu no może nie do końca ale po staremu

Czasu mało na wszystko gdyż jest nas teraz czworo ale jakoś wygospodaruje zawsze tę godzinkę na ogrodowisko

aby nie było tak smutno kilka fotek z dnia dzisiejszego

Kwitną tulipany...

Ogrodnik Mimo Woli cd 16:13, 07 maj 2013

Do góry
Urszulla napisał(a)

Ula większosć kupuje przez internet..ale jak idę do sklepu i widzę późną jesienią przecena 50% .....to jak się powstrzymać??? Jak one biedne krzyczą weź mnie i posadź, bo się zmarnujemy?
No jak....... albo widzę w internecie, że przecena jesienna 30%...a tu takie ślicznoty??
I biegam potem gdzie to upchać..
Ten tulipan co zacytowałaś.. i zresztą cała ta kępa to ze sklepu z tych przecenionych 50% w listopadzie .. i miało być biało--różowo--niebiesko..... i jest pomarańczowo też
I jak zachować konsekwencję???

A to kwiaty berberysu.. mikruska na skalniaku..

Problemy z tujami 16:12, 07 maj 2013

Do góry
1,5 roku temu sadzilam kilka tuj.Dzis dosadzilam w innym miejscu kolejne 3.Widze, ze jest roznica w kolorze,nowe sa naprawde soczyscie zielone. Nawozilam wieloskladnikowym nawozem do iglakow, wiec nie wiem czego im brakuje.Ale ta zielen jest przygaszona.Dzis jedna z nich przesadzalam w inne miejsce i ma potezne korzenie jak na tylko 1,5 roku na tym miejscu.
Pierwsze to nowa tuja,na trzeciej fotce starsze.Ta zlotawa,to inna odmiana.Zdjecie nie oddaje jednak roznicy.Na zywo ja widac.

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 16:11, 07 maj 2013

Do góry

tutaj gdzie trochę trawy i ziemia będzie układana dróżka z kamieni i kończyć będzie się 2 schodkami

Jeszcze hobby czy już uzależnienie..? 16:09, 07 maj 2013

Do góry
Te nie są przez pomyłkę

I trzy Panie Prezydentowe.
Jeszcze hobby czy już uzależnienie..? 16:03, 07 maj 2013

Do góry
Skarpa z pomylonymi tulipanami fioletowymi na szczucie. Miały być te poniżej w wsadziłam je zupełnie gdzie indziej

Tylko ta jakość zdjęć... Muszę koniecznie zainwestować w nowy aparat. Zupełnie nie umiem ustawić ostrości
Jeszcze hobby czy już uzależnienie..? 15:58, 07 maj 2013

Do góry
Deszcz, słońce, wszytko kwitnie jak szalone, ciężko się oprzeć żeby z aparatem nie pobiegać.
Tawuły, jeszcze nie w pełnym rozkwicie z tulipanami.

Ogrodnik Mimo Woli cd 15:52, 07 maj 2013

Do góry
asc napisał(a)

A j prawie nic nie poczytałam, bo coś mi się z okiem dzieje, ledwo na nie patrzę, jakby piachu nasypał..
Ale tulipki sfociłam.... to już chyba ostatnie odmiany jakie mam.

Cudowne Aniu,
czy Ty je kupowałaś u siebie czy wysyłkowo
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 15:51, 07 maj 2013

Do góry

Początki w Kruklandii 15:47, 07 maj 2013

Do góry
Juzia_G napisał(a)

Karola...ale ja do najbliższej sensownej szkółki mam coś koło stówki A i ceny myślę, że nie będą tam powalające...
Wolę poszukać okazji na allegro Tak jak w tamtym roku.... albo zaryzykować w Obi

W niedzielę pożałowałam kolejnego pachruszcza właśnie w OBI ...i nie wiem czy będzie żył

Ups

Justyś pachruszcze całkiem całkiem, daj mu dobrej ziemi, wody i bedzie żył
Początki w Kruklandii 15:46, 07 maj 2013

Do góry
Juzia_G napisał(a)

Tak chyba będzie lepiej?
Z przodu żółte to trzmielina, bordowe żurawki, a żółte krzaczaste miała być tuja, ale śnieg połamał mi już tam jałowca....więc może dereń biały Aurea ???

Ładnie te kulki wyglądają. Tylko czerwonego i żołtego nie robiłabym tak pasami. Może by tam dodać do kulek kilka kęp liliowców, one wcześnie wychodza wiosną, i zadarnić czymś niskim? Barwinek? Albo niska odmiana żurawek?
Ja bym tam zamiast wiąza posadziła 'Amonogawę'.
A Ty lubisz tak bardziej kolorowo? Bo wiśnie kwitnie na różowo i zastanawiam się czy dawanie czegoś żółtego na dole będzie pasowało - ale to od upodobań zależy.

A dereń w rogu to może całkiem dobry pomysł jest. Albo może miskant w dużej kępie?
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 15:39, 07 maj 2013

Do góry
Marzenko. Jakie rosliny sadziłaś między plytami. To jaskrawo żółte to?? To ciemniejsze to karmnik ościsty? Zaczynamy robić stopnie z tarasu i muszę coś takiego wsadzić pomiedzy płytą a krawężnikiem.. Problem w tym, że na głębokość nie mam za duzo miejsca a poniżej mam beton. Na jakiej głębokosci masz te rosliny?

Kraina Czarów w fazie projektów 15:36, 07 maj 2013

Do góry
Witaj Alicjo,
zazdroszę Ci tego starodrzewu. Będziesz miała, jak sama napisałeś może nieco trudniej, ale mi osobiscie podobają się bardzo. Jak już wiesz, w swoim ogrodzie mam 3 dosyć duże brzozy, ale jedną z nich od lat ostro przycinam.
A zdjęcie ode mnie na powitanie, żeby zostać w temacie - kwiat jabłoni.

Życzę Ci przede wszystkim wytrwałości w Twoich planach.
Ewa
Początki w Kruklandii 15:32, 07 maj 2013

Do góry
popcarol napisał(a)
Co do funduszy na stożki... pojeździj po szkółkach, bliżej, dalej... gdzieś znajdziesz na pewno duże bukszpany, mogą nie być stożkami, byle miały potencjał i nie było drogie
w Leroy w ub roku były stożki 50-60 cm po 35 zł. więc nie jest źle

pozdrawiam!!

Karola...ale ja do najbliższej sensownej szkółki mam coś koło stówki A i ceny myślę, że nie będą tam powalające...
Wolę poszukać okazji na allegro Tak jak w tamtym roku.... albo zaryzykować w Obi

W niedzielę pożałowałam kolejnego pachruszcza właśnie w OBI ...i nie wiem czy będzie żył

Ups
Początki w Kruklandii 15:26, 07 maj 2013

Do góry
Joaska napisał(a)
Justyna mistrzem projektu nie jestem ale może dla złamania tych kreskowych nasadzeń:
dosadz między tujami żurawki a "po płocie" dodaj jałowce

a tutaj ponieważ lubi przesadzać zrób takiego zawijasa z bukszpanu: o obsadź go coś na ten deseń,

zamiast anabelek dałabym jednak Limki , nie pokładaja się i są piękne
A świerczki dałabym tam w ten planowany dzundzel, nijak mi tu one mia pasują.

a dalej zostawiłabym jak jest, boświerki i tak zarosną, może jak chcesz podsadź je hostami , albo gęściej tymi żurawkami co tam są,

Asiu w rogu jałowce już były i śnieg połamał
Ale na ten róg to już pomysł jest
Dalej chyba też....ale zawijasa przemyślę, bo taki prosty płotek mi nie leży...więc...kto wie?!?

Dziękować
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 15:15, 07 maj 2013

Do góry
popcarol napisał(a)
[[/img]

[

Śliczności, cudna kompozycja. Warzywnik masz wspaniały, białą szklarenką też się zachwycam. Pozdrawiam.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 15:03, 07 maj 2013

Do góry
Joaska napisał(a)
Danusiu widzę że zaczynasz wykrawać trawnik na nowe nasadzenia! piękne trawki!
Zreszta jak wszystkie u Ciebie.

ha też to miałam napisać
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:57, 07 maj 2013

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies