Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro :)

Ogród w skali mikro :)

Enya73 11:47, 01 cze 2013

gierczusia napisał(a)

Proszę ... Wiąz z antenką
.. Na specjalne życzenie .... Tylko słońca już brak

Dziękuję za prezentację. A dlaczego tylko jedną stronę podparliście?
gierczusia 11:47, 01 cze 2013

stychaz napisał(a)
Elu przyszłam po prośbie, jeśli możesz, to wstaw zdjęcia buka, o którym pisałaś u malkul. Z góry dziękuję

Ten ???.... Wstawiłam teź do Ciebie

gierczusia 11:49, 01 cze 2013

Anitko.. Wiąz jest w rogu przy tarasie i ma ocienić właśnie to miejsce..a po drugiej stronie jest trawka i rabata i tam ciena nie kcem ...
gierczusia 11:54, 01 cze 2013

Kupiłam ostatnio tego wymarzonego miskanta morning light i teraz tak stoi na tarasie w zestawie z hortką i hostą " Irena Miłek "... I tak myślę ,że może posadzę je w komplecie

Mala_Mi 11:59, 01 cze 2013

Prezentacji nie będzie... leje jak .....ch..a....... jakaś dziura w niebie się zrobiła..... Weekend z deszczem to tradycja....
Donice mają kolor fugi..... brudnej fugi, ale fugi na tarasie nigdy u mnie nie będą wypucowane... Wiec jest dobrze.... estetycy mogą mieć zastrzeżenia, ale jest dobrze. Miałam w nie przesadzić moje chabazie tarasowe, jednak po dyskusji z M doszliśmy do wniosku, że moje chabazie zaliczą zgon w tym roku (nie mam gdzie ich przechowywać), a w donicach będą tylko i wyłącznie nasadzenia jednoroczne. Oglądam na forum ładne kompozycje. i też tak zrobię, zimą donice do szklarni, a w domu spokój z opadającymi liśćmi i całym tym cyrkiem. Miałam dziś jechać i cos zakupić by dokonać prezentacji...... i leje.... oj jak leje.. woda z oczka za godzien wypłynie na trawnik Miesiac totalnej suszy, a teraz miesiać totalnej zlewy...... na dole znów będą powodzie, a jak powodzie to zatrzęsienie komarów.. a cieszyłam eis że w tym roku z nimi spokój
Wracam do garów....... i odgruzowywania biura .... przespałąm Finkę w Maii... a w necie jeszcze nie ma..grrr
gierczusia 12:25, 01 cze 2013

Aniu.. To ja się cieszę ,że donice do fugi pasują .... to jest dobra koncepcja z tymi jednorocznymi nasadzeniami w donicach.. przynajmniej zimą kłopotu nie ma....może teź ją wdroże

u mnie teź leje i mikro oczko jest na granicy wylewu ... A jak je budowaliśmy , to eM mówił.. Zastanów się .. Woda będzie wylewać.. Ale ja .. Eee tam.... ...Wieczna optymistka .... Mam nadzieję ,że nie wyleje

Teź do garów lecem bo mam coroczną imprezę z okazji Dnia Dziecka ...

Zrobiłam jakiś pycha daser .. Przynajmniej mam nadzieję ,że będzie pycha

Nawet nie wiedziałam ,że Finka będzie w Mai ... I nawet nie znalazłam tego kontrowersyjnego artykułu ...... Zaległości

Mala_Mi 12:59, 01 cze 2013

Nie przejmuj się pod artykułem większość komentarzy jest bardzo ludzka

Też mnie dziecko odwiedzi z okazji święta.... pożyczyć dostawczaka

Jak oczko zacznie wylewać wrzucę pompę i puszczę wodę pod "choinki"...... pod nimi zawsze sucho Ale M martwi się, że mu ryby zaraz utopi jak nie przestanie...

A z doniczkami wieloletnimi to jest tak, że nie mam piwnicy, garaż nieogrzewany, wiec jedno jedyne pomieszczenie jakie mam, co to ma być łazienka z wanną, służy na przechowywanie chabaźników....
danuta_szwajcer 13:08, 01 cze 2013

Ładna ta kompozycja "Irena Milek" Biała horti piekna, a ja ciesze sie jak dziecko bo mam taka horti w ogrodzie i dwa lata przymarzala i nie kwitła a w tym roku ma pąki Wielka radosc Widze, że donice znalazły dobry nowy dom A jak wyleje to podleje dodatkowo no powodzi to raczej z tego mikro nie bedziesz miała Ale juz by moglo przestac lać bo za chwile do koszenia to tylko kosa chyba... Udanego Dzien Dziecka
gierczusia 13:18, 01 cze 2013

asc napisał(a)
Nie przejmuj się pod artykułem większość komentarzy jest bardzo ludzka

Też mnie dziecko odwiedzi z okazji święta.... pożyczyć dostawczaka

Jak oczko zacznie wylewać wrzucę pompę i puszczę wodę pod "choinki"...... pod nimi zawsze sucho Ale M martwi się, że mu ryby zaraz utopi jak nie przestanie...

A z doniczkami wieloletnimi to jest tak, że nie mam piwnicy, garaż nieogrzewany, wiec jedno jedyne pomieszczenie jakie mam, co to ma być łazienka z wanną, służy na przechowywanie chabaźników....

U mnie na Dzień Dziecka przychodzą wszyscy .. Jakieś niecałe 10 osób , nie licząc dzieciaków , więc robi się całkiem spora impreza

I tez nie mam piwnicy a garaż nabity do granic możliwości ... Ale w łazience chabażniki przechowywać to jest myśl ... Masz wtedy podczas kąpieli taki romantyczny nastrój

A ja jednak liczę ,że nie wyleje mi to oczko , bo fakt ,że dużo wody z tej kałuży mojej nie ma , ale u mnie poziom wód gruntowych bardzo wysoki i glina na dodatek .. Więc wypuszczać ni ma gdzie
gierczusia 13:21, 01 cze 2013

danuta_szwajcer napisał(a)
Ładna ta kompozycja "Irena Milek" Biała horti piekna, a ja ciesze sie jak dziecko bo mam taka horti w ogrodzie i dwa lata przymarzala i nie kwitła a w tym roku ma pąki Wielka radosc Widze, że donice znalazły dobry nowy dom A jak wyleje to podleje dodatkowo no powodzi to raczej z tego mikro nie bedziesz miała Ale juz by moglo przestac lać bo za chwile do koszenia to tylko kosa chyba... Udanego Dzien Dziecka

To moja pierwsza hortka , nie licząc wiecznie kapryszącej dębolistnej , która dopiero liście wypuszcza ... Ta z fotki jest u mnie od niedawna..... Czy jak takie brązowe płatki kwiatowe się robią to jest naturalny proces obumierania kwiatostanów czy to jakiś grzyb z powodu tych wiecznych deszczów ???

A hosty od Irenki przyjechały