Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 13:53, 07 maj 2013

Do góry
Ogród w skali mikro :) 13:50, 07 maj 2013

Do góry

Właśnie byłam w składzie kamienia ogrodowego i zobaczyłam , że oni tam oferują fajne elementy na zieloną ścianę .., niestety są jeszcze bezcenne .. Czekam na maila z cenką .. Ale producent jest polski , więc cena może być przyzwoita .. Są białe , zielone i brązowe

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 13:49, 07 maj 2013

Do góry
Witaj Justa 35, witaj Anitko, witaj Karola - dzieki za wizytę u mnie.
Mój weekend majowy minął pod znakiem deszczu oraz wizyty syna z zona i wnusi, taaaaakie były plany ogrodowe i....... kicha, syn naprawił (zamontował nową ) lampę ogrodową bo stara po zimie wysiadła, porobił inne istotne rzeczy w domu i ....znów wyjwchał słuzbowo, do tego pogoda nam nie sprzyjała i dopiero w sobotę panowie fachowcy kończyli ogrodzenie, więc na prace przy tworzeniu nowej rabaty została nam tylko niedziela - a tu niespodziewani goście...mili bardzo, kochani, tylko robota czekała... ale za to goscie przyjechali i przywieźli w prezencie 2 bluszcze (zimozielone) i 3 powojniki tanguckie z przeznaczeniem na to nowe ogrodzenie, żeby sie troche zasłonic od sasiadów.
Jako przesłona miał byc zywopłot z ligustra ale on wolno rosnie i cos mu u mnie nie słuzy.... późno startuje, dopiero ma zaczątki listków więc nawet dolistnie go nie moge potraktowac florowitem bo liści jeszcze nie ma.....
Ale robota z rabata rozpoczęta - tak to wygladało w niedziele w południe :
Gdzieś na końcu świata... 13:44, 07 maj 2013

Do góry
Kolejna wiosenna odsłona...

Bergenia mnie zachwyca, dostałam ją taką malutką ubiegłego roku, a tak mi pięknie kwitnie. Tulipany miały byc czarne ale i tak są piękne

Poziomki zaczynają kwitnąć.

Pigwowiec również, uwielbiam jego kwiatuszki

Miałam małego modela, więc pstrykłam mu foto a co

i moja mała trzmielina

SZCZĘŚCIE jest wyborem - ogród Diany 13:37, 07 maj 2013

Do góry

Śliczne te Twoje papuzie - u mnie też wyszły i myślałam co to za cudaki.
Magnolia prześliczna.
Moje pole bitwy i brak pomysłu co dalej 13:31, 07 maj 2013

Do góry
Co z tym ogródeczkiem począć 13:28, 07 maj 2013

Do góry
beta napisał(a)
Ewuś...cos Ci pokażę....i chciałam powiedzieć, że talent masz na skalę światową, a napewno europejską...jak tylko zobaczyłam tą kulę, to od razu o Tobie pomyślałam (zdjęcie usunę)

Beaciu dobrze że napisałaś że chodzi ci o kule bo pierwsze skojarzenie to ja i te małpy

Dlatego zdjęcia nie daję na avatarek żeby mnie nikt nie pomylił a zdjęcie oczywiście zostaw
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 13:27, 07 maj 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Co tam holenderskie tulipany i graby, phi Tam pracują nad tym sztaby ogrodników. A ja bardziej podziwiam Twoje widoczki ogrodowe, bo równie piękne, na dodatek stworzone jedną parą kobiecych rączek Bossssko u Ciebie Buziam!
Majowe kwiaty i ogród 13:26, 07 maj 2013

Do góry

Ogród naturalny, pachnący lasem .. 13:25, 07 maj 2013

Do góry

Ogród naturalny, pachnący lasem .. 13:18, 07 maj 2013

Do góry
orlik miniaturka, bergenia, czosnek niedźwiedzi i bratki co się same wysiały

Odnowa, regeneracja (wertykulacja, aeracja) trawnika 13:18, 07 maj 2013

Do góry
Po powrocie z majówki zastałam wyrośniętą trawę oraz już kiełkującą nową trawę na posianym pasie. Widać niestety, że nierówno rozrzuciłam nawóz, może następny użyć taki dolistny, w płynie, żeby wyrównać? Bez zakupu siewnika się nie obędzie. Trawa już skoszona, ale ponieważ była wysoka nie kosiłam na krótko, więc powtórka jutro/ w czwartek.

Martwi mnie jeszcze chwast, taki podobny do trawy, ale jednak się odróżniający. Wrzucę potem zdjęcia.
Ogród naturalny, pachnący lasem .. 13:14, 07 maj 2013

Do góry

Ogród naturalny, pachnący lasem .. 13:11, 07 maj 2013

Do góry
c.d. wiosny

Pszczelarnia 13:09, 07 maj 2013

Do góry
Pozdrawiam wiosennie, pracowicie i kwieciście!
Ogród naturalny, pachnący lasem .. 13:02, 07 maj 2013

Do góry
na kanapie siedzi leń

nasza kotka
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 12:59, 07 maj 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Kwiaty buka

Nawet nie wiesz jak ja zachorowałam na buka w ogrodzie Nie znalazłam nigdzie Rohani, jedynie purple fontain i purpurea pendula.. Coś czuję, że jak nie znajdę Rohani to skończy się na płaczku
Igiełkowy ogródeczek 12:58, 07 maj 2013

Do góry
GosiaJoanna napisał(a)
Gosinko dzieki za gratki Ja również podpisuje się pod tymi wszystkimi wyrazami podziwu nad ogromem pracy i późniejszym efektem Waszego ogrodu. Ciurkadełko super, mam tylko pytanko Gosiu jak zrobiliście otwór w tym kamieniu?

ruda napisał(a)
Gosiniak, jestem zachwycona ciurkadełkiem, tez o takim marzę. Możesz zdradzić koszt takiego kamienia? Zanosiła go do kamieniarza, żeby zrobił dziurkę?

ewa004 napisał(a)
Hej Gosiu ja również jestem ciekawa jak wyglądało od strony technicznej zrobienie ciurkadełka
Zdradź kobietko szczegóły foty mile widziane

Odpowiadam wspólnie
Kamień leżał sobie przy drodze bardzo blisko mojego domku, mam dużo u siebie kamieni, ale zapragnęłam ciut większy Żon włożył na taczkę, którą przy okazji prawie rozwalił, ale jakoś dociągnął go na miejsce. Koszt więc zero, no może trochę Żon narzekał bo taczka nie chciała sama jechać, ostatecznie taczka też to wytrzymała, choć wygląd swój nieco zmieniła
Kamień został przewiercony na miejscu młoto wiertarką, poszło szybko- ogólny koszt począwszy od wiertła, po kratownice, a skończywszy na pompie i innych pierdółkach to ok. 350 zł, byłby niższy, ale zabrakło kabla i trzeba było jeszcze przedłużacz za ponad 100 kupić.
Zdjęcie poglądowe:
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 12:56, 07 maj 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Nowe nasadzenia

Warto było czekać To wczorajsza "robótka" Danusiu? Lubię taki cytrynowy kolor i połyskującą biżuterię ogrodową.. Kanciki równiutkie, kuleczki równo położone, kamyczki wyczyszczone.. Widać dobrą rękę gospodyni!
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 12:42, 07 maj 2013

Do góry
Rożanecznik

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies