Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 13:42, 09 lis 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

czekam na fotki drzewek a w miedzyczasie orientuję się co do transportu, bo samemu trzeba sobie zorganizować.

Ze Szczecina do Orzesza przez Piotrków, to nie po drodze jest
Kurierem nie da rady?
Teraz je chcesz, czy na wiosnę?
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 13:40, 09 lis 2016

Do góry
Nett napisał(a)

Edytko a duże kupujesz? Mogę spytac jaką cenę Ci podali? Kopane z gruntu czy w donicy mają?

Kopane, ja bym wziela takie 150-200 cm, cena 150 - 160 zł.

Tu ma być ogród :) 13:40, 09 lis 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Przebarwiają się i to jak, tylko ten rok jakiś słaby dla nich pod tym względem, ale zobacz choćby tu:

https://www.ogrodowisko.pl/watek/1036-prunus-cerasus-umbraculifera-wisnia-osobliwa-odm-kulista?page=2

Marta, mam Twój wątek otwarty na stronie, na której skończyłam czytać, a od tego momentu tyle się wydarzyło, obiecuje sobie ze w jakis wieczor przed snem przeczytam wszystko.

Widze, ze Świdośliwy Ci chodzą po drodze, a ja właśnie transport na nie próbuję znaleźć - też z tego miejsca co Renia i Asia brały.
A ile Ty chcesz kupić?

Edytko ja chcę Ale czy ja mam na nie miejsce, czy mam pomysł gdzie, czy wiem ile potrzebuję? No właśnie nie wiem. Ja je tylko przez Renię pokochałam A teraz płaczę, bo nie wiem czy, nie wiem gdzie, nie wiem ile...
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 13:39, 09 lis 2016

Do góry
Makusia napisał(a)

No i? On wysyłkowo nie sprzedaje jak rozumiem? A stronę internetową ma?

czekam na fotki drzewek a w miedzyczasie orientuję się co do transportu, bo samemu trzeba sobie zorganizować.
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 13:35, 09 lis 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

tak

Edytko a duże kupujesz? Mogę spytac jaką cenę Ci podali? Kopane z gruntu czy w donicy mają?
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 13:35, 09 lis 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

tak

No i? On wysyłkowo nie sprzedaje jak rozumiem? A stronę internetową ma?
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 13:33, 09 lis 2016

Do góry
Makusia napisał(a)

Ale tym z północnej Polski?

tak
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 13:31, 09 lis 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Marta, widze, że u Reni o świdośliwach piszesz, ja wlasnie jestem po rozmowie z Panem i transport próbuje załatwić.

Ale tym z północnej Polski?
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 13:30, 09 lis 2016

Do góry
Marta, widze, że u Reni o świdośliwach piszesz, ja wlasnie jestem po rozmowie z Panem i transport próbuje załatwić.
Tu ma być ogród :) 13:03, 09 lis 2016

Do góry
bdan napisał(a)
Edytka u siebie Świdośliwy planujesz? W którym miejscu?

Na wrzosowisku będa, mam tam teraz zupełnie płasko i raz, że potrzebuję coś wyższego tam posadzić, a dwa stworzyć tymi świdośliwami przesłonę dla części użytkowej ogrodu.
Tu ma być ogród :) 12:08, 09 lis 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

A ten kontakt od malkul?

No właśnie go sprawdzam, ale wpierw czekam na fotki drzew
Tu ma być ogród :) 12:06, 09 lis 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Pytanko do wszystkich, czy ktoś korzystał z jakiejś firmy, giełdy spedycyjnej do przesyłki drzew?
Prosiłabym o jakieś namiary, informacje jakie macie doświadczenia.

A ten kontakt od malkul?
Tu ma być ogród :) 12:01, 09 lis 2016

Do góry
Makusia napisał(a)
To umbry się przebarwiają ładnie? No proszę! Mam dwie księżniczki i są to obecnie jedyne drzewka, które mają jeszcze liście i to w dodatku dużo i zupełnie zielonych...może te moje jakie zwyrodniałe?

Przebarwiają się i to jak, tylko ten rok jakiś słaby dla nich pod tym względem, ale zobacz choćby tu:

https://www.ogrodowisko.pl/watek/1036-prunus-cerasus-umbraculifera-wisnia-osobliwa-odm-kulista?page=2

Marta, mam Twój wątek otwarty na stronie, na której skończyłam czytać, a od tego momentu tyle się wydarzyło, obiecuje sobie ze w jakis wieczor przed snem przeczytam wszystko.

Widze, ze Świdośliwy Ci chodzą po drodze, a ja właśnie transport na nie próbuję znaleźć - też z tego miejsca co Renia i Asia brały.
A ile Ty chcesz kupić?
Tu ma być ogród :) 11:26, 09 lis 2016

Do góry
Pytanko do wszystkich, czy ktoś korzystał z jakiejś firmy, giełdy spedycyjnej do przesyłki drzew?
Prosiłabym o jakieś namiary, informacje jakie macie doświadczenia.
Tu ma być ogród :) 11:24, 09 lis 2016

Do góry
Marta napisał(a)

Znasz jakąś ładną, podobną do Variegaty turzycę, która nie przybierałaby żółtego odcienia w słońcu i nie rozrastała się tak jak Ice Dance?
U mnie jest biało za oknem....

Sama niedawno ten temat przerabiałam i ciężko znaleźć, na pewno seslerie pozostają zielone w słońcu - Sadleriane, Hefleriana, to mogę z właśnego doświadczenia powiedzieć.
Ja u siebie miedzy bukszpanami dam trawki co przytargałam z lasu, one takie zielone właśnie pozostają jak rosną w słońcu, tylko zagadką dla mnie jest jak będą wyglądać po zimie.
U mnie też przymroziło i to konkretnie.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 09:04, 09 lis 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Renia, ale się tu dzieje u Ciebie, ciekawa jestem na czym stanie, bo pomysły wręcz rewolucyjne i fajnie by było je zrealizować, tylko ten trawnik robiony 1,5 roku temu i nawadnianie...
Wiem, że to niemała przeszkoda, co innego gdyby się zaczynało wszystko od zera.

No walśnie Edytko muszę tak to zrobić żeby jak najmniej zmieniać nawadnianie ... bo przecież ile można?
Typografia ogrodu 07:49, 09 lis 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
no masz, święta na tapecie całą parą, chyba muszę się przekierować na te tory bo jak na razie strasznie odległe mi się wydają.
Cudenka jak zawsze spod Twoich rączek wyszły.
Dużo pogody życzę, żeby udało się wykonać plan związany z przygotowaniem terenu pod żywopłot cisowy.
dziś już muszę się za ten teraz wziąć bo obornik niedługo sąsiad ma przywieźć.ale mi się nie chce...
Tu ma być ogród :) 06:42, 09 lis 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Moja jest limonkowa, rośnie właśnie w pełnym słońcu.

U Eweliny zdecydowanie bardziej mi się podoba.

Znasz jakąś ładną, podobną do Variegaty turzycę, która nie przybierałaby żółtego odcienia w słońcu i nie rozrastała się tak jak Ice Dance?
U mnie jest biało za oknem....
Typografia ogrodu 00:20, 09 lis 2016

Do góry
no masz, święta na tapecie całą parą, chyba muszę się przekierować na te tory bo jak na razie strasznie odległe mi się wydają.
Cudenka jak zawsze spod Twoich rączek wyszły.
Dużo pogody życzę, żeby udało się wykonać plan związany z przygotowaniem terenu pod żywopłot cisowy.
Ogródek Iwony II 00:11, 09 lis 2016

Do góry
Iwonka, cieszę się, że w wreszcie dach skończony, bo perypetie były, super wyszło.

Jak tylko z czasem będzie u mnie lepiej to będę wpadać podczytywać jakie plany remontowe masz.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies