Znasz jakąś ładną, podobną do Variegaty turzycę, która nie przybierałaby żółtego odcienia w słońcu i nie rozrastała się tak jak Ice Dance?
U mnie jest biało za oknem....
Sama niedawno ten temat przerabiałam i ciężko znaleźć, na pewno seslerie pozostają zielone w słońcu - Sadleriane, Hefleriana, to mogę z właśnego doświadczenia powiedzieć.
Ja u siebie miedzy bukszpanami dam trawki co przytargałam z lasu, one takie zielone właśnie pozostają jak rosną w słońcu, tylko zagadką dla mnie jest jak będą wyglądać po zimie.
U mnie też przymroziło i to konkretnie.
Pytanko do wszystkich, czy ktoś korzystał z jakiejś firmy, giełdy spedycyjnej do przesyłki drzew?
Prosiłabym o jakieś namiary, informacje jakie macie doświadczenia.
To umbry się przebarwiają ładnie? No proszę! Mam dwie księżniczki i są to obecnie jedyne drzewka, które mają jeszcze liście i to w dodatku dużo i zupełnie zielonych...może te moje jakie zwyrodniałe?
Marta, mam Twój wątek otwarty na stronie, na której skończyłam czytać, a od tego momentu tyle się wydarzyło, obiecuje sobie ze w jakis wieczor przed snem przeczytam wszystko.
Widze, ze Świdośliwy Ci chodzą po drodze, a ja właśnie transport na nie próbuję znaleźć - też z tego miejsca co Renia i Asia brały.
A ile Ty chcesz kupić?
Na wrzosowisku będa, mam tam teraz zupełnie płasko i raz, że potrzebuję coś wyższego tam posadzić, a dwa stworzyć tymi świdośliwami przesłonę dla części użytkowej ogrodu.