Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony II

Ogródek Iwony II

Iwk4 22:15, 08 lis 2016

makadamia napisał(a)
60 stron musiałam się cofnąć, żeby dotrzeć do zdjęć z drugiej strony
Wg mnie jest bardzo dobrze: cisy w sam raz, rabatki po prawej ładnie poprowadzone, płyty w trawniku to bardzo dobry pomysł, drzewka posadzone, niedługo zrobią "trzeci wymiar".
Jedyne co mi trochę zawadza - listewki za wcześnie się kończą. No ale to podobno konieczność towarzyska, więc trudno

Asiu, naprawdę aż tyle stron?
Oj, przepraszam Cię ..

Cieszę się, że może tak być.
Chociaż dzisiaj dowiedziałam się, że są płytki - obrzeża 100x30 i może te właśnie kupię na przejście. Odstęp też 30. Tak radziła Ola - Leon i Gosia Malkul
Mi też to samo zawadza. Jeszcze jedno przęsło będzie - może w sobotę. Proponowałam jeszcze jedno do końca - do dużej tuji, ale mój ukochany na mnie nakrzyczał, ze się od sąsiadów odgradzam.
Czytać to należy: "Gdzie ja będę wisiał na płocie i pił piwo z sąsiadem ?"
Więc na razie będzie jedno przęsło jeszcze. I sobie wymyśliłam, że puszczę tam na końcu Clematisa ( nie wiem jeszcze jakiego ) i bluszcz. Aby się rozrosły i zakryły trochę granicę.
Iwk4 22:46, 08 lis 2016

MirellaB napisał(a)
Iwonka pamiętasz co to była za trawa o którą pytałam kilka stron wcześniej?

Niestety NN.
Napisałam u Ciebie.
Iwk4 22:48, 08 lis 2016

polinka napisał(a)
Fajnie, że akcja z dachem udana i nareszcie trafiłaś na porządną ekipę!

Bardzo porządną
Normalnie pewnego dnia panom powiedziałam, ze z ich przyjazdu bardziej się cieszę, niż z przyjazdu e-Ma Na szczęście M podzielił moją radość.
Iwk4 23:02, 08 lis 2016

hanka_andrus napisał(a)
Iwonko, dziękuję za życzenia. Pozdrawiam.

Haniu, ja bardzo dziękuję za kwiatka. Dziś kwiatki ty powinnaś dostawać
Iwk4 23:03, 08 lis 2016

olga80 napisał(a)
Iwonko dach wygląda świetnie.Ja też jak się na coś nakręcam co po nocach nie mogę spać i rozmyślam Ja mam jeszcze dalje i buraczki do wykopania nie wiem czy zdążę jak narazie to nie wybieram na zakrętach a od czwartku mam remont kuchni muszę szafy opróżnić totalną demolkę mam w domu

Tereniu, niech pociesza Cię myśl, ze potem już będzie lepiej.
M w domu - to dopilnuje
23:06, 08 lis 2016
Iwk4 napisał(a)
To zamówiłam za dużo
I co ja zrobię z tym, co zostanie ? Może kulki porobię?

Dziś dzwonili rano, że maszyna się zepsuła i cisy będą po 11 listopada. Mieli dziś wysłać
Zastanawiam się, czy nie odwołać...
Mówiłam pani, że te 10 sztuk szpadlem można ukopać. A ona, że sama nie jestem. Buuuu...

Poszłam do ogrodu przesiać kompost. Zanim się ściemniło, przesiałam 2 taczki. Zapakowałam do worków.
80 litrów wyszło. Potem było ciemno ...
Zadołowałam doniczki z bukszpanem ...

Dziś mnie boli głowa i oczy ...
Odpuściłam czytanie.
edit: Zrobiłam sobie kąpiel z pianką, wzięłam tabletki, trochę lepiej ...

Kule Iwonko, albo stożki, albo lizaki jak się nadadzą.
Wszystkie będą fajne. Nie martw się ja w ogrodniczym takie 3 biedne kupiłam z myślą o tym co powyżej napisałam. Ale wiosną kupie na żywopłocik w kąt z huśtawką.
23:07, 08 lis 2016
No a co do remontów, też mnie to czeka, mam całe poddasze do zrobienia, o pomysłach jeszcze nie myślałam, bo ogród na pierwszym miejscu.
ren133 23:20, 08 lis 2016

Ale powiedz, ze traw jeszcze nie powiązałaś?
Ja chyba nie wyrobię się przez tą moją chorobę przed zimą ... najważniejsze kopczykowanie róż, traw najwyżej nie powiążę ... krzycz jak będziesz kopczykować
23:23, 08 lis 2016
A już trzeba wiązać trawki? Mam pierwszy rok, więc nie wiem.
lindsay80 00:11, 09 lis 2016

Iwonka, cieszę się, że w wreszcie dach skończony, bo perypetie były, super wyszło.

Jak tylko z czasem będzie u mnie lepiej to będę wpadać podczytywać jakie plany remontowe masz.