Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

Nett 23:13, 08 lis 2016

ren133 napisał(a)
Zastanawiam się nad kształtem ścieżki i zastanawiam ... może coś takiego?

A jakbyś jeszcze dopisała co poeta miał na myśli, byłoby łatwiej
Co to jest to jasno zielone? Trawa?

Nie wiem co to za kółka ale mi się ździebko przekombinowane to wydaje.
Chyba, ze to jakaś roslina, o której nawet bym nie pomyślała.
ren133 23:27, 08 lis 2016

Nett napisał(a)

A jakbyś jeszcze dopisała co poeta miał na myśli, byłoby łatwiej
Co to jest to jasno zielone? Trawa?

Nie wiem co to za kółka ale mi się ździebko przekombinowane to wydaje.
Chyba, ze to jakaś roslina, o której nawet bym nie pomyślała.

Te koła to trawniki, czerwona - ścieżka ... tylko jaki konkretnie ksztalt jej nadać? a znak zapytania to albo dalej trawnik albo ławeczka i żwirek?
ren133 23:32, 08 lis 2016

Tutaj jest podobny układ - propozycja Iwonki
Iwk4 23:40, 08 lis 2016

Ale tu koła nachodzą na siebie tworząc całość trawnika. Nie oddzielasz ich. Brzegi wytyczają linię trawnika.

Renia, wybacz, ale te oddzielone koła nie bardzo.
To bardziej podoba mi się propozycja Magnolii z tym jednym kołem. Nie musisz go zaznaczać, podwyższać, tylko wykorzystać do przyjęcia linii rabat

Idę spać
lindsay80 00:00, 09 lis 2016

Renia, ale się tu dzieje u Ciebie, ciekawa jestem na czym stanie, bo pomysły wręcz rewolucyjne i fajnie by było je zrealizować, tylko ten trawnik robiony 1,5 roku temu i nawadnianie...
Wiem, że to niemała przeszkoda, co innego gdyby się zaczynało wszystko od zera.
ren133 08:54, 09 lis 2016

Iwk4 napisał(a)
Ale tu koła nachodzą na siebie tworząc całość trawnika. Nie oddzielasz ich. Brzegi wytyczają linię trawnika.

Renia, wybacz, ale te oddzielone koła nie bardzo.
To bardziej podoba mi się propozycja Magnolii z tym jednym kołem. Nie musisz go zaznaczać, podwyższać, tylko wykorzystać do przyjęcia linii rabat

Idę spać

Tak sobie pomyślałam, że skoro już ta nieszczęsna ścieżka miałaby być układana od nowa to trzeba zacząć od wyodrębnienia najpierw trawników (bo ksztalt obecnego to czysty przypadek) żeby ten mniejszy korespondował z tym przy ściance ... wtedy kostkę można dopasować do kształtu nowego trawnika.
Koło Marty ma swój środek w kole, które rozważam zmienić dlatego nie może być punktem wyjścia ... za to już pomysł z murkami chciałabym zastosować tylko właśnie raczej na pograniczu rabat i trawnika czy w tym miejscu ze znakiem zapytania, może między ścieżką a trawnikiem?
ren133 09:04, 09 lis 2016

lindsay80 napisał(a)
Renia, ale się tu dzieje u Ciebie, ciekawa jestem na czym stanie, bo pomysły wręcz rewolucyjne i fajnie by było je zrealizować, tylko ten trawnik robiony 1,5 roku temu i nawadnianie...
Wiem, że to niemała przeszkoda, co innego gdyby się zaczynało wszystko od zera.

No walśnie Edytko muszę tak to zrobić żeby jak najmniej zmieniać nawadnianie ... bo przecież ile można?
nawigatorka 09:37, 09 lis 2016

Reniu wiem że już za dużo się odzywam ale napiszę jeszcze że rozwalanie bruku to najwięcej pracy.wg mnie pomysla Marty jest na prawdę nie tylko oszczedny w prace ale i bardzo gustowny.nie zastanawiałam się ani trochę.trzeba tylko rozkminic sprawę nawadniania i już.
Makusia 11:27, 09 lis 2016

Reniu a ja z innej nieco beczki- odciągną na moment Twoje myśli od rewolty i demolki
Jaką odmianę świdośliwy masz u siebie? I jaką dużą ją kupowałaś? No nie mogę wciąż szczęki z ziemi pozbierać od czasu wizyty u Ciebie, a już trochę czasu przecież minęło
Teraz mam oko na świdośliwę i ambrowca....
ren133 11:34, 09 lis 2016

nawigatorka napisał(a)
Reniu wiem że już za dużo się odzywam ale napiszę jeszcze że rozwalanie bruku to najwięcej pracy.wg mnie pomysla Marty jest na prawdę nie tylko oszczedny w prace ale i bardzo gustowny.nie zastanawiałam się ani trochę.trzeba tylko rozkminic sprawę nawadniania i już.

Lubię jak się odzywasz no chyba to wiesz
Rozebranie tej kostki i ułożenie na nowo to jest dzień, dwa roboty dla fachowca (w sumie zdjąć i skuć podsypkę to sama mogę) a ze zmiana nawadniania już tak łatwo nie będzie ... no i te murki bedą stały na przeszkodzie zraszaczom ...

Chciałam teraz po prostu poprosić o ustalenie kształtu tej ścieżki