Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Nasz przydomowy ogródek 09:48, 04 maj 2013

Do góry
Zbysiu, będziesz miał radochę z tych z tych tawuł Ja mam jedną i mam na nią widok z ławeczki
A o dobrego pracownika własnego czy z zewnątrz warto dbać. Mój właśnie montuje tunel foliowy - możesz zobaczyć u mnie etap pośredni
Moja tawuła po kilku latach wygląda tak
Ogrodnik Mimo Woli cd 09:43, 04 maj 2013

Do góry
Oj, czemu miłe chwile w życiu przeplatane są takimi okropnymi wydarzeniami
No cóż, ale człowiek to silna istota, podnosi się i idzie dalej. Jak najmniej takich gradobić Aniu

Ode mnie tulipanki w delikatnym kolorze, żeby zycie też obchodziło się z Wami delikatniej
Nasz przydomowy ogródek 09:37, 04 maj 2013

Do góry
Danusiu u nas też nareszcie popadało uczciwie. Grad był ale drobniutki tak że na szczęście szkody nie narobiło. Teraz jest tylko 11 stopni. Po tych upałach niech trochę będzie chłodniej.

Jolu to bardzo dobrze że dbasz o pracownika i to własnego chowu. Zawsze się śmieję że u nas jak jest robota remontowa w domu i przychodzi pracownik " z zewnątrz" to Krysia zaraz biegnie z kawą, ciacha, piwsko. A jak ja coś robię to tylko obiad- bez żadnych dodatków jest.

Zacząłem "uzbrajać" nową rabatkę w roślinki. Na początek kazałem sobie 2 tawuły (będą kule) a żurawki własnego chowu (wysiały się w żwirku pod bonsai i szkoda mi było ich wywalić). Tylko kamienie muszę wyzbierać bo w tym miejscu leżał żwir na budowę domu 30 lat temu.

ogrodoweimpresjejolki 09:35, 04 maj 2013

Do góry
Rench napisał(a)
Twoje różaneczniki sa piękne,takie zielone, moje takie marne...
Stosuje się do zaleceń Bogdzi,ale chyba jeszcze za krótko na efekty.
Tunel perekcyjnie dopracowany Pozycz tego majstra

Też na początku nie byłam zadowolona ze swoich rh. Potem nastąpiła selekcja naturalna i zostały te którym u mnie dobrze. Kupuję nowe już bardziej świadomie miedzy innymi za radą Bogdzi i wiedzy z Ogrodowiska

Czekam tez na kwitnienie mojego Calipso, ktróry sprawia mi wiele radości

A "majster" ma tak gęsto zapisany kalendarz moimi zleceniami, że chyba nie da rady

A jeszcze wnuki czekają na wolna chwilę dziadka, żeby się pobawić
Mój ogród proszę o pomoc 09:28, 04 maj 2013

Do góry
basia3 napisał(a)

Tutaj wybrzuszenie jest większe ale dopasuj sobie taki układ roślin

albo taki

albo taki

ogrodoweimpresjejolki 09:27, 04 maj 2013

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Fajny będzie. Staranne wykonawstwo - pogratulować!

Basiu, staranne, staranne jak ma posłużyć przez parę lat Dodatkowo M. dociążył ramę podstawy wkładając do środka plastikowych profili pręty metalowe. Nie chcemy żeby mocniejszy wiatr przesunął go na inna działkę

Złe dobrego początki, mam nadzieje :) 09:21, 04 maj 2013

Do góry
Sosen nie sadź, brzozy są ok.

Musisz podejść do ogrodu całościowo, ja niestety nie mam zbyt wiele czasu na analizę Twojego ogrodu, ale trzeba to zrobić mniej więcej tak.

Powinnaś wyczyścić mapkę z tych liniii i wiem że jest tam chyba skarpa, więc w tym momencie mogę się mylić z moich schematem.

Postaraj sie zrobić czysty podkład do projektu, żeby nie było tych kresek i opisów, które przeszkadzają w zaplanowaniu ogrodu,

Między placykiem zabaw a domem można również dorobić jeszcze rabatę ozdobną.

Przy froncie, tam gdzie jest parking można zrobić rabatę żwirową, a za nią wyższe rośliny np. świerki serbskie. Na żwirku zaplanuj "rarytasy".

Różowe kółko na trawniku to rabata wyspowa z ładnym drzewem, a pod nim np hosty i żurawki.
ogrodoweimpresjejolki 09:19, 04 maj 2013

Do góry
agniecha973 napisał(a)
Różowa sasanka niesamowicie wielka. Rh ma piękny kolor dobrego czerwonego wina, albo i nalewki na spirytusie Jaka to odmiana? Widok na pergolę ładny. Ja zawsze jestem ciekawa tych szerszych widoków, choć sama u siebie nie pokazuję, bo na takich zdjęciach widać więcej niedociągnięć.
A namiocik fachowy, że fiu fiu...

Agnieszko, rh to Nova Zembla - u mnie najwcześniej kwitnący i najstarszy z rododendronów.

Ja też unikam z tych samych względów szerszych widoków, bo zawsze coś brzydkiego wlezie w kadr.
A poza tym działeczka mała, to wkoło widać widoki od sąsiadów, które nie zawsze są dobrym tłem dla roślin...

Ale dla Ciebie zrobię wyjątek

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 09:18, 04 maj 2013

Do góry
Pozdrawiam
Gołąbek dla Księżniczki

Kolorowe rabaty 09:15, 04 maj 2013

Do góry
Pierwsze ognisko i ochota na kibachę

Kolorowe rabaty 09:14, 04 maj 2013

Do góry
Kolorowe rabaty 09:13, 04 maj 2013

Do góry
Pozdrawiam też pokojowo

Kolorowe rabaty 09:12, 04 maj 2013

Do góry
Pozdrawiam wszystkich serdecznie

ogrodoweimpresjejolki 09:11, 04 maj 2013

Do góry
danuta_ napisał(a)
Jolu, no to sie dzieje u Ciebie - szklarenka jak marzenie powstaje - widać rzetelnośc wykonawcy Na pewno długo Ci posłuży. A ja zachwycam się ogromną sasanką - jest cudna

Danusiu, mam stałego wykonawcę od lat i zawsze mogę na niego liczyć
Sporo już dla mnie (a właściwie dla nas) zrobił, ale ciągle są jakieś nowe wyzwania

A co do sasanki, to mogłaby kwitnąć cały sezon Zresztą tulipany też

Kolorowe rabaty 09:10, 04 maj 2013

Do góry
an_tre napisał(a)
Martuś ślę majowe pozdrowienia

Dziękuję Aniu
Pozdrawiam i tulę
ogrodoweimpresjejolki 09:07, 04 maj 2013

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Pogody życzę, żeby udało się ten tunelik ładnie zmontować. Na pomidorki czas. Pozdrowienia dla M

Haniu, pogoda zapowiada się nieźle M. będzie kontynuował składanie tunelu

a ja będę kończyć obsadzanie szczelin miedzy płytkami betonowymi wzdłuż warzywniaka

Mój ogród - złe dobrego początki 09:06, 04 maj 2013

Do góry
po trzech deszczowych dniach, na reszcie wyszło słońce! ehh.. może wreszcie uda się coś posadzić?
bratki wystawiają swoje małe główki w stronę słońca:

zeszłoroczny prezent od stychaz - przetrwał zimę i ładnie się rozrasta
i pieris japoński - nigdy nie zawodzi!
Postawić trawkę nad i... 09:04, 04 maj 2013

Do góry
...i jeszcze park miniatur... prawdziwe rośliny bardzo zadbane i ostrzyżone...

Postawić trawkę nad i... 09:00, 04 maj 2013

Do góry
...na kolejny...( buuuuu) pochmurny dzień inspiracja z ogrodów miniatur z Hagi...szafirkowo....

Mój ogródek pod Gdańskiem 08:57, 04 maj 2013

Do góry

Dzisiejsze fotki pozdrawiam sobotnio porannie M
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies