dziś pracowity dzionek miałam...rano wybrałam się z kuzynką po zakupy kwiatowe..chciałem tez kupić rozsady pora i selera...po powrocie szybki obiad i do ogródka...M kosił trawę...ja latałam-ogród-dom-warzywnik-dzieciołki...ale ostatecznie plan wykonałam
troszkę zdjęć
moje zakupki
kawałek warzywnika a w tle zbity z palet mój nowy pomocnik...trzeba go jeszcze pomalować....
Szybka relacja z odwiedzin u Ewy...
Ławeczka....wyjątkowo wygodna...
i jedna i druga...
Otoczenie tarasu...
Tulipany pięknie kwitną...
Zabawki Ewy....
ciąg dalszy zabawek....
i jeszcze jedno...
Dopieszczają ten ogród...dopieszczają...
a ja w swoim...w lesie....
Donice super... Adamo statki robi to i donice też potrafi...
Taras też ekstra
O kolana się nie martwię bo są jeszcze spodnie i kiecki po kostki
A ja się pytam czy moje czerwone, albo te łososiowe maki konweniują..... bo mi jedna ładna sadzonka się zrobiła Tzn siewka ładnie wyrosła I duża
Większe prawdopodobieństwo na czerwoną.... kiedyś ci się podobały.. ale teraz zestaw kolorystyczny jest inny...
Zakwitł mi Cunningham's White a właściwie dwa, które nabyłam w zeszłym roku - pięknie się klują, te różowe pąki są tak słodkie, że nie mogę się napatrzeć
Tutaj zaszły pewne zmiany. Przesadziłem hosty, a wsadziłem runiankę, a po środku rośnie Anabelka. Pózniej dosadzę jeszcze hakonechloe i może coś wyższego.
wszystko już się poczochrało
mój stożek, jeszcze nie taki jaki powinien być, ale i tak się cieszę bo kupowałem go troche przymarzniętego, w zeszłym roku w ogóle nie miał przyrostów. Teraz go mocnej ciachnąłem i dużo lepiej wygląda
Wolne się skończyło w poniedziałek do szkoły Ale przynajmniej popracowałem troche w ogrodzie i zrobiłem zakupy
Kilka sztuk bratków
małe co nieco na skalniak
bukszpany 4szt. złączyłem je razem i przyciąłem w kulę
i przy okazji natrafiłem na fajne pojemniki z odzysku