Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w Alei Lipowej...

Ogród w Alei Lipowej...

justi 14:41, 27 maj 2013

horti ogrodowe też będą kwitły w tym roku, już mają malutkie paczki gdzie niegdzie

nawet ta chora

ardizja wystawiona na deszcz, w końcu nie wiem czy lubi zraszanie czy nie, wiec się przekonam

i jeszcze mała ciekawostka
mój storczyk wypuścił coś .... myślałam, że standardowo będzie kwiatek, a tu niespodzianka, bo chyba będzie mały storczyk

justi 14:42, 27 maj 2013

Kondzio napisał(a)
Sliczne zdjecia i kwiaty gratulacje pracy

Dzięki Kondziu, pracy jeszcze i tak dużo mnie czeka. Czekam na wygraną w totka to szybciej pójdzie
Kondzio 14:55, 27 maj 2013

justi napisał(a)

Dzięki Kondziu, pracy jeszcze i tak dużo mnie czeka. Czekam na wygraną w totka to szybciej pójdzie
hi hi ja tez tak myślałem ale wystarczy uporządkować to co się ma zrobić kanciki po przesadzać i jest git po trochę i do celu
reni 15:34, 27 maj 2013

Justi pięknie u ciebie... mówisz pada, a ja z wężem ogrodowym latam bo sucho. Fuksje cudne dwukolorowe czy one są zwisające? Ja mam jednokolorowe ale raczej w formie krzaczka, rozmnażam sama.Rabata z rh przepiękna, a wianuszek z mchu sama uplotłaś?
Pozdrawiam
Betka 16:28, 27 maj 2013

justi napisał(a)

Dawno u Ciebie nie byłam Więc nadrabiam i nadrabiam ........ ślicznie masz rh piękne ja kupiłam 1 ale zobaczę jak mi wyjdzie opieka nad nim. Rh są piękne tak obficie potrafią kwitnąć Lampa piękna zwłaszcza nocą A tulipanki piękne stworzyłaś fajny kontrast podoba mi się No i ogólnie ładnie u Ciebie !!! Pozdrawiam
justa35 19:07, 27 maj 2013

Jak ja lubię zaglądać w urocze zakątki - nawet podczas deszczu
atena35 23:00, 27 maj 2013

Fantastycznie u Ciebie, widać moc pracy i fajne zmiany.
W deszczu ogród też jest piękny.
Ile lat ma ta megakula cisowa? I czy "komarzyce" rzeczywiście działają na komary? Nie widziałam, że trzeba się nimi smarować
isia33 17:18, 30 maj 2013

justi napisał(a)

Justynko, nie mam czasu być na O. zbyt często. Nawet nie pamiętam, kiedy pisałam coś u Ciebie. Ale jak zawsze jesteś dla mnie inspiracją. Ten zakątek jest rewelacyjny. Nie wiedziałam z czym połączyć moje różowe rh, teraz wiem. Pozdrawiam z burzowego Podkarpacia.

paola1a 17:22, 30 maj 2013

Potwierdzam, fotka powyżej to dzieło sztuki ogrodowej. Ślicznie to wszystko ze sobą współgra, w ogóle piękny masz ogród. A Twoje rh to jaka odmiana bo są prześliczne. Czy one rosną na słonecznym miejscu czy mi się wydaje? Bo włąśnie szukam takich, które w miarę dobrze poradzą sobie na dość słonecznym stanowisku
justi 09:15, 31 maj 2013

Kondziu właśnie tak robię po troszku i do celu, chodź ten cel, który ja sobie wyobrażam niestety nie będzie osiągnięty.

Reni te fuksje to takie chyba na pół wiszące Pod ciężarem kwiatów łodygi się zwieszają, chodź to jeszcze malutkie sadzonki. A wianuszki sama robiłam w zeszłym roku jesienią i jeszcze żyją, znaczy mech żyje

Beatko dziękuję. Ja wpadam też czasem do Ciebie i nie mogę się nadziwić jak wiele pracy wkładacie w ten strumyk. ... i nigdy nie wiem co napisać Rh jak najbardziej się udadzą jeśli będą rosnąć w kwaśnej ziemi.

Justa zakładaj wątek

Iwonko fajnie, że wróciłaś na forum. Ten zakątek, który zacytowałaś jeszcze nie ma ostatecznego wyglądu, bo obwódka bukszpanowa rośnie, a w środku żółte trzmieliny jako tło mają być. Rh połaczyłam z hortensjami, żeby coś kwitło na zmianę.

Paola te rh co Iwonka zacytowała to Nova zambla. Mam jeszcze American beauty, Cunnigham white i Percy wiseman i Prof. Robenek. One rosną w różnych miejscach, słonecznych i półcienistych. Jak tuje urosną to raczej będą wszystkie w półcieniu.