Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jurajski Ogród

Jurajski Ogród

polinka 09:38, 27 maj 2013

Witam
Podziwiam bajkowy ogród, wymarzone miejsce na odpoczynek i te cudne widoki Pewnie jak napiszę,że po cichutku zazdroszczę miejsca to nie będę sama w tej zdrowej zazdrości Pozdrawiam serdecznie.
Pszczelarnia 09:59, 27 maj 2013

Agnieszka, ogród skalny p. Grulicha: sam właściciel już nie żyje (umarł w wieku lat 80, stał na głowie podczas jogi i pękła mu żyłka jakaś). Jego żona, lat 74 - biega w butach górskich po skałach z podkaszarką elektryczną, trochę pomagają studenci biologi w Uniw. Praskiego.
Ogród zachwyca nadal.
Kindzia 10:47, 27 maj 2013

Spóźnione gratulacje seteczki

Debra 11:09, 27 maj 2013

AgnieszkaW napisał(a)
niedzielne obrazki - cd

Jaki cudny łan Zawciągu, czyli Armerii
Też mam, tylko nie taki duży.
Pieknie mu w tych kamieniach. Nie rozumiem dlaczego on jest 'nadmorski, maritima?
AgnieszkaW 16:16, 27 maj 2013

Weroniko, Reni - dziękuję.

Margarete - dziękuję, macierzanka u mie też już zakwita.

Danusiu Sz., Janino, Polinko, Kasiu - dziękuję.

Ewo, bardzo dziękuję za te wiadomości o ogrodzie p. Grulicha (od razu widać, że uważnie czytałaś komentarze pod artykułem Danusi). O tym, że nie żyje, to wiedziałam, ale jak zmarł, to już nie. Ja nigdy nie byłam w tym ogrodzie, znam go wyłącznie z czasopism ogrodniczych, no i teraz z netu. Czy Ty Ewo widziałaś go "na żywo?"

Debro, to nie jest duży łan, to zaledwie trzy krzaczki (choć wypasione), w przyszłym roku myślę, że się jeszcze bardziej rozrosną. To odmiana rubifolium, którą najbardziej lubię - ma ciemne, krótsze i bardziej igielkowe liście.
AgnieszkaW 16:26, 27 maj 2013

rozkwitająca nieśmiało macierzanka
Betka 16:33, 27 maj 2013

Jestem pod ogromnym wrażeniem Twojego ogrodu Za każdym razem jak go odwiedzam to wytrzeszczam oczy z zachwytu Skarpy masz piękne i pomyśleć że jeszcze kilka lat temu nic tam nie było ......Super stworzyłaś coś pięknego
Debra 16:37, 27 maj 2013

AgnieszkaW napisał(a)

Debro, to nie jest duży łan, to zaledwie trzy krzaczki (choć wypasione), w przyszłym roku myślę, że się jeszcze bardziej rozrosną. To odmiana rubifolium, którą najbardziej lubię - ma ciemne, krótsze i bardziej igielkowe liście.

Tak rozrosną się. Ja zaczynałam z moim Zawciągiem od jednej kępki, miała chyba 3 cm średnicy, teraz po roku mam dwie, ale juz spore. Zaraz wkleję u siebie, bo zapomnialam.
Moja odmiana jest chyba taka sama. Śliczne są.
janina_zawada 18:36, 27 maj 2013

Też zaczynałam od kępki a teraz mam już cały rządek .chyba 10 .. Moje macierzanki też mają sporo pąków ale przy takiej pogodzie chyba jeszcze trzeba poczekać na ich kwitnięcie , twoje ładnie się prezentują na murku ..
Mala_Mi 19:44, 27 maj 2013

Piknie Aguś Dawaj foty następne
Tak, dobrze któraś napisała.. u Ciebie emanuje spokojem....... tego mi trza było...