Podoba mi się ta kompozycja. To gipsówka z tymi floksami? Pięknie to razem gra.
Jeszcze w okolicach rdestu himalajskiego masz takie wysokie lilie. Pamiętasz odmianę? Świetny kolor.
Asia ja jestem. w Hortulusie co roku już 13 razy ... za każdym razem przywożę roślinki.
A z bylicą zrobiłam w Horulusie w tym roku takie zdjęcie
Labirynty są fajne dla dzieci. Jeden stoi na wieży z telefonem i podpowiada jak wyjść. Inaczej masakra
Wiem Sylwuś że tak może być.
Liczę się z tym że będę je musiała przesunąć lub przesadzić a to się wiąże z demolką całej rabaty
Co do Irysów to właśnie się zbieram do dzielenia .
Dagmara , to Ty masz takie krajobrazy??? A gdzie ja byłam ,albo Twoje foty ,że jakoś tak mi to umknęło? Niby dramaty, same problemy a tu raj na ziemi. Przepiękny ogród...i okolica za nim.
A, zapomniałabym ...jeżówki wymiatają
Korzystając z okazji mam jeszcze jedno pytanie:
Niedaleko mojej pracy jest żywopłot z Cisa i na pierwszy rzut oka wszystko wygląda ok, ale jak się przyjrzeć z bliska to widać prześwity. Gdy obejrzałem żywopłot z drugiej strony wygląda bardzo źle. Skąd ten efekt? Przez brak światła od strony budynku? (do budynku jest spokojnie 2,5metra od żywopłotu). Cisy posadzone w odległości koło metra od siebie.
Zobaczcie zdjęcia:
Przód
Prześwity od przodu:
Widok od strony budynku:
Widok z boku:
Zastanawiam się czy u mnie to tak będzie wyglądało – od strony ogrodzenia za drogą mam las.