Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Janiny 18:43, 30 kwi 2013

Do góry
U mnie tez zimno a ja siedzę w domu przyziębiona , dobrze że nie muszę się kurować przy pięknej pogodzie .. Dzisiaj dostałam dżelżany żółte i żółte z pomarańczowym środkiem , więc jutro muszę je wdzić . Tulipany i hiacynty przy takiej pogodzie dłużej pokwitną to jutro im zrobię zdjęcia .. ,

stokrotki też zaczynają ładnie kwitną

zawilce już przekwitają ale mam jeszcze żółte

świecznica ładnie przezimowała

pluskwica też już wylazła z ziemi ..

Peonie , floksy i ostróżki pięknie rosną , na razie nie widać powojników bylinowych ale jak si ociepli to i one wyjdą z ziemi ..
Marzy mi się Siedlisko.... 18:33, 30 kwi 2013

Do góry
Nareszcie rozkwitła śliwa wiśniowa, zapach rozchodzi się po ogrodzie

Wiąz Camperdownii pozachwyca jeszcze troszkę, teraz jest najładniejszy z tymi jasnozielonymi listkowymi kwiatkami

Róża pachnąca Renaissance pięknie odbiła

Hortensja pnąca ma sporo pąków
Bajszowe klimaty 18:28, 30 kwi 2013

Do góry
Jeszcze kilka niespodzianek.
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 18:04, 30 kwi 2013

Do góry
A tymczasem w ogrodzie

Idę coś porobić - i nacieszyć się tulipanami na żywo
Ogrodnik Mimo Woli cd 17:47, 30 kwi 2013

Do góry
asc napisał(a)
No to terza zatulipanimy
Kolory spokojne

Aniu -te tulipany rosną w jakiś trawach?
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 17:43, 30 kwi 2013

Do góry
Sebek napisał(a)
Jeżeli te siewki są tym co myślę to jestem uratowany I co najlepsze są ich tysiące

Jeśli to werbena, to i ja jestem uratowana
Ogród Danuszy - odsłona 2 17:21, 30 kwi 2013

Do góry
maria_kalinowska napisał(a)
Witaj Danusiu.

W wątku Danusi o rh przeczytałam, że zastanawiasz się nad odmłodzeniem swojego krzewu. Mój przemarzł w zimę 2011 / 2012, wyglądał jak obraz nędzy i rozpaczy. Pomyślałam, że go radykalnie ogolę i to zdało egzamin.

Tak wyglądał przed tą ostrą zimą

Po zimie

Po przycięciu wiosną ubiegłego roku, dzisiaj wygląda tak

Czekam na kwiaty, pozdrawiam Cię i życzę udanej operacji na rh..

Marysiu dziękuje za relacje ,jak tylko wróce do mojego ogrodu zdam relację z cięcia, teraz jestem daleko robię zdjęcia z tytejszych ogrodów, pięknie kwitną magnolie niektóre po 3 metry wysokie, tulipany ,zieleni się wszystko pogoda różna .pozdrawiam
Magnolie (Magnolia) różne gatunki i odmiany 17:18, 30 kwi 2013

Do góry
a teraz zdjęcia tegoroczne
tak było w pąku

a tak dzisiaj

Ogrodnik Mimo Woli cd 17:18, 30 kwi 2013

Do góry
Te zdjęcia przeczą kompletnie o teorii galimatiasu w Twoim ogrodzie... Jest pięknie Aniu

Ogród Danuszy - odsłona 2 17:13, 30 kwi 2013

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Może tak jak mówisz, nie wiem. U mnie dziś słonecznie, a piwonie dopiero wylazły. Kwitną leśne zawilce,
i pierwiosnki.Oczywiście żonkile i sasanki. Tulipany w pąkach.

[/quote

Haniu ubolewam że nie mam jak zdjęć wsadzić , ale tzrymam je wsadzę niedługo
Kolorowa działka Sary i jej rodzinki 17:06, 30 kwi 2013

Do góry

Ogród w skali mikro :) 16:40, 30 kwi 2013

Do góry
gierczusia napisał(a)
Wybaczcie ,ze tak ostatnio siem na forum obijam .., przerabiam przed domem ,za domem się zabieram , no i jeszcze odswieżanie kuchni.. Po prostu mam szał ciał .. Więc nie czujcie się porzuceni , solennie obiecuję ,ze nadrobię ... U mnie juź wiosennie... Achhh cieszę się ,że po tej paskudnej zimie wreszcie można się pocieszyć tymi roślinkami

Kupiłam pierwszego w moim życiu carexa

Po pierwsze wybaczam
Po drugie fajne zdjątka pokazujesz - fajny zielony dach co to taki wcale i do końca nie jest zielony bo ja widzem że czerwony też
A po trzecie to powiedz mi co to za roślinka na tym zdjęciu ta w górnym prawym roku - z czerwonymi owockami - bo chyba taką znalazłam w ogrodzie i nie wiem co to... to się płoży czy to krzaczek jest?

Pozdrawiam Eluś i miłego długiego weekendu życzę o ile masz... bo ja wyjątkowo mam, ach jak się cieszę
Ogrodomania Oli 16:36, 30 kwi 2013

Do góry
Moja działka. 16:27, 30 kwi 2013

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)
Chciałam zrobić kulkę nie wiem czy mi się udało

Całkiem nieźle
Ja, jak tnę w kulkę podpatruję z każdej strony wtedy ewentualne nierówności są bardziej widoczne.
Ładne korony U mnie też kwitną
Ogród w skali mikro :) 16:27, 30 kwi 2013

Do góry
Wybaczcie ,ze tak ostatnio siem na forum obijam .., przerabiam przed domem ,za domem się zabieram , no i jeszcze odswieżanie kuchni.. Po prostu mam szał ciał .. Więc nie czujcie się porzuceni , solennie obiecuję ,ze nadrobię ... U mnie juź wiosennie... Achhh cieszę się ,że po tej paskudnej zimie wreszcie można się pocieszyć tymi roślinkami

Kupiłam pierwszego w moim życiu carexa

Trzmielinka mi tu szaleje

A bergenia ,ona sobie kwitnie i nawet się brutalnym przesadzaniem nie raczyła przerazić

A jak lubię te młode przyrosty pierisa .. W kolorze " majtkowego różu"

Ogrodomania Oli 16:19, 30 kwi 2013

Do góry
Katalpa budzi się za snu zimowego ...

Ogród w skali mikro :) 16:19, 30 kwi 2013

Do góry
JulkAd napisał(a)
A mnie się podobają Twoje donice w filcu, a jak będzie padać to wniesiesz do domu?

Julciu .. Cały zestaw stoi bliziutko domu , czyli załapał się pod dach .,, nie liczę zresztą ,że filc wytrzyma 5 sezonów .., ale jak się popsiuje , to bedem mogła wymienić

Aaa.. Pytałaś jeszcze , co tam rośnie na tym zielonym dachu ... Fotkę zrobię , to zobaczysz , ponieważ to są rośliny z grupy : prentissima albo wysępissima albo ukradzisdima ... Tak więc są najczęściej NN

Ogrodomania Oli 16:13, 30 kwi 2013

Do góry
Mam nadzieję, że WAS nie zanudzam, ale nie mogłam odmówić Madżence.

Ogród w skali mikro :) 16:08, 30 kwi 2013

Do góry
Kindzia napisał(a)
Już kolor rodka masz? Ale zazdraszczam !!!!!!!!! Moje jeszcze nie dychają nawet...

Kasiu .. Dziwnie to jest ,ale na chwilkę obecną wygląda , jakby miał być intensywnie różowy a jest kremowy, jaśniutki .. Achhhh.. Ja się cieszę

A na nową rabatę , przed drzwiami tarasowymi kupiłam właśnie cunningham white .. Teź ma już pączki kwiatowe i czeka ,aż go wysadzę .

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies