Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe skarby

Ogrodowe skarby

Ewa4 19:20, 24 maj 2013

Beatko ale zaszalałaś zakupowo i z sadzeniem .Powiem Ci tylko że ja hortensje choć każda inna odmiana ale sadziłam je w grupie i mam 7 szt co metr od siebie a tak to jakoś pomysłu nie mam a zimno na dworze że wyjść się nie chce dobrze że przed deszczem trawę skosiłam bo teraz te deszcze to spora by była.A z tą panią co mówisz że pochwaliła to powiem Ci że ja wczoraj mniałam pytanie ile osób pracuje nad tak pięknym ogrodem jak powiedziałam że sama to mi nikt nie uwierzył dopiero jak M potwierdził że ja to kocham że ogród to moja pasja to uwierzyli no i takie chwile są fajne że ktoś jednak zauważa to co robimy i kochamy a każda pochwała dodaje nam skrzydeł .Pozdr.
ewsyg 19:24, 24 maj 2013

Witaj Beatko
tak jak Ty jestem tu nowa i mam przed soba dużo pracy. Będę Ci kibicowała i trzymam za Ciebie kciuki.
pozdrawiam Ewa
alinak 19:32, 24 maj 2013

Betka napisał(a)
Mam taki pomysł żeby przy strumyku na tym balkoniku ( prawa strona) zrobić wrzosowisko i posadzić trochę krzewów . Jak myślicie dobry pomysł?

nie wiem Beatko czy wrzosy będą tam ładnie rosły . po pierwsze nie lubią wilgoci ,a nad strumykiem ......a dwa tematycznie nie bardzo . ja bym tam dałam jakieś niskie szczepione drzewo...buk pendula . wiąz górski canperdowni . tylko niskie nie wysokie takie żeby się przewieszały nad wodą . widziałam takie coś w japońskim w Pisarzowicach .jak chcesz to ci zamieszczę więcej fotek .tylko musisz zezwolić

tu jest wiąz górski pendula
Maria667 20:00, 24 maj 2013

Betko!
Bardzo fajnie wygląda to wykończenie brzegów. Masę rzeczy już posadziłaś. Teraz wystarczy tylko trochę poczekać, aż się rozrośnie.
Pozdrawiam.
Betka 20:25, 24 maj 2013

brysia napisał(a)
Witam.
Gratuluję osiągniętego już efektu! Najbardziej podoba mi się teren pod brzozami, taki naturalny.
Kibicuję ci od początku, jestem osobiście zainteresowana pomysłami zagospodarowania tego rowu, ponieważ sama mam na działce naturalny potok, obecnie w stanie dzikim, a marzy mi się zrobić z tego terenu piękny ogród leśny, lecz wciąż brak mi motywacji. Na twoim przykładzie widać, że jak się chce to można wszystko. Ciekawi mnie, jak u ciebie jest z tą wodą w rowie. Czy to jest woda płynąca cały czas, czy jest ona tylko wiosną i po większych opadach, czy ona przypadkiem latem nie stoi w miejscu i nie "żyje własnym życiem?" W naszym potoku przy suchej pogodzie woda ledwo, ledwo płynie.
pozdrawiam

Witam
Cieszę się że mnie odwiedziłaś i mam nadzieję że i ja kiedyś po oglądam twoje osiągnięcia.
Długo się wahałam czy i co robić z tym rowem melioracyjnym?! Większość znajomych i nie tylko na pewno jak patrzyli na moją działkę zauważali tylko kłopot! A nie którzy pytają się mnie : a z kąt ten rów się wziął na twojej działce ? Więc można sobie wyobrazić jak to wszystko strasznie wyglądało. Powiem szczerze że Danusia - szefowa dała mi takiego pozytywnego kopa że wzięłam się do pracy Projektowałam, rysowałam ale jakoś mi to nie wychodziło. Jedno co z M ustaliliśmy (na 100% ) to to że podkłady będą tak jak to teraz jest widoczne. I tyle było pewniaków , rośliny zamówiłam na oko - sugerując się podpowiedziami szefowej i nie tylko. Sadzenie było bardzo spontaniczne ponieważ roślinki kurier przywiózł po południu a rano musiałam jechać do Wa-wy sadziłam na wyczucie. Sama jestem ciekawa efektu
Woda w strumyku płynie z łąk czasem bardziej a czasem mniej. Jest nawet taki czas że w ogóle jej nie ma albo stoi lub płynie b. powoli.Mimo to cieszę się że jestem posiadaczką tak cudownego miejsca
Zachęcam i ciebie do zagospodarowania swojego strumyka będziemy wymieniały się doświadczeniami i będzie fajnie Ale się rozpisałam... Pozdrawiam
Betka 20:28, 24 maj 2013

Slawko napisał(a)

Aaa tam żaden obciach Jestem do usług Pozdrawiam

Dzięki na pewno jeszcze nie raz skorzystam A tak w ogóle masz śliczny ogród i tak się zastanawiam jak to się stało że ja do Ciebie wcześniej nie trafiłam Pozdrawiam
Betka 20:52, 24 maj 2013

kaisog1 Ja też nie mogę wyjść z podziwu że jeszcze chodzę i kręgosłup mi nie wypadł hihihi
Pozdrawiam

Ewa4 miło że mnie odwiedziłaś. Hortensje mam dwie które dorastają do 1.5 m wys. posadziła je tak by dzieliła je ławka. Nie mogłam dostać tych które mnie interesowały więc kupiłam jakie mieli mam nadzieję że też będę ładne Podsypałam nawozu do hortensji i mają rosnąć - przynajmniej dobrze by było mam też h.ogrodowe z tych mniejszych, znalazłam nawóz do hortensji żeby barwiły się na niebiesko. i jedną zaczęłam nawozić zobaczę czy działa!?Przez ogrodowisko pokochałam mój strumyk i nie jest już dla mnie kłopotem a ludzie którzy to potwierdzają pochwałami są dla mnie dopalaczem Pozdrawiam Ewuś

ewsyg Witaj dziękuję za odwiedziny i za miłe słowa
Zapraszam

alinak Fajnie że mnie odwiedziłaś twoje rady są cenne i możesz mi jeszcze ich udzielić z chęcią poczytam podpowiedzi osoby z taką wiedzą ogrodniczą Ciekawa jestem czy poznajesz roślinki od ciebie? Niezapominajki cały czas kwitną, babkę rozdzieliłam na kilka sadzonek deszczyk pada więc powinno byś im dobrze a jak deszczyku nie było to lałam wodę na potęgę Jestem dobrej myśli! Dzięki jeszcze raz za roślinki!
Wrzosowisko - mam co do niego mieszane uczucia. Co prawda zakupiłam wrzosów ale tylko 12 więc gdzieś je upchnę . Spodobała mi się twój pomysł z drzewkiem na fotki pewnie że zezwalam zawsze to jakaś inspiracje Fajnie mieć takich życzliwych znajomych -dzięki i czeka na fotki Pozdrawiam

Maria667 Miło że Ci się podoba, czas pokarze jakie mam oko do spontanicznego sadzenia Pozdrawiam
Bogdzia 20:59, 24 maj 2013

Beatko no podziwiam , jest pięknie, bardzo mi się pdoba. Pomysłów żadnych nie mam chwilowo bo dziśiejszy dzień był bardzo stresujacy i głowa nic już nie pracuje.
kaisog1 21:02, 24 maj 2013

Betka hahhaha mam tak samo Także świetnie Cię rozumiem. A człowiek taki "gupi" niestety, że chciałby wszystko i to już, natychmiast!
W każdym razie muszę kiedyś zobaczyć na żywo efekt Waszej pracy! Koniecznie (ale się wprosiłam )
Betka 21:10, 24 maj 2013

Bogdzia napisał(a)
Beatko no podziwiam , jest pięknie, bardzo mi się pdoba. Pomysłów żadnych nie mam chwilowo bo dziśiejszy dzień był bardzo stresujacy i głowa nic już nie pracuje.

Dziękuję za odwiedziny i za miłe słowa ja też dzisiejszy dzień miałam nie najlepszy więc Cię rozumiem. Bogdziu ale jak jakieś pomysły do głowy wpadną to wiesz gdzie mnie szukać Pozdrawiam cieplutko