Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moje poletko

Moje poletko

danuta_szwajcer 05:43, 24 maj 2013

Fryzurka Celinko super Ci wyszła Ale biały irys mnie zachwycił U nas tez zimnica okropna dobrze, ze za oknem widoki piękne ale trawa znowu bedzie szalec Pozdrawiam serdecznie i cieplutko
mira 07:47, 24 maj 2013

Celina napisał(a)
Ale ziąb!

Pojechałam zobaczyć co nowego zakwitło i uciekłam .wieje i przenikliwe zimno.

Pokazały sie pierwsze liliowce i irysy, goździki wystartują lada moment,

przepiękna kompozycja zachwyciłam się

to żółte z tyłu to co to?
Celina 08:25, 24 maj 2013

danuta_szwajcer napisał(a)
Fryzurka Celinko super Ci wyszła Ale biały irys mnie zachwycił U nas tez zimnica okropna dobrze, ze za oknem widoki piękne ale trawa znowu bedzie szalec Pozdrawiam serdecznie i cieplutko

Danusiu , kolejny dzień tak zimny, że aż sie nie chce z chałupy wychodzić ! a szkoda, bo na widoki ogrodowe czekałyśmy bardzo długo na dodatek mam jeszcze troche roboty na działeczce. No cóż trzeba czekać.Pozdrawiam
Celina 08:37, 24 maj 2013

mira napisał(a)

Miro! takie tam powsadzane! ja nie umiem komponować ,o czym już nie raz pisałam . No kurde nie mam takiego zmysłu, ale poglądam i się uczę
Tym bardziej jak coś wyjdzie i się podobie i ktos pochwali to sie cieszę podwójnie

To żólte to wilczomlecz.

Acha! wsadziłam to co na fotcee poniżej, w białą rabatę.co to? mam jeszce jeden taki krzok i nie za bardzo wiem gdzie go wciubić

Celina 08:46, 24 maj 2013

Wczoraj nosy wysuneły pierwsze kwiaty host.

grazyna 09:44, 24 maj 2013

Masz jakieś zaczarowane to miejsce - wszystko już kwitnie tak okazale
Mala_Mi 10:19, 24 maj 2013

Celinko- myślałam, że mam u Ciebie tyły straszne... a tu już jestem na bieżąco..... co za rok do ciężkich spraw.. Jakieś fatum....
A odmianami się nie przejmuj, ja też nie znam... i nawet nie próbuję zapamiętać... sadzę by było ładnie dla oka, a nie ładnie encyklopedycznie. Teraz jedynie staram się zapisywać odmiany
mira 15:09, 24 maj 2013

Celinko to nie jest kosodrzewina - po niedzieli obfocę to Ci pokażę

ale za to jest to przesliczny gniazdowiec - ja je uwielbiam i mam ich sporo porozwalane po ogrodzie - do nich wspaniale pasują byliny - dodaj gdzieś do takich trawowych np. liliowce to fajnie wygląda albo przy hostach - zresztą raczej gdzieś z brzegu bo wysoko nie rosną - ten co pokazałaś śliczny

pozdrawiam
boguslawa_ma... 18:06, 24 maj 2013

Celinko fryzjer z ciebie niezły
Celina 19:21, 24 maj 2013

Grażynko kwitło, ale teraz przez ten ziąb -skurczone. dzisiaj to istna pogoda u mnie październikowa. WRRR ,BRRRR.

Aniu też staram się zapamiętywać, ale nie zawsze mi to wychodzi! nic na siłę! Jak coś zapomnę mam kogo tutaj pytać

Mirko dzięki bardzo za podpowiedź. Posadziłam go własnie przy samym brzegu. Tego drugiego może jeszcze też tam upcham

Bogusiu, dostałam od M. specjalną do tego golarkę to szybki myk i zrobione