Dwa ogrody
23:30, 11 paź 2015
No ta szałwia bardzo ładna
Zwykle kupowałam jej rozsadę ale w tym roku pokusiłam się o siew i nie jestem zadowolona
Zrobiłam to chyba za późno ale nie w tym rzecz. Do tej pory zawsze miałam ładne kępki, ale te rośliny co mam teraz to wybujały pod niebo. Zastanawia się czy nie powinno się ich przyciąć wiosną. Robisz tak? No bo kurczę, ja je nawet w pojemnikach miałam... Gdybym je wsadziła w tym roku... wolę nie myśleć
Skracasz swoje?
Moje driakwie ledwie przeżyły. Musiały stać podkopane przez kilka dni zanim to zauważyłam. Odbiły z korzenia i już w porządku ale wkurzyłam się nie na żarty. Odłożyłam główkę w nasionkami dla ciebie, ale cholera czy one skiełkują? Nie mam pewności czy zdążyły dojrzeć przed wywaleniem na wierzch przez kreta
Za to u mnie pojedyncze napatstnice kwitną i białe dziewanny powtarzają
Wiosna normalnie pani 
Moje driakwie ledwie przeżyły. Musiały stać podkopane przez kilka dni zanim to zauważyłam. Odbiły z korzenia i już w porządku ale wkurzyłam się nie na żarty. Odłożyłam główkę w nasionkami dla ciebie, ale cholera czy one skiełkują? Nie mam pewności czy zdążyły dojrzeć przed wywaleniem na wierzch przez kreta