Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Rododendronowy ogród II. 21:52, 20 mar 2013

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Bogdziu pozdrawiam i uważaj w Łodzi bo tam niebezpiecznie jest.

Dzięki Zbyszku za cudny widok , jak ja tęsknię za ta zielenią a mam w ogrodzie grube zaspy i znów mróz na termometrze.Łódz nigdy nie była moim ulubionym miastem , nie urodziłam sie tu , nie wychowałam i tylko umiarkowanie polubiłam , a teraz jest coraz gorzej , ścisłe śródmieście wygląda tragicznie , wystawy świecą szybami pustych sklepów i na Piotrkowskiej po zmroku a nawet wcześniej strach byc.Dużo by mozna napisac ale wolę przemilczec. Dziękuję i pozdrawiam.
Nigdy nie mów nigdy 21:50, 20 mar 2013

Do góry
AniaDS napisał(a)
Fajowy ten kamień .
Chwasty to kurka nawet mrozu się nie boją i pierwsze rosną..

Ja myślę Aniu, że one od jesieni zostały...
Będzie wyglądał, odpowiednią oprawę musi dostać
Rododendronowy ogród II. 21:46, 20 mar 2013

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Miłego dnia!

Haniu dzięki za tą zieleń miłą dla oka Ja dziś nawet nie zdążyłam do Ciebie zajrzec , do wielu innych również ale moze jeszcze zdąże.
Tu odpoczywam 21:35, 20 mar 2013

Do góry
W podziękowaniu za miłe odwiedziny w moim ogródku :

róża NN

róża Maritim - ma być pnąca

z nasionek - porosły olbrzymy
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 21:27, 20 mar 2013

Do góry
A to się zgadzamy z The Fairy.
Aga, wstawiam Ci seslerię. Po prawej w dolnym rogu nad rudbekią. Ale widziałam, że Tomek już pokazywał:

Testowe dodawanie zdjęć 21:27, 20 mar 2013

Do góry
Witam.
To i ja testuję i przy okazji proszę o rozpoznanie mojego kwiatuszka, jeszcze nigdy nie trafiłam na jego nazwę

Pozdrawiam
Nigdy nie mów nigdy 21:21, 20 mar 2013

Do góry
Fajowy ten kamień .
Chwasty to kurka nawet mrozu się nie boją i pierwsze rosną..
Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 21:13, 20 mar 2013
Do góry
Wspomnienia masz ciekawe, rzeczywiście takie... chłopięce Szpaki są cudne i grubodziób-perełka, do mnie też przychodził, gdy jeszcze mieszkałam w Polsce i grał na nosie kotu, który próbował go capnąć przez szybę, ptaszek szybko zorientował się, że płonne jego wysiłki
O możliwości uprawy ziół i warzyw w skrzyniach dowiedziałam się tu na forum, nie wiem czy fizycznie uda mi się teraz coś takiego zrobić... pomarzyć też miło. Mam zioła, ale w doniczkach i niełatwo je utrzymać, ale zioła to podstawa mojej kuchni wegetariańskiej, inaczej byłaby nudna.
Już kiedyś napisałam, że mam w lesie nawet czosnek niedźwiedzi, ale sezon jest krótki, bo w kuchni można użyć tylko młode rośliny, potem, gdy już gnije, pachnie "niedźwiedziem" w całej okolicy

Czekam cierpliwie na miłe zaskoczenie
A tak wygląda las z czosnkiem i czosnek, kiedyś, patrząc z daleka, myślałam, że to konwalie

ogrodoweimpresjejolki 21:08, 20 mar 2013

Do góry
jotka napisał(a)
Otwieram na chwilę, bo muszę (a właściwie chcę) ją pokazać

I dlatego ja zaglądałam TUTAJ kilka razy. Cierpliwość nagrodzona. Jolu, ratujesz moje jestestwo tym obrazkiem. Tłukę głową w zimny mur, a on ani drgnie.
Rododendronowy ogród II. 20:59, 20 mar 2013

Do góry
Jeszcze raz w tym wątku: wszystkiego najlepszego z okazji kalendarzowej wiosny - samych dobroci:
Rododendronowy ogród. 20:56, 20 mar 2013

Do góry
Bogdziu, wszystko co dobre dla Ciebie! Z okazji kalendarzowej wiosny.

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 20:37, 20 mar 2013

Do góry
Mimo, iż śnieg wciąż zalega w moim ogrodzie naprawdę widać, że przyroda budzi się powoli do życia.
Jest więc nadzieja, że wiosna zagości nie tylko w kalendarzu
Oczar omszony w pełni rozkwitu

Krokusy wychyliły się spod warstwy śniegu

Forsycja 'Maluch' pełna pączków, które mam nadzieję już niedługo się otworzą i obsypią krzew mnóstwem żółtych płatków.

Wrzośce nie dają się zimie

Ogród do odświeżenia 20:36, 20 mar 2013

Do góry
A przy okazji wizyty w hipermarkecie znalazłam takie okazy

to bukszpnik wysokość sadzonki około 12-15 cm cena 3.99

a to rh wysokość około 15-20 cm cena 7,99
....po zobaczeniu tej ceny i sadzonki rh jestem zadowolona z tych dwóch zakupionych w ubiegłym tygodniu...tylko teraz wiosny trzeba
Początek moich przygód z ogrodem :) 20:27, 20 mar 2013

Do góry
Oo! jeszcze zdjęcia z budowy altanki. Od pomysłu do wykonania wszystko sami robiliśmy

I nie zapominając oczywiście o kierowniku budowy! Tutaj pomaga przy bejcowaniu

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 20:26, 20 mar 2013

Do góry
Na razie pokażę Wam taki oto obrazek Jak widać moje nasionka zaczęły kiełkować.

Na początek rzeżucha i owies oraz szpinak

Postawić trawkę nad i... 20:24, 20 mar 2013

Do góry
...nareszcie na swoim sprzęcie....naprawione ....ufff
...pododa u nas dzisiaj wspaniała...ciepełko i słoneczko.... niestety prognozy nie najlepsze...a weekend zaplanowałam wSPAniały...odpoczynek i regeneracja miała byc po zimie ale chyba będzie tylko sauna sauna i jeszcze raz sauna...żeby się rozgrzac...
...no i ...regeneracja bo...właśnie skręciłam kostkę....

...moje dzisiejsze krokusy......częściowo już przekwitnięte....

Pokażę nasz ogród 20:22, 20 mar 2013

Do góry
Komputer padł, myślałam, że już po zdjęciach, ale są, bardzo się cieszę.

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 20:22, 20 mar 2013

Do góry
Iwa napisał(a)
Chemii w ogrodzie też nie używam, tylko biochikol i ekologiczne, przyjazne dla owadów gotowe środki, są mniej skuteczne, ale przynajmniej bezpieczne, ale na to co zastałam nie mam wpływu, żałuję, bo chciałam mieć ogród z ziołami, które mogłabym wykorzystać w kuchni i podziwiać w ogrodzie.
"Fluidy" Jola z chęcią przekaże
A mieszkam w ładnej okolicy, las, łąki wokoło i pola z rzepakiem, słonecznikami aż po widnokrąg (po żniwach wszystkie myszy mamy pod dachem w skosach i kuna domowa w zeszłym roku u nas była, ale właściciel nie przejmował się, że niszczy ocieplenie, jej było ciepło, kotek miał nocne atrakcje, bo łowił nocne odgłosy) i mamy jeziora powstałe po zalanych kopalniach odkrywkowych i trzy rzeki w pobliżu, ścieżki rowerowe, dwie restauracje w lasach, stadniny koni otwarte dla wszystkich, dzikie parki ze zwierzętami i roślinami i gdy mamy czas, to niedaleko góry można wjechać na szczyt kolejką wąskotorową.
Pięknie tylko samotnie nieco bez przyjaciół.

Jest sposób abyś miała zioła. Trzeba zrobić duże skrzynie z desek kupić zdrowej ziemi i posiać Postawisz je gdzie zechcesz i możesz raczyć się aromatem Bez ziół już nie potrafię gotować .Twoje miejsce z opisu jest cudne,masz gdzie cieszyć oczy i duszę. Kwitnące pola rzepaku widuję kiedy jadę nad Morze do syna o ile żółty kolor nie jest moim ulubionym o tyle na polach wygląda bajecznie.Czytając mój watek zapewne doczytałaś gdzieś jak bardzo kocham Góry Niestety mój m ich nie lubi no może nie do końca nie lubi ale leniuszek z niego woli po prostym chadzać hi. Nie wiem jak długo tam mieszkasz ale z czasem być może pojawią się i dobrzy znajomi czy nawet przyjaciele Właściwie to ja nawet nie wiem gdzie ty mieszkasz Polecę ci watek i osobę która musisz koniecznie odwiedzić Zaraz znajdę Nie powiem co ujrzysz ale bedziesz zaskoczona bardzo mile oczywiście .Zaraz wrócę
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 20:22, 20 mar 2013

Do góry
Danusiu - dzisiejsze iryski dla Ciebie, aby przegonić depresję:

Działka prawie w Borach Tucholskich 20:19, 20 mar 2013

Do góry
ZbigniewG napisał(a)
Agata nawzajem

moje sikorki

Boska ta sikorka
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies