Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja pierwsza hortensja w ogródku.

Moja pierwsza hortensja w ogródku.

noemi 23:58, 21 maj 2013

Ewa napisał(a)
praca wre...

Ewuś , to są te kulki po 15 zł ?
...ale się dzieje u Was ....ślicznie

buziaki
mira 00:03, 22 maj 2013

Ewa napisał(a)
na rabatce azaliowej zabójczy kolor

nowy nabytek

myślałam, ze jestem u siebie, też kwitnie mi ta azalia i też kupiłam te petunie - ja lubię petunie wszystkie, a te są takie stylowe
monteverde 00:08, 22 maj 2013

Ewa pozdrawiam serdecznie obejrzałam piękna wiosnę w Twoim ogrodzie, spotkanie z Sylwią i Anitą, prywatny ogród w Pisarzowicach(piękny) i Twoje zakupki, te 20 stron szybko przeleciało,będę odwiedzała, a czy znasz nazwę tej pięknej piwonii?
eda 00:18, 22 maj 2013

Ewa napisał(a)

Jestem tu nowa, mieszkam na Śląsku.
Tak mi się tu u Was spodobało, że zapuszczam korzenie. Moja wiedza ogrodnicza jest marna, bo przez lata całe mieszkałam w blokowisku i nie interesowałam się roślinkami. Nawet kwiaty doniczkowe nie chciały u nas rosnąć. Myślałam,że nie mam ręki do nich. Aż tu nagle mąż kupił działkę i wybudowaliśmy powolutku mały domek i jeszcze trochę zostało na ogródek. Zdaje się, że przechodziłam wszystkie etapy miłośników ogrodów, którzy sami chcą zagospodarować ogród (pisała o tym Danusia o ogrodzie Agaty). Teraz jestem na etapie, że najchętniej zleciłabym wykonanie ogrodu fachowcom. Jednak za bardzo mnie cieszy wszystko,co zrobiłam sama. Choć może nieudolnie, ale powoli ogródek nabiera wyglądu. Mam duże braki w wiedzy, ale mam nadzieję większą na zaspokojenie jej odkąd Was znalazłam. Zafascynował mnie ogród Danusi, aż do tego stopnia ,że pierwszy raz w życiu pojechałam na duza giełde kwiatowa i zakupiłam pierwszą HORTENSJĘ .

Witam Cię serdecznie Ewciu. Super ,że masz zapał i chęci to chyba najważniejsze, ze mną też tak było i nadal uczę się na błędach i zawsze bardzo cieszy mnie każdy nowy kwiatek .Z hortensjami to tak samo mam problem już drugi raz je przesadzałam rok w rok .Mam nadzieje,, że teraz zobaczę kwiatki . POZDRAWIAM.
Urszulla 06:15, 22 maj 2013

Bardzo ładnie Ewciu, mini warzywniczek potrzebny, a truskawki zazdroszczę
Pozdrawiam i uśmiechy na nadchodzącą 400 zostawiam

Ewa 18:37, 22 maj 2013

Anitko, Aniu, Madziu, Miro, Aniu , Edytko i Ula
całuję Was serdecznie i dzięki za wizytę

Mam nadzieję, że nie zatracimy sie w tym ogródku i zapał wyjdzie nam na dobre, ale muszę uważać
Na razie stop i wyjeżdżam na wycieczkę
Będę Wam machać
Ewa 18:40, 22 maj 2013

Aniu, tą piwonie wypatrzyłam w zajeździe i nie wiem jak się nazywa, ale była śliczna i mechanicznie zrobiłam zdjęcie
Madzenka 19:40, 22 maj 2013

Śliczne zakupy i kolejne zmiany!!! Oj dzieje się , dzieje
sylllwia 09:55, 23 maj 2013

Ewa napisał(a)

nowy nabytek

Śliczny ten nowy nabytek, miałam w tamtym roku taki a w tym roku jakoś nie widzę nigdzie, kupiłam tylko 2 ostatnie w Osinach, w Limbie już kilkakrotnie o nie pytałam, gdzie je upolowałaś?
Yen 13:13, 25 maj 2013

Ewuniu, pięnie u Ciebie, ogródek wymuskany. A ławeczka powalająca...
Kolorowo, wiosennie. Ten poranny spacer po ogrodzie dotyczy chyba sporej ilości ogrodomaniaków- ja też lubię się rano powłóczyć między roślinkami. Podglądam ile przez noc urosły
Pozdrawiam cieplutko ( u mnie dzisiaj bardzo zimno...) Jola