Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Sansewieria ( Sansevieria ) zwana też wężownicą 11:49, 20 mar 2013

Do góry
Za małe zdjęcie, wklejaj zdjęcia większe a nie linki do miniaturek

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 11:36, 20 mar 2013

Do góry
Iwa napisał(a)
Dajanko dzień dobry! Ty musisz do pracy dojechać, a ja siedzę sobie w ciepłym domu i tak bardzo zimno mi nie dokucza fizycznie, ale dziś widziałam przez okno sarny na polu, całe stadko, szukały pożywienia, bo u mnie jeszcze leży dużo ciężkiego, zmarzniętego śniegu. Obok jest stadnina koni, może tam mają sianko, na zewnątrz, bo konie wcześniej już wychodziły, tarzały się na błotnistej jeszcze łące, szczęśliwe. Już widzę jak forum opustoszeje gdy zrobi się cieplej
Mocno Cię ściskam... dobrego dnia!

Jak ja kocham takie obrazy aż mi sie łezka w oku kręci .Ja tez mam cieplutko w pracy siedze sobie sama w biurze a za oknem koty ptaki bażanty zające kicaja z rana .Jezdzę do pracy samochodem prawie pod same drzwi swego biura. Nie marznę w drodze ale prace mam nudną bo kiedy 30 lat robisz to samo nie mozna sie takim stanem nie znudzic. No i ten zapach,fuj! nigdy sie do niego nie przyzwyczaję jeszcze 3,5 roku i zrobie pa,pa! Forum nie opustoszeje wszyscy zaczna wklejac swoje klejnoty w postaci roslin ,zadawac pytania pokazywac piekno swych ogrodów spotykac się w realu i swietnie bawic.Wszyscy niemal są juz uzaleznieni od tego miejca, nie ma mowy o pustce IwonkoCieszy mnie ze masz tak piekne widoki a ja myslałam ze mieszkasz w miejscu gdzie ich brak, nie wiem czemu tak myslałam .
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 11:35, 20 mar 2013

Do góry
A u mnie był dziś szczygieł!!!!!!!!

I jakiś skromny ptaszek, ale zdjęcia kiepskie, bo on szarobury i tylko pod krzakiem siedział, a tam kiepsko zdj. wychodzą, bo ciemno, ale wstawię, może Bogdzia zidentyfikuje po "figurze", ona nie takie rzeczy potrafi.

Marzy mi się Siedlisko.... 11:32, 20 mar 2013
Do góry
Aniu, dobrego dnia!
Fiołk (?)i dla Ciebie, z pobliskiej łąki.
W tym kolorze, na Twoich ostatnich zdjęciach piękne są te miniaturowe. Czytałam, że kwitną tylko wiosną, ale przed "moim" sklepem ogrodniczym kompozycje z nich były piękne przez całe lato. Nie pytałam doradców, bo moja znajomość języka jest jeszcze na marnym poziomie.

Rododendronowy ogród II. 11:31, 20 mar 2013

Do góry

Witaj Bogdziu

a u mnie dzisiaj słoneczko od rana......
chwilami chowa się za chmurki ....
dobrze, że nie pada

zatem szczęśliwej podróży i miłego dnia Bogdziu

Ogrodnik Mimo Woli cd 11:25, 20 mar 2013

Do góry
Po przekwitnięciu możesz skrócić pędy ,zostawić 1/2 lub 1/3 wtedy ładnie się zagęści i skracaj wyrastające ,ja uszczykuję zielone czubki,wtedy się rozgałęzia,nie ma takich pojedyńczych,długich gałązek. Po dwóch sezonach będzie kulka...możesz też poprowadzić na nóżce...
W cieniu - zacieniona 11:17, 20 mar 2013

Do góry
asc napisał(a)
Przyszłam też wskoczyć z jakimś tańcem.. walcząc ze śniegiem....

A tu mowa o krzewuszce.. też ją mam, tylko swoje pozwoliłam rosnąc i jest wielka ... ciekawe jakbym teraz ja przycięła krótko...tzn latem jak przekwitnie.. i potem w kulkę formować????? Tylko czy nie za stara? Wrzucę u siebie...
Krzewuszka ładnie odbija...cięłam dużą,tą o zielonych listkach...na starych pędach powypuszczała nowe odrosty i się zagęściła.
Ogród zapachów u Jasi 11:17, 20 mar 2013

Do góry
Jasiu, pytałaś u mnie na wątku o dzwon do bielenia . Nie mogłam znaleźć żadnego zdjęcia aż nagle znalazłam.
To jest terakota z Cumbrii (UK), dobrze wykonana (zima mu nie straszna). Służy ponoć do bielenia. Ale taki inny. Zobacz.

Kolorowe rabaty 11:11, 20 mar 2013

Do góry
Najważniejsze, że masz plan co chcesz zrobić, bo czasami z tym największy problem, zwłaszcza u mnie
tę żurawkę będę dzielić, jak wyjdzie, podzielę się z tobą
Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 11:11, 20 mar 2013
Do góry
Dajanko dzień dobry! Ty musisz do pracy dojechać, a ja siedzę sobie w ciepłym domu i tak bardzo zimno mi nie dokucza fizycznie, ale dziś widziałam przez okno sarny na polu, całe stadko, szukały pożywienia, bo u mnie jeszcze leży dużo ciężkiego, zmarzniętego śniegu. Obok jest stadnina koni, może tam mają sianko, na zewnątrz, bo konie wcześniej już wychodziły, tarzały się na błotnistej jeszcze łące, szczęśliwe. Już widzę jak forum opustoszeje gdy zrobi się cieplej
Mocno Cię ściskam... dobrego dnia!

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 10:57, 20 mar 2013

Do góry
Gratulacje

W Gąszczu u Tess 10:40, 20 mar 2013

Do góry
Wyrazy pamięci przesyłam.

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 10:34, 20 mar 2013

Do góry
Izunia nie wiem czy mnie nie pogonisz z tym kwiatkiem bo on jeszcze biały nie jest
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 10:33, 20 mar 2013
Do góry
Dzień dobry i dziękuję, że zadbałaś, by mój poranek i dzień cały, był miły
Dziś widziałam przez okno, jak całe stadko saren przebiegało przez pole, szukają pożywienia, wyszły z lasu, bo u mnie dużo zmarzniętego śniegu. Snieg połamał też gałązki tui w żywopłocie. A w pobliskich sklepach ogrodniczych sezon jeszcze się nawet nie rozpoczął, choć dostałam pocztą "zaproszenie", niewiele mają do zaoferowania, no i kupujących niewielu.

Wiersz Jana Rozanowskiego jakby dziś napisany, oby nie był przepowiednią...
Mimo wszystko optymistycznie pozdrawiam
A wiosna może w szybszym tempie do nas zawita?

Gdzieś na końcu świata... 10:30, 20 mar 2013

Do góry
GosiaJoanna napisał(a)
Kto się przyłącza do prośby?

Ja ja.....się przyłączam do prośby, teraz to już musi nadejść
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 10:27, 20 mar 2013

Do góry
Danusiu, ale i tak frajda z żonkili mam nadzieję, ze róża sobie poradzi
a teraz wielkie gratki na okrągłe 13x100

Mój ogródek pod Gdańskiem 10:20, 20 mar 2013

Do góry
Moniika napisał(a)
Kupię Aniu, kupię jak sie tylko przez śnieg do Lidla doczłapię ...a tak u mnie jest teraz ...

Nie przejmuj się. U nas nie jest lepiej, a nawet w nocy dopadało. Jak tak dalej pójdzie to będziemy śnieg grabić dla zabicia czasu.
Igiełkowy ogródeczek 10:08, 20 mar 2013

Do góry
U mnie dziś spokój, śnieg nie pada, to dobrze, z łopatą nie trzeba będzie ganiać, słońce się trochę przedziera, ale z marnym skutkiem, oby do wiosny
Takie widoki miałam pod koniec marca zeszłego roku, zobaczcie jakie tulipany już duże były:

I jak tu nie oszaleć, koniec marca a śnieg za oknem i to ile.
Ale jest nadzieja, boćki przyleciały i nawet mnie ten śnieg już tak nie przeraża.
Jurajski Ogród 10:02, 20 mar 2013

Do góry
To je jeszcze muszę coś powiedzieć: przepiękne kolory są u Ciebie w ogrodzie. Plamy bordo - bardzo lubię ten kolor. Przepiękne miejsce. Jestem zachwycona.
Wklejam bukiecik roślin w kolorystyce ale czy lubiących kredę? U mnie granit.
Domowa azalia. 10:02, 20 mar 2013

Do góry
[img]http://[/img]

oto jak kwitnie na dzień dzisiejszy moja azalia
kupiona w lidlu na przecenie za 6,99
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies