wreszcie ruszyła akebia, zobaczymy czy w tym sezonie coś pokaże...powojniki wszystkie w pąkach
ruszyły wszystkie 3 magnolie parasolowate, ciekawa jestem czy w tym roku będą jakieś kwiaty
i buk fastigiata
tulipanowiec ruszył...i lilie wszędzie i oczywiście już te wstrętne robale atakują i mus je zbierac, bo zżerają!
Ja też mam trochę takich co to miały być inne
U Ciebie to wielkimi grupami i takie same rosną, a u mnie to tak pstrokacizna
Burza i deszcz.. wiec biegałam rozsypywałam nawóz pod rh i róże..... niech niebo podlewa... ja nie mam szans by sie wyrobić ze wszystkim
I bezik pachnący
1,5 roku temu sadzilam kilka tuj.Dzis dosadzilam w innym miejscu kolejne 3.Widze, ze jest roznica w kolorze,nowe sa naprawde soczyscie zielone. Nawozilam wieloskladnikowym nawozem do iglakow, wiec nie wiem czego im brakuje.Ale ta zielen jest przygaszona.Dzis jedna z nich przesadzalam w inne miejsce i ma potezne korzenie jak na tylko 1,5 roku na tym miejscu.
Pierwsze to nowa tuja,na trzeciej fotce starsze.Ta zlotawa,to inna odmiana.Zdjecie nie oddaje jednak roznicy.Na zywo ja widac.
Ula większosć kupuje przez internet..ale jak idę do sklepu i widzę późną jesienią przecena 50% .....to jak się powstrzymać??? Jak one biedne krzyczą weź mnie i posadź, bo się zmarnujemy?
No jak....... albo widzę w internecie, że przecena jesienna 30%...a tu takie ślicznoty??
I biegam potem gdzie to upchać..
Ten tulipan co zacytowałaś.. i zresztą cała ta kępa to ze sklepu z tych przecenionych 50% w listopadzie .. i miało być biało--różowo--niebiesko..... i jest pomarańczowo też
I jak zachować konsekwencję???
1,5 roku temu sadzilam kilka tuj.Dzis dosadzilam w innym miejscu kolejne 3.Widze, ze jest roznica w kolorze,nowe sa naprawde soczyscie zielone. Nawozilam wieloskladnikowym nawozem do iglakow, wiec nie wiem czego im brakuje.Ale ta zielen jest przygaszona.Dzis jedna z nich przesadzalam w inne miejsce i ma potezne korzenie jak na tylko 1,5 roku na tym miejscu.
Pierwsze to nowa tuja,na trzeciej fotce starsze.Ta zlotawa,to inna odmiana.Zdjecie nie oddaje jednak roznicy.Na zywo ja widac.