Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nasz przydomowy ogródek

Nasz przydomowy ogródek

Evchen 10:17, 21 maj 2013

zbigniew_gazda napisał(a)

Irysy w odmianie "starej jak świat" są najpiękniejsze, przynajmniej dla mnie
Zbyszku, szukam ładnej choineczki do swojego ogrodu - miałaby być drzewkiem świątecznym. Wypatrzyłam dwa piękne egzemplarze u Ciebie - co to za odmiana?

Bardzo mi się podoba ten iglaczek koło berberysu Cis?..
Celina 10:56, 21 maj 2013

Irysy z bliska.

Pozdrawiam.

zuza12 21:34, 21 maj 2013

A kto powiedział że pomarańczowemu nie jest ładnie przy żółtym? Ale piekiełko co?

A ja kocham pomarańczowy i bardzo mi sie to połączenie podoba. Garatulacje z okazji 500.
Pozdrawiam
zbigniew_gazda 08:07, 22 maj 2013

Haniu też myślę że to dobre połączenie. Tylko paprocie trzeba temperować bo za chwilę "zjedzą" irysy.

Ewa to są jałowce. Jeden kolumnowy a drugi cięty w dużą kulę. Mają po ok. 20 lat. Na choineczkę możesz zastosować obojętnie jaki iglak. Ostatnie lata światełka rozpinamy na ketmii tej dużej i też jest dobrze.
A ten iglak przy berberysie to najzwyklejszy modrzew. Jest systematycznie przycinany i tak się zagęścił.
Zobacz zbliżenie i już na niego czyha fryzjer.

Celinko, Zuza dziękuję za odwiedziny. Pozdrowienia.
malwes 20:53, 23 maj 2013

Zbyszek, przepiękny ten modrzew. Też się zastanawiałam co to za iglak a teraz już wszystko jasne . Wyjątkowo "gęsta" ta jego czupryna.

Haniu, Zbyszku - nie myśleliście o wydaniu Ogrodowiskowej książki? Z Waszymi wierszykami i powiedzeniami? O wdzięcznym tytule "Ogrodowisko wierszem pisane" (na przykład)
hanka_andrus 23:04, 23 maj 2013

Pozdrawiam wieczorowa porą!
zbigniew_gazda 09:06, 24 maj 2013

Pozdrawiam Gosiu i Haniu. W nocy i dzisiaj pada wreszcie drobny kapuśniaczek a jestem kontuzjowany. Kręgosłup po wczorajszej robocie (budowlanej) powiedział że się nie zgadza na takie wygibasy. Nawet Bari nie był na spacerku i czeka aż panu przejdzie. Po mimo prośby sam się nie zdecydował wyjść na zewnątrz.
Co do książki- wypowiem się za siebie i nie wiem czy takie rymowanki nadają się do druku.

W prezencie przesyłam mojego miskanta Variegatus który od maja tamtego roku urósł 10 cm.
A że to jest prezent od Mariusza za wierszyk w konkursie o trawach to postanowiłem że zrobię wszystko aby był piękną rośliną.

hanka_andrus 10:29, 24 maj 2013

Coś ofiarodawcy chyba ręka drżała,ja dzielił trawki! Strasznie mikre to źdźbło.
Co do rymów, tez jestem tego zdania.
Evchen 10:49, 24 maj 2013

zbigniew_gazda napisał(a)

[b]Ewa
to są jałowce. Jeden kolumnowy a drugi cięty w dużą kulę. Mają po ok. 20 lat. Na choineczkę możesz zastosować obojętnie jaki iglak. Ostatnie lata światełka rozpinamy na ketmii tej dużej i też jest dobrze.
A ten iglak przy berberysie to najzwyklejszy modrzew. Jest systematycznie przycinany i tak się zagęścił.
Zobacz zbliżenie i już na niego czyha fryzjer.

Oj.. nie taki najzwyklejszy! Przepiękny egzemplarz Ma piękne zielone przyrosty, mi szkoda byłoby go ciachać...
malwes 15:51, 26 maj 2013

Zbyszku - jak Twój kręgosłup? Lepiej się czujesz?

Zbyszku, Haniu - szkoda, że nie chcecie wydać swoich "Rymowanek" - nawet w formie Ogrodowiskowej broszurki. Jak dla mnie są wspaniałe, bo tu nie chodzi o talent poety (chociaż Wy go macie) tylko o wspaniałe poczucie humoru, ogromny optymizm i pasję do ogrodu - a w Waszych rymowankach wszystko z powyższych znaleźć można.