Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ania i róże i cała reszta :) 19:21, 27 kwi 2013

Do góry

Ania i róże i cała reszta :) 19:20, 27 kwi 2013

Do góry

Ania i róże i cała reszta :) 19:20, 27 kwi 2013

Do góry
Witajcie
Tak się zapracowałam, że ho, ho .
A poważnie, to kłopot w tym, że przez ostatnie kilka dni byłam odcięta od świata, zarówno telefon stacjonarny jak i internet padł w całej mojej wsi, awaria była na tyle poważna, że trwała i trwała. Czasami zaglądałam tu czy w inne miejsca w sieci, ale z pracy, jednak tylko przelotnie, żeby sprawdzić, co gdzie słychać.

U was już pewnie wiosna na całego, widziałam na fb, że już tyle cudności kwitnie w ogrodach..
U mnie skromniutko, wiosnę mam jak co roku sporo opóźnioną (to nie jest sprawiedliwe.. ), ale coś się zaczyna dziać

Nadrabiam w takim razie:

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 19:18, 27 kwi 2013

Do góry
Ja właśnie patrzę na te zdjęcia i aż nie mogę uwierzyć, że czerń jest taka wspaniała w tej kompozycji.

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 19:13, 27 kwi 2013

Do góry

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 19:11, 27 kwi 2013

Do góry
Jejku Irenko jak ty pędzisz z tymi stronkami jak mogłam przegapić !!!
Wybacz ,wybacz buziaczki i gratulacje

Irenko ta taka bardzo czerwona żurawka u ciebie to jaka odmiana ?
Odnowa, regeneracja (wertykulacja, aeracja) trawnika 19:10, 27 kwi 2013

Do góry
Moja trawa też posypana ziemią i nasiona także posypane.

Boćkowe perypetie ogrodkowe 18:58, 27 kwi 2013

Do góry
Bociek ja się tak nie bawię !!!!!

U mnie zimno buro nic nie rośnie ,siedzę i przez okno patrzę na moje zmaltretowane przez psa nowe żurawki ,podkopany pan stożek i trafia mnie coś !!!!

Myślę sobie zajrzę do Boćka ,a u ciebie proszę ciepło ,wszystko rośnie jak na drożdżach i taka koleżanka z ciebie ...dobij leżącego
Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-) 18:50, 27 kwi 2013

Do góry
Jolu, ja dochodzę do tego co lubię metodą prób i błędów. Parę godzin pracy, ale wiem, że to nie było to

Kamienie usunięte, rabatka przegrabiona, odchwaszczona, teraz kąpie się w deszczu.

Jeszcze ziemia sucha, ale pada, więc jutro dodam czarnej ziemi i będzie idealnie. Co za ulga patrzeć na to. Te kamienie mnie zdołowały, bo taka 'w malinowym guście' była ta rabata

Brzoskwinia kwitnie

To takie moje maleństwo ma 1 m. wysokości. Pozostałe dwie, mają ze 2,5 metra, ale jeszcze nie kwitną.
Ogród średniowieczny i nie tylko 18:29, 27 kwi 2013

Do góry
Dzisiaj upały i dalej susza. Pierwsze koszenie trawnika i wygląda już znacznie lepiej, choć miejscami musi się zregenerować. Zakwitają kolejne kwiaty,

i trawnik

Mój ogródek pod Gdańskiem 18:24, 27 kwi 2013

Do góry
Irenko , Anito - cieszę sie ze podoba sie Wam mój szalony pomysł
Anitko u Ciebie mnóstwo ślicznych miejsc a ja sama tęsknię za takimi zakątkami i mam nadzieje ze kiedyś mi sie uda stworzyć choć jeden
Ewo - miło Cię widzieć u mnie - zapraszam
Dziś byłam w Starym Polu na targu , spotkałam dwie Anie - Monteverde i z Gródka U Ani I Pana Mariana . Było bardzo miło moje zakupy : na hortensje namówiła mnie Ania to podobno jakieś nowości :
Wśród nich pelargonie które dostałam od Ani z Gródka : będę o nie dbała Aniu dziękuje M
Ogrodnik Mimo Woli cd 18:19, 27 kwi 2013

Do góry
asc napisał(a)
Serby od płota

I co posadzić pod sosną..... aby zrobiło zwarty żywopłot... za płotem sąsiad ma kurki... wiec pasuje coś szczelnego.. trochę kiepskie to zdjęcie... coś na wysokość siatki czyli 1,3m- 1,5m (tego płotka nie będzie, tu będzie kącik wypoczynkowy

U ciebie wszędzie kąty wypoczynkowe ciekawe kto będzie wypoczywał w kolejnym ...?
Mam nadzieję ,że znajdziesz czas na ten wypoczynek inaczej sama przez kolano cię wezmę
Kolorowe rabaty 18:10, 27 kwi 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)
Fajnie było cię usłyszeć
zostawiam prawdziwą wiosnę

Piękne Miła .Dziękuję .
To różowe to jakaś śliwa ???
Odnowa, regeneracja (wertykulacja, aeracja) trawnika 17:43, 27 kwi 2013

Do góry
Ziemia rozsypana (z pomocą taty poszło szybciej), teraz wygląda to tak

Zdążyliśmy przed deszczem- chwilę padało, nie ulewa, ale trawa morka. Danusiu, czy mogę teraz posypać nasiona trawy czy np. mogą się one poprzyklejać do źdźbeł trawy i to nie będzie dobre.
Ogród z widokiem na jezioro 17:19, 27 kwi 2013

Do góry
Yolka zobacz taką propozycję

żółte- przywrotnik ostroklapowy
niebieskie- bodziszek wspaniały
filetowe-szałwia omszona
duże różowe-ostróżka albo róża
małe fioletowe-goździk siny
malutkie zielone- tawka niska
Kompozycje z trawami w roli głównej 16:53, 27 kwi 2013

Do góry
Do czosnków fajnie pasuje Hakonechloa macra.
Posadź ją co 70 cm.

Bajkowy ogród Weroniki 16:52, 27 kwi 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)
Piękna sasanka
Sporo zakupów jeszcze zrobiłaś, będzie bardziej rajsko, o ile tak może być
pięknie wiosennie, ciut może później jak u mnie rusza, ale jest bardzo kolorowo i radośnie
buziam

Dzisiaj już zaglądałam do Ciebie Irenko, bo wiem, że teraz z każdą chwilą zmiany w ogrodzie.
Nie wiem dlaczego, ale mam słabość do tych maleńkich, niepozornych brateczków. Pozdrawiamy.

Trudne początki 16:49, 27 kwi 2013

Do góry
I zaczyna kiełkować "eksperyment" z Lidla- babiana z liatrą kłosową

Bajkowy ogród Weroniki 16:45, 27 kwi 2013

Do góry
Reni i Aniu z Kamiennego Kręgu, kolorki to dopiero będą jak zakwitną tulipanki zaspane jeszcze w pąkach. Zielony kolor jest, trochę błękitu, i pojawił się żółty ale nie oczekiwanego omiega kaukaskiego, tylko forsycji i japońskich tawuł. Dzisiaj było dzielenie traw, przesadzanie, i jeszcze będzie sianie.

To puste miejsce to warzywnik, i są już wschodzące nasionka.
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 16:44, 27 kwi 2013

Do góry
Byłam dziś na targach roślin w Starym Polu , było kilka osób z O ,ale spotkałam się tylko z Anią (ana -wu ) , była Gosia z Kubusiowa , Ania -monte .
Pogoda okropna -zimno !!! , ale zakupy rozgrzały mnie do czerwoności , kupiłam mega duże bukszpany za parę groszy ,hortensje "grandiflora " , sporo ziół do mojego zielnika i kilka " popierdułek ".

Mina mojego M na widok zakupów biedak musiał to nosić do auta .
Dużo sadzenia mnie czeka, no i dobrze nich się coś dzieje

pozdrawiam E
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies