Jakie piękne tulipany....
Tulipanki Tarda otwierają się tylko w słońcu. Też je mam, ładnie rosną. Ale zrobiły mi psikusa i nie dały się sfocić rozkwitnięte - jak wróciłam z pracy, to już były zamknięte
Tulejnik amerykański w towarzystwie cypryśnika błotnego (miał z setkę pneumaforów), idealne połączenie można podziwiać w berlińskim ogrodzie botanicznym. Bardzo dorodne egzemplarze. Długo stałam w tym miejscu zachwycona widokiem
ostróżki rozrosły się ślicznie
lubię na nie patrzeć
czosnki
Zauważyłam coś niesamowitego... otóż czosnki które sadziłam w tamtym roku rozmnożyły się w większości z jednego środka wychodzą dwie łodygi. Wydaje mi się, że są mniejsze niz te sadzone na jesieni... zobaczymy jak zakwitą...
Ale fajny - taki radosny - przypomina mi piłeczkę
Danuś - ja się dzisiaj bardzo ucieszyłam bo przekopując moją ulubiona rabatkę na której posadzone są moje pierwsze w życiu lilie zauważyłam że jedna z nich - tych marketowych - jednak wylazła Wiem że to śmieszne cieszyć się z jednej lilii - niemniej ja się cieszę, że nie wszystkie są stracone. Zatem czekam jeszcze na inne a może jeszcze coś wychyli łepek Ta co wyszła to azjatycka val di sol - żółta (choć unikam)
Pozdrawiam serdecznie i cieplutko Prace w ogrodzie trwają??? Jak pogoda u Ciebie?