Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

Margarete 23:50, 20 maj 2013

A tu pierwsze trawki i hortensja limlight, póki co to te roslinki sa nieduże i giną w "morzu kory"

Margarete 23:52, 20 maj 2013

A kolejne rosliny docieraja do mnie kurierem i czekaja grzecznie na swoja kolej, na posadzenie

Margarete 23:59, 20 maj 2013

Ale do zrobienia jeszce troche tej rabaty zostało, chciałabym aby biegła wzdłuz płotu aż pod las w taki sposób aby znalazły sie w niej w środku wczesniejsze nasadzenia czyli buk tri kolor, jałowiec -prawie bonsai i inne .....widac zarys zrobiony wężem ogrodowym

Margarete 00:02, 21 maj 2013

Pokaże jeszcze jak pieknie zakwitła mi peonia drzewiasta - to ta która przestraszyła sie jak usłyszała ze w związku z rabatą będzie wyrzucona bo tkwiła w ziemi 5 lat i nic... a tu taka niespodzianka

Margarete 00:05, 21 maj 2013

Klon palmowy ma się całkiem dobrze

a i mój ukochany berberys bucha świeżą soczysta zielenią

a jego drobne małe żółte kwiatuszki kuszą nie tylko okoliczne bąki czy pszczoły ale i niektórych domowników...

Margarete 00:09, 21 maj 2013

Ogólny obraz ogrodu jeszcze sie za bardzo nie zmienił, ale plan zmian jest i po woli, po woli dzieją się zmiany........ ta cała część widoczna po prawej stronie będzie ujęta w ramy rabaty, a ta trójkątna wyspa po lewo zniknie, to znaczy rośliny beda przesadzone, ale zaczęły kwitnąć ( azalie, rododendrony wieć po kwitnieniu je przeniosę ). Ponadto w części nowej rabaty w okolicach wycietgo jałowca będzie żwirek a pozostała rabat będzie ściółkowana korą. W kolejnych planach mam zrobienie małego wrzosowiska.

Margarete 00:11, 21 maj 2013

A na koniec jeszcze jedna fotka z niedzielnego przedpołudnia na tarasie pod tytułem "Uff jak gorąco..."
( w tle kolejne donice z rozsadami roslin do posadzenia na nowej rabacie...)

AlicyaLK 09:12, 21 maj 2013

Margarete napisał(a)
A kolejne rosliny docieraja do mnie kurierem i czekaja grzecznie na swoja kolej, na posadzenie

A gdzie zamawiałaś??
Margarete 10:09, 21 maj 2013

Alicya- zamawiałam zgodnie z wytycznymi i opiniami z Ogrodowiska na portalu : trawki.pl. Ceny niewygórowane, w porównaniu z innymi ( bo porównywałam.....) szybka realizacja, wszystko doszło w dobrym stanie, roslinki nieduże ale trawy w tym roku ze wzgledu na dłuuuga zime sa generalnie opóźnione, mysle że szybko nadgonią w sezonie.
AlicyaLK 10:13, 21 maj 2013

Margarete napisał(a)
Alicya- zamawiałam zgodnie z wytycznymi i opiniami z Ogrodowiska na portalu : trawki.pl. Ceny niewygórowane, w porównaniu z innymi ( bo porównywałam.....) szybka realizacja, wszystko doszło w dobrym stanie, roslinki nieduże ale trawy w tym roku ze wzgledu na dłuuuga zime sa generalnie opóźnione, mysle że szybko nadgonią w sezonie.

Dzięki ja też tam będę zamawiać wczoraj właśnie korespondowałam z Panem Tadeuszem ale ja muszę sobie wziąć coś na cierpliwość... bo zamawiać mogę dopiero gdzieś za dwa miesiące