Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Dolina Tęczy 20:58, 06 maj 2013

Do góry
Co z tym ogródeczkiem począć 20:56, 06 maj 2013

Do góry
A takie kolory zagościły w moich skrzynkach ,ale coś mi nie pasuje
miało być biało -rózowo -niebiesko ,miało być bosko a nie jest

W tej dużej donicy jest 10 sadzonek , są 3 stojace pelargonie z tyłu cztery zwisające białe na przemian z trzema tymi niebieskimi (nie pamietam jak one sie zwią ),może jak to się rozrośnie to będzie lepiej....

Jeszcze raz ,bo niechcący wykasowałam tą fotkę
Po całości wysypałam korę i wyglad zaraz sie zmienił

Przy okazji zerknijcie jak mi usycha cis juz go raz opryskałam jak tylko zauważyłam że igiełki brązowieją ,ale nic to chyba nie dała

Postawić trawkę nad i... 20:55, 06 maj 2013

Do góry
...tym razem kilka zdjęć z dzisiejszego dnia a właściwie wczorajszego...odwiedziłam giełdę kwiatową w Tychach i obsadziłam kwietniki... w tym roku postawiłam na pelargonie ... kwiaty są jeszcze małe ale już widać troszeczkę kolorów...

Dolina Tęczy 20:55, 06 maj 2013

Do góry
Nowa wyryta na szybko rabata z rh, azaliami i hortensjami - czekam z utęsknieniem na kwiaty

Ogród w skali mikro :) 20:55, 06 maj 2013

Do góry
Kindzia napisał(a)
Biała hortusia urodziwa bardzo! Do ziemi pójdzie?
I pooglądała co męczy rodki i zaniepokoiło mnie...w sobotę ciachłam dwa jakby uschnięte gałązki rodka, ale mam nadzieję, że je ktoś nadepnął.Że to nie ta fyto...coś tam

Kaśko .. Bogdzia mnie przeszkoliła i wątek o rodkach czytam pasjami .. Wyciąć gałąż aż do zdrowej tkanki tzn , obciąć w miejscu , gdzie obwód nie będzie czerwonawy i podlewać previcurem .. Ja też dzisiaj mojemu zaserwowałam taką operację , mimo ,że kwitnie.. Było mi strach ryzykować ,że z powodu kwiatów i czekania szlag trafi całą roślinę...no a u mnie glina przecież

Tu masz na zdjęciu łodygę z początkiem fyto.. I widać nawet pozwijane liście .. Musiałam ciąć poniżej .. Łodygi , którą obcięłam miała przekrój całkowicie zielony..mimo ,ze były grubsze i bliżej głównej łodygi...

Ogródkowy zawrót glowy 20:53, 06 maj 2013

Do góry
Katarzynka604_ napisał(a)

O rety !!! dzieki przez chwilkę miałam wrażenie że napisałas w innym języku niestety kompletnie nie umiem sobie wyobrazic rozmieszczenia tych roslin o ktorych piszesz ba, nawet połowy nie wiem jak wygladaja ten zawijasek to nie na skalniaku to była wersja bez skalniaka jakbym go zburzyła po prostu zrobiła na płasko tylko byłaby górka bo tam gdzie kończy się skalniak musiałabym zrobić łagodny spadek i posadzic trawe cos jak zrobiłam w tym miejscu gdzie kiedys miałam choinke i ten kacik wypoczynkowy

Kasia, hah ja też czytałam i połowy nie znam , ale ja sobie założyłam zeszycik, w którym zapisuję rózne roślinki, co ktoś np. poleca, potem googluje - 1 wyznacznik, cyz mi się podoba, 2 czy nadaje się do mojego ogrodu I tak stowrzyłam sobie spis roślin, które mogłabym wykorzystać... a co się dalej będzie działo, to zobaczę... może wywrócę projekt do góry nogami

O taki mam zeszycik - symbol Ziemi , tam jest wszystko

Ogród niby nowoczesny ale... 20:52, 06 maj 2013

Do góry
Przed:

w trakcie:

i prawie skonczone...z naciskiem na prawie
Ogród Nebel 20:50, 06 maj 2013

Do góry
5. "Frida"- jej stały numer kładzie się w miejscu, w którym się pracuje

6. "Vega" - to też dla niej charakterystyczne - robi obchód całości na koniec pracy
7. Tyle zrobiliśmy dzisiaj.
8. To już przygotowane na jutro
9. A to i tylko tyle znalazłam podczas kopania, co nie ukrywam bardzo mnie cieszy
Rajski ogród Ani 20:47, 06 maj 2013

Do góry
an_tre napisał(a)
Moja hortensja pnąca ma rok

Po jakim drzewie ją puściłaś?
Kraina Czarów w fazie projektów 20:46, 06 maj 2013

Do góry
Przechodząc dalej mamy dwa srebrne świerki - zaprezentowane już wcześniej, ogromne i zacieniające. Podcięliśmy je już na maksa, ale nadal dają dużo cienia. Dodatkowo chyba były wcześniej nieumiejętnie podcięte przez poprzedniego właściciela, bo pnie są bardzo poranione - bidaczki

Jedyne na co wpadłam, to zrobienie pod nimi hostowiska i puszczenie bluszczu na pnie, które jakoś specjalnie urodzie nie są... W rogu jest dość jasno od wschodu i chciałabym posadzić liliak pospolity.

Następnie mamy pas ze znakiem zapytania… zero pomysłu na tą część – jeśli macie jakieś sugestie… to jestem na nie otwarta. Żal mi cokolwiek z tamtąd wyciąć, bo drzewka są ładne, ale całościowo nie prezentują się najlepiej Nie wiem, czy dobrze zidentyfikowałam nazwy drzew, ale mam nadzieję, że tak

Część pierwszą zamyka pas, który jest widoczny z ganku, schodząc schodami w bok
- widok jest taki:

Tam planyję pas pięknych kwiatów – myślałam o hortensjach ogrodowych, ale boję się przemarzania, ZbigniewG poradził mi jednak anabelkę Invincibelle Sprirt, co w zasadzie wydaje się całkiem przyjemnym rozwiązaniemrozwiązaniem, gdyż z ganku widać byłoby piekne kwiaty, a tym samym zrobiłaby się ściana rozpoczynająca część 2 ogrodu

O częśći 2 ogrodu, jednak będzie trochę dalej

W kamiennym kręgu od początku 20:41, 06 maj 2013

Do góry
Basiu w części zmienię na nasadzenia krzewów, żeby było mniej pracy, a wczęści na jednoroczne: aksamitki, szałwie, żeniszki, begonie
A to portrety wieczorne

Dolina Tęczy 20:37, 06 maj 2013

Do góry

Jak widać - migdałek to mój ulubieniec
Ogród Nebel 20:36, 06 maj 2013

Do góry
1. Wstępnie zaznaczyłam sobie granicę rabaty
2. Po wycięciu pierwszego pasa darni 'pseudo-trawnika', od razu widać, że linia na razie jest umowna
3. Taki sposób usuwania darni wymyśliłam. Robiłam to sama, zanim dotarła moja druga połowa, aby mi pomóc
4. Tu widać wszystkie narzędzia jakich używamy do pracy
W cieniu - zacieniona 20:32, 06 maj 2013

Do góry
...w domu rozkwita Krasnokwiat Katarzyny,
Dolina Tęczy 20:32, 06 maj 2013

Do góry
giza - hamak już mi się znudził nieco, teraz kombinuję tam z hustawką

AniuK - u mnie to na bank ślimaki, tłusciutkie, że aż ...blleeeee

Margarete - witam u mnie i dziękuję za tyle ciepłych słów...ogród to piękne miejsce, daje nam wiele radości i ładuje akumulatory

Moje Takie Tam w Ogródku 20:28, 06 maj 2013

Do góry
Dzisiaj nabyłam piękne buki, zdjęcie trochę słabe po późno robione, jutro pójdą do ziemi

Moja pierwsza hortensja w ogródku. 20:27, 06 maj 2013

Do góry

W cieniu - zacieniona 20:26, 06 maj 2013

Do góry
Zakwitły pierwsze,reszta w pąkach.
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 20:25, 06 maj 2013

Do góry

W cieniu - zacieniona 20:25, 06 maj 2013

Do góry
...ładnie się rozrastają.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies